Щангетки - варианти

Прескочи до:

18.12.13
13:26

казано от Борето на 18.12.13, 12:42:

Това си е САМО твое мнение

Очевидно не е само негово мнение, а на още поне 6 човека. ;)

18.12.13
13:48

казано от Петър на 18.12.13, 13:26:

Това си е САМО твое мнение

Очевидно не е само негово мнение, а на още поне 6 човека. ;)

Очевидно много други не са съгласни.
А какво ще кажете да се пише малко повече по темата отколкото да се теглят някякви локуми? Или както винаги в този форум вместо да се коментира каквото трябва някой трябва да си изкаже недоволството и да каже “не не е така аз съм прав”  ... Само глупости.
Човека се интересува от щангети, защото явно е видял полза от тях. Ако не сте съгласни и нямате какво да предложите никой не ви кара насила да пишете в темата.

18.12.13
13:58

Блага е права, че точно в този ценови диапазон, който съм посочил очевидно няма много много избор, ОСОБЕНО на нашия смешен пазар. Изумявам се как трябва да гледаме чуждите сайтове за нещо подобно, ще кажеш че търсим ядрено гориво. Както и да е, казах, че темата се разводнява, защото разговора беше тръгнал в посока дали ти трябват щангетки изобщо, а не за тези пари какви може да си купиш. На този етап реших за себе си реших да изчакам няколко месеца, когато жена ми ще ходи към USA и ще и дам 90$, за да ми вземе бюджетните на Adidas. От английския amazon не ми се дават двойно повече пари за този модел, за доставка и ДДС от Щатите също...

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 18.12.13 13:58.

18.12.13
14:12

казано от Yakovliev Y. на 18.12.13, 13:58:

бюджетните на Adidas.

(y) (handshake)

18.12.13
14:22

казано от James Hinks на 18.12.13, 10:56:

Борето, дрънкаш празни приказки ;)
Една летва за подложка под петите струва около 1000 пъти по-малко от щангетите.
Отделно, че както написах по-нагоре, надали щангетите ще помогнат осезаемо клек до 100-150-200 килограма :)

Това си е САМО твое мнение.Определено има разлика в усещането. Летвичката предполагам върши същата работа, ти щом искаш да си яносиш няма лошо.Някои хора са решили да отделат пари за щангети.

Овчи, аз клякам толкова години, колкото е твоята възраст :) Клякам с тежест, която е по-голяма от твоето + моето тегло, клякам с каквото съм обут на момента, летвичка не нося и не слагам щото не ми трябва ;)
Едно време като почнах да ходя по залите никой не клякаше със щангети, а пък да ти кажа дъртите културисти стабилно си клякаха. Щангети съм виждал само в залата по Вдигане на тежести на Спортното Училище, даже тогава ги видях за сефте. И не, не се позлват за клякане, а се ползват основно за стабилност при изтласкване и изхвърляне. Може да е САМО моето мнение, но като гледам все едни клекачи си търсят щангети, та да внеса малко яснота...Ся сигурно от Адидас, Найк, Рийбок и Стефан Ботев ще ми се сърдят, но преглъщам с наведена глава този грях към клека и тази невероятна обувка... :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.12.13 14:35.

18.12.13
14:39

Виж сега, първо аз ни съм овчи.Второ не съм питал от колко време клякаш и с каква тежест. Да си жив и здрав ти пожелавам и да продължаваш да спортуваш.И трето нямам нищо лично към теб, но това да налагаш мнението си на всяка цена не го одобрявам. За теб може да е така за друг да е различно.Дори само от плацебо ефекта може да има разлика.С едно съм съг с теб, че щангетите няма да ти направят клека. Също ако видиш в едно от първите ми мнения съм написал, че тази инвестиция си струва за по-сериозно трениращи, които освен клек включват и различни движения като изтласкване например,  но не го написах подробно, тъй като мислех,  че се подразбира.
П.С. към автора - скоро време може да сш поръчвам и аз едни ако излязат до към 150лв ако искаш може да питам и за теб.

