18.12.13
20:05
Здравейте. Аз съм на 16 години, тренирам от година и пет месеца, тренирам по сплит програма, храня се добре, висок 1,80, тежа 77 кг.
Ако това инфо е достатъчно, минавам на въпроса:
В едно списание попаднах на програма за ръце, която уголемява размера на ръцете с 2,5 сантиметра за един ден.
Първо реших да не ставам наивен, но след като попрочетох за нея, установих, че може и да се получи и при мен обявеният резултат от тренировката, а тя е следната:
5 часа трябва да прекарам в фитнес залата, като на всеки час тренирам по следната програма:
————————————————————————————————————————————————————————————-
1. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3x10
2. Трицепсово разгъване с дъмбел от седеж - 3x10
1. Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 2x12
2. Двустранен кикбек с дъмбели - 2x12
1. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 1x6
2. Трицепсово разгъване с щанга от лег - 1x6
ТОВА СА ТРИ СУПЕРСЕРИИ. ПРОГРАМА Е 3 СУПЕРСЕРИИ.
————————————————————————————————————————————————————————————
Преди всеки час от тренировката трябва да приемам комбинация от добавки за въстановяване.
Няма да казвам в какъв ред са изброени за всеки един от петте часа, само ще кажа че включват:
БЦАА, кофеин (за енергия, не за друго), протеин, глутамин, бета-аланин и това са те.
Като заключение, ще кажа, че не ме е толкова страх да загубя 5 часа в залата, колкото ме е страх да не дам парите си напразно за добавките по-горе. Така, че... кажете - да пробвам или да отхвърля?
18.12.13
20:07
Пробвай. Ще качиш 2,5 см - от които 2, 49 см ще са вода, подуване, защото всичко ще е възпалено вътре.
Премери си ръцете преди тренировката и около седмица след това.
18.12.13
20:15
казано от Grey Knight на 18.12.13, 20:07:
Пробвай. Ще качиш 2,5 см - от които 2, 49 см ще са вода, подуване, защото всичко ще е възпалено вътре.
Премери си ръцете преди тренировката и около седмица след това.
Това ‘’пробвай’’ със сърказъм ли беше? :D Сори за въпроса...
18.12.13
20:19
Колега, това е най-абсурдното нещо, което съм чел напоследък тук (след разтварянето на дъмбели 62.5кг). Ако искаш ръцете ти да пораснат, няма да стане за 1 ден, ами ще трябва да тренираш с постоянство и правилно. Като дружелюбен към теб човек ти казвам да не се самоизнасилваш по гореописания начин. Като трениращ, ценящ емпиричния опит пък бих искал да чуя резултатите, но само от чисто любопитство дали ти е дошъл акъла, защото няма как да си увеличиш обиколката на ръката с 1 инч за 1 ден и е ясно, че кретените американци се хващат, ама и все повече нашенци лапват куката и това е плашещо.
18.12.13
20:36
Севастократоре, адмирирам, че си “дружелюбен” към него, но такива индивиди не го заслужават ;) Ако някой няма достатъчно сиво вещество да усети, че програмата е пълен тъпизъм - нека си строши главата с нея... Еволюцията си знае работата ;)
18.12.13
20:48
казано от Херцог Трън на 18.12.13, 20:36:
Севастократоре, адмирирам, че си “дружелюбен” към него, но такива индивиди не го заслужават ;) Ако някой няма достатъчно сиво вещество да усети, че програмата е пълен тъпизъм - нека си строши главата с нея... Еволюцията си знае работата ;)
Херцоге, ПЪРВО: абсолютно винаги от момента, в който съм започнал да тренирам, съм се придържал към постоянно и търпеливо трениране - така съм достигнал досегашния си прогрес. Програмата просто ми грабна окото
ВТОРО: Има правило за тия форуми, че трябва да пазим добрия тон, защото колкото и да съм тъп (какъвто каза, че съм) съм достатъчно умен да се посъветвам с група хора, преди да направя глупост - особено като става дума за фитнес.
ОК?
Мнението беше редактирано от Аз, Чипилата на 18.12.13 20:50.
Колко добавки мислиш да приемаш на 16 ? Не, че ще ти стане нещо, ама чудя се пари откъде имаш ..
18.12.13
21:00
Calion, мерси, че коментираш и на двете ми най-скорошни теми, но нека ти разясня.
Поисках мнение за тази програма, за която стана ясно, че няма да изпробвам. Нито изброените добавки ще купувам.
На другата ми тема попитах за две добавки, които ще вземам, докато тренирам по сплит програмата, на която постоянно съм тренирал.
Тези двете повече от 70 лв. няма да излязат.
казано от Стилиян Хвърчилков на 18.12.13, 21:00:
Calion, мерси, че коментираш и на двете ми най-скорошни теми, но нека ти разясня.
Поисках мнение за тази програма, за която стана ясно, че няма да изпробвам. Нито изброените добавки ще купувам.На другата ми тема попитах за две добавки, които ще вземам, докато тренирам по сплит програмата, на която постоянно съм тренирал.
Тези двете повече от 70 лв. няма да излязат.
Ок, съжалявам за неразбирането : ).
18.12.13
22:18
Аз пак повтарям : щом ти е хванала окото, значи имаш проблем. Чудя се дали ако в някое списание напишат да ядеш по 1 кофа ла*на на ден и ще ти растат ръцете с 1см дневно - ще ти хване ли окото? Защото горната програма е толкова абсурдна, че най-малкото, което може да се каже е “пълен тъпизъм”.
Чудя се, след като имаш 60 серии на тренировка за ръце, колко серии имаш в тренировката за крака?
18.12.13
22:21
казано от Херцог Трън на 18.12.13, 22:18:
Аз пак повтарям : щом ти е хванала окото, значи имаш проблем. Чудя се дали ако в някое списание напишат да ядеш по 1 кофа ла*на на ден и ще ти растат ръцете с 1см дневно - ще ти хване ли окото? Защото горната програма е толкова абсурдна, че най-малкото, което може да се каже е “пълен тъпизъм”.
Чудя се, след като имаш 60 серии на тренировка за ръце, колко серии имаш в тренировката за крака?
Сигурно тича в парка вместо да прави крака :D
18.12.13
22:24
За крака правя по 5 упражнения. Първите три - 4 серии по 12-10, другите две - 3 серии по 10-8.
ДОСТАТЪЧНИ ЛИ СА СПОРЕД ТЕБЕ?
Това там с лайната и ‘’проблема ми’’ няма да коментирам.
18.12.13
22:26
Значи имаш 60 серии за ръце, а 18 за крака, които са кажи речи половината ти тяло? Гениално! :D :D :D
18.12.13
22:28
казано от Херцог Трън на 18.12.13, 22:18:
Е програмата е вероятно за специализация за ръце,това не означава,че ще прави по 250 серии крака.
Бая странна специализация. На някой назобан здраво може да донесе пък някакви ползи,кой знае.
За 16 годишен без хранителен режим дори няма нищо да стане.
18.12.13
22:35
Специализация? И кое точно ще му порасне от тая програма, освен сметката за противовъзпалителