Проблем по време на тренировка.

26.11.13
16:58

Здравейте. Имам един проблем, който се случва доста често по време на тренировка. Когато започна да тренирам, изведъж ми се губи всякаква мотивация, вие ми се свят и мисля, че ми се доспива. Това да не би да е заради кръвното? Мислех си, че може да се случи, ако не съм вкарал достатъчно кръв в тялото при загрявка и като започна с големите тежести  кръвта да влиза и заради това да ми се вие свят? Иначе приемам стабилна доза кафе преди тренировка. Но понякога това ми се случва по средата на тренировката, не винаги е в началото. Благодаря предварително!

16.12.13
19:26

казано от TonsOfDamage на 26.11.13, 16:58:

Здравейте. Имам един проблем, който се случва доста често по време на тренировка. Когато започна да тренирам, изведъж ми се губи всякаква мотивация, вие ми се свят и мисля, че ми се доспива. Това да не би да е заради кръвното? Мислех си, че може да се случи, ако не съм вкарал достатъчно кръв в тялото при загрявка и като започна с големите тежести  кръвта да влиза и заради това да ми се вие свят? Иначе приемам стабилна доза кафе преди тренировка. Но понякога това ми се случва по средата на тренировката, не винаги е в началото. Благодаря предварително!

Само кафе преди тренировка? И на мен ми се е случвало като бях по-слаб... Яж /повече/ преди да тренираш.

16.12.13
19:48

Не, аз мисля, че открих къде е проблема. А и аз си ям доста, но едвам правя 1 час хранене преди тренировка. Времето ми е проблем, понякога съм ял и след 30 мин съм почвал тренировка, което не е хубаво изобщо...
А за този проблем, мисля, че е в това, колко кръв съм вкарал в тялото. Ако загрявам доста и вкарвам отначалото стабилно количество кръв, в тежките серии няма да имам този проблем. А, ако не вкарам достатъчно кръв в тялото и почна с тежките серии, ми се вие свят и ми причернява.  И да, само кафе пия преди тренировка. Преди добавях и 5гр. креатин, но сега съм в почивка и може би след нова година ще го продължа, докато не ми свърши опаковката.

16.12.13
22:01

Възможно е проблема да идва от бързи въглехидрати примерно, аз преди тренировка ям само бавни /овесени ядки/. След това отивам да тренирам почти веднага и няма проблем.

17.12.13
16:49

Да, щях да споменавам и това, но забравих. Проблема при тях е в падането на кръвната захар, но аз не консумирам бързи въглехидрати преди тренировка. Така че и това отпада.

17.12.13
17:11

Хипогликемия?

Ако тренировката ти е прекалено интензивна спрямо диетата и способностите на тялото, е възможно временно изчерпване (прекалено бързо снижаване) на глюкозата в кръвта което води до замайване. На мен ми се случва след най-тежките ми серии за тяга и клек, но съм на НВД.
Ако съм разбрал правилно..

Мнението беше редактирано от Jobko на 17.12.13 17:24.

17.12.13
17:54

Ама кръвта в тялото как я вкарваш? Трябва да е интрамускулно, щото ако е венозно се получава тоя ефект като при тебе.

17.12.13
19:50

казано от TonsOfDamage на 26.11.13, 16:58:

приемам стабилна доза кафе преди тренировка.

Ето тук ти е проблема... пробвай следващата тренировка с по-малко кафе. 2-3 макс. (то си зависи и от толеранса към кофейн, но г/д)

18.12.13
20:21

Наско - не е от кафето, убеден съм.
Жобко - аз съм на ВВД в момента и тренировките ми не са с прекалено голям обем.

18.12.13
22:16

Мен ми се е случвало почти същото нещо като прекаля доста с кофейна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1