18.12.13
14:53

Първо - Овчи си, това е добронамерено, умилително обръщение към леко глуповато-заблуден индивид. Не е обидно, даже е комплимент :)
Второ, Боренце, има значение кой колко кляка и от кога кляка - опит му се вика на туй нЯщо. Сиреч - ти го нямаш, най-малкото защото не можеш да клекнеш с 2хСТ дори веднъж, пък не си от най-тежките.
Трето, и не на последно място като важност, не беше ли ти този, който до преди една седмица не знаеше разликата между пуш преса, раменна преса и тласкане ? Сега почна и от щанги ли да разбираш ?

p.s.
И четвърто - по мое скормно мнение съм по-сериозен трениращ от всички, които познаваш :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.12.13 15:01.

18.12.13
15:03

Борето стрийт фитнеса - какво правиш на лоста с щангети ? подпираш ли го ?

С летва е супер неудобно, но пък е много по евтино.
Дали ще избереш да ти е удобно или евтино си зависи от теб.
Иначе адидаса е много по-добре от на ботев, най-малкото по-твърди са. Всеки сам си решава.

Истината е, че ако можеш да клякаш добре, ще клякаш и с на баба ти чехлите. Аз въпроса за клякане бос даже няма да го коментирам - отвратителна работа.

Мнението беше редактирано от Madboy на 18.12.13 15:06.

18.12.13
15:09

казано от James Hinks на 18.12.13, 14:53:

Първо - Овчи си, това е добронамерено, умилително обръщение към леко глуповато-заблуден индивид. Не е обидно, даже е комплимент :)
Второ, Боренце, има значение кой колко кляка и от кога кляка - опит му се вика на туй нЯщо. Сиреч - ти го нямаш, най-малкото защото не можеш да клекнеш с 2хСТ дори веднъж, пък не си от най-тежките.
Трето, и не на последно място като важност, не беше ли ти този, който до преди една седмица не знаеше разликата между пуш преса, раменна преса и тласкане ? Сега почна и от щанги ли да разбираш ?

В такъв случай с “овчи” може да се обръщаш към някой друг индивид, който ти е миличък.А опита за който говориш има значение, когато се прилага разумно и поне да предаваш този опит.Това да кажеш “не щангети не ти трябват и няма да имаш полза от тях” не е предаване на опит и не е полезно без нужната информация към това.И последно за тази толкова “известна” пуш преса да знам какво представлява като движение много добре,  това че слагат по 15 различни наименования на едно упражнение не е мой проблем.Тъй като за мен е по- важно да знам нещо на практика и да имам умението отколкото да знам всичките му наименования и произход.
Със здраве ... за последен път

18.12.13
15:13

казано от James Hinks на 18.12.13, 14:53:

p.s.
И четвърто - по мое скормно мнение съм по-сериозен трениращ от всички, които познаваш :)

По твое скромно мнение.  ;)

18.12.13
15:15

казано от Борето на 18.12.13, 15:09:

В такъв случай с “овчи” може да се обръщаш към някой друг индивид, който ти е миличък

Еми решил съм, че си ми миличък ;) :D

А това най-отдолу го приемам изключително сериозно, забравих, че си Борето - нинджата заличител :)

18.12.13
15:26

казано от James Hinks на 18.12.13, 15:15:

казано от Борето на 18.12.13, 15:09:

В такъв случай с “овчи” може да се обръщаш към някой друг индивид, който ти е миличък

Еми решил съм, че си ми миличък ;) :D

А това най-отдолу го приемам изключително сериозно, забравих, че си Борето - нинджата заличител :)

Даа дааа .... виждам продължаваме да спамим хубавата темичка с глупости ... ок за да ти олекне и да спрем да спамим и да оставим хората да си пишат нека бъде твоето. Каквото кажеш това е - аз съм нинджата заличител ти си най-великият трениращ и така света ще продължи да се върти. Сега можем ли да спрем с великия спор мастъре?

18.12.13
15:47

Еми аз съм го спрял отдавна, Лординов не се усети навреме и виж как го подреди сега - само лостове може да прави :)

Ако имаш пари и ти се дават - купуваш си щангети и им се кефиш цял живот, щото ги ползваш веднъж-2 пъти седмично, ако си любител.
Ако не ти се дават - подложки и т.н.

18.12.13
16:03

Тедо защо ще даваш камара пари за екипировка, която ползваш 2 пъти в седмицата??

(coffee)

Чакай да ти предложа няколко отговора:
1. Защото Клоков има.
2. Защото Фронинг има.
3. Защото в Ю-туб най-яките щангисти и кросфитъри имат.
4. Защото, ако прави олита, трябва да е с щангети и ще ходя на състезание - изискват се.
5. Защото играя футбол с бутонки, бягам на пистата с шпайкове, клякам с щангетки :D
6. Защото на Блажка и се увеличиха постиженията, откогато тренира с щангетки. (giggle)

http://1.bp.blogspot.com/-Rc8k_D3yYoE/Tw4IyOKMysI/AAAAAAAAAls/awgasVzJMfA/s320/Stephen-Colbert-Popcorn.gif

Защото бях на бригада, изкарах си парички и си ги купих, затова.
Дали мога без тях - разбира се. Обаче с тях е по-удобно, по-приятно, по-надъхващо, по-готино и т.н.
Същото е като да караш Ламборгини - яко е, ама не е нужно.

Просто има хора, които искат (и имат финансовите възможности) да бъдат екипирани. Има скиорчета с не повече от един сезон на Боровец зад себе си, каращи с последни модели ски, автомати и обувки. Има хора, които се събират всяка неделя да поцъкат футболче с приятели и го правят с последния модел чепик на Кристиано Роналдо. Има любители на волейбола, които са чисти аматьори и никога не са се занимавали организирано с този спорт, но носят маратонки за 300 лева. Да не продължавам с примерите...

Ясно е, че обувката не те прави нещо повече и всеки спортуващ с поне средна интелигентност не се заблуждава в тази посока. Ясно е, че добрата обувка има значение във всеки спорт. Също е ясно, че могат да я оценят само хора, които са преминали определено ниво в дадения спорт.

Не ми е ясно друго, обаче - защо ви терзае мисълта, че някой иска да има обувки за спорт при условие, че все още не се е класирал за Олимпиадата? Това си е негов проблем - иска и може да си го позволи - помогнете му да избере. Аз не мога, защото не познавам нито спорта, нито качествата на предлаганите за него обувки.

Толкоз...

19.12.13
10:35

Slavko, за Adidas Powerlift Trainer - номера на щангетките отговаря ли ти на номера на нормалните ти маратонки?

19.12.13
10:50

Да, това забравих да кажа.
Защото така се прецаках с шпайковете на Найк, където с тези на Пума номер 44,5 и двата, нямат нищо общо.

Адидаските отговарят.

19.12.13
12:35

Аз имам щангетки и с прискърбие заявявам, че не ме направиха як. Да мога да клекна максимум 5 кила повече с тях.
Купих си ги понеже набарах далавера в ибей - употребявани малко за 21,50 евро, което беше приемливо спрямо платненки за 10 евро. 100+ евро няма да дам. не съм щангист.

Ако някой му е много мерак да си купи - нека.
Но има и доста смешни ситуации. Виждал съм хора на тренировки по БИ със сакче Venum, шорти Venum, рашгард Venum, долнище, суйчър и яке Venum (до тук сме на поне 300 евро). Ръкавиците са найлонови Евърласт за 15 кинта. За гума нямал пари.
Екипировката не прави спортиста.

Та финансите на всеки са ограничени - разпределяйте ги разумно.

19.12.13
12:49

Брат, аз в момента не мога да отделя 10лв за Дийп Рилийф гел, че ме боли китката, ти ми говориш за финанси хахах :D
Шанс... животът е гаден понякога, но пък може би в това се крие разковничето, ако имах всичко, което ми трябваше, за да се готвя за големия момент в живота си - именно международното състезание, надали щях да имам тоя вътък да блъскам като ненормална и да се товаря всеки ден.

Под всичко разбирай - щангетки, които не ми се отлепят през 3 седмици и да ги лепя с капчица :D, зала за вдигане на тежести, 5 важни добавки за възстановяване ( около 200лв на месец, които НЯМА как да отделя), женски лост ( то това е свързано със залата), и пари за по-сложната част от суплементацията без която не може, но на тоя етап говорим за солидна сума, с която не разполагам.
ИИИИИИИИ Въпреки това има някакъв напредък и конкурентен, поне на Републиканско ниво, резултат.
Както казва един приятел щангист - Лесното не е за нас..

19.12.13
13:41

Темата се поизчерпа, почнахме да минаваме в размисли и страсти:)

19.12.13
14:52

Всъщност, ако се замислите внимателно - ако не сте щангист, на когото гъзът удря земята при поемането на щангата, или петата търси опора при ножицата - няма никакъв смисъл от щангети, даже за трениращ без определени специализации е по-добре да кляка и обръща без щангети или дори подложка ;) .

Аз лично ползвам заради ахилесите, защото при равна подметка се засилват проблемите, но точно това идва да посочи, че при липса на проблеми е по-добре стъпалата да са в естествена позиция и равнина, особени за тези които и скачат, тичат, сменят рязко посоката /скоростта.

С подложка отива време да наместиш петите, разкрача и т.н., което е неприятно при по-големи тежести и затова съм много благодарен на Тедо, че ми ги осигури наготово едни чифт, и да, номерацията на Адидас съвпада.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 19.12.13 15:00.

20.12.13
10:35

казано от Von Suthaus на 19.12.13, 14:52:

Всъщност, ако се замислите внимателно - ако не сте щангист, на когото гъзът удря земята при поемането на щангата, или петата търси опора при ножицата - няма никакъв смисъл от щангети, даже за трениращ без определени специализации е по-добре да кляка и обръща без щангети или дори подложка ;) .

Аз лично ползвам заради ахилесите, защото при равна подметка се засилват проблемите, но точно това идва да посочи, че при липса на проблеми е по-добре стъпалата да са в естествена позиция и равнина, особени за тези които и скачат, тичат, сменят рязко посоката /скоростта.

(bow) (y) (handshake) (безизлишниприказки) ;)

22.12.13
00:47

В немския ибей в мометна има изогни adistar 2004 8 1/2 размер или някъде 42 - 42,5
Ако някой има сериозен интерес мога да помогна с доставка и тн. ЦЪК

edit: свърши :(

Мнението беше редактирано от CarnalK на 22.12.13 04:21.

29.05.14
12:18

Nike Romaleos 2.

Подробности около самата поръчка, за тези които искат да си купят нещо подобно.
От USA ще ви излезе със около 100 лева по-евтино (говорим за този модел), ако ги поръчвате от който и да е европейски сайт. Тънкия момент е да избягате от митото. Цената в eastbay.com беше $189, минус купон с % отстъпка, който ми дадоха скоро след направената ми там регистрация. Доставката беше 45$. Общо с отстъпката от купона крайната сума излезе 206$. Хубавото е, че от сайта пишат на колета като тотал само цената на стоката, тоест 189$. Това е и сумата, която се гледа от нашите митници (която в случая е под 150 евро и не се обмитява - плаща се само 20% ДДС). На митницата нямах проблеми - освободих си пратката за 15 минути. В България пристигнаха за около седмица. Крайната цена която платих за щангетите беше 348 лв (с всички такси). За сравнение в Европа избора на цветове и размери е крайно ограничен и цената започва от 200 евро за чифт без доставката.

С покупката ми дадоха купон с 20% отстъпка (валиден до 07.31.2014), който ще подаря на първият решил да поръчва от сайта и писал ми на лично.

22.06.14
19:04

Малко тъпичък въпрос ама дали щангетите стават за ежедневно разкарване ? Както гуменетките примерно ? Дали може да тичаш с тях ? да играеш футбол, баскетбол ? да бръмчиш пешачката, дълги километри ?

Скоро прочетох темата и опитах да клякам с един нивелир като подложка.... Ммм кво да кажа майна... разликата е от тук до космоса ! Просто усетих удоволствието от клека и нямам търпение за нова тренировка. Клякам си до дъно с изправен гръб, без напрежение където и да било. Никакви проблеми с кръст, колене, глезени и тн.. мобилност в излишък :)
Без подложката при пълен клек се изгърбвам в раменете, бутам с пръсти, измествам напрежението от задниката и бедрата..

Супер ламер съм в клякането, но пределено ако стават за работа и ежедневие бих си купил щангети.. ако ли не започвам да се оглеждам за кубинки с висока пета :)

22.06.14
19:09

Не, не стават за дискотека 8-)

22.06.14
20:48

казано от umad brah на 22.06.14, 19:09:

Не, не стават за дискотека 8-)

Стават бе.
Електрикови ромалеос-ки, рашгард и шукаритетни дънки 8-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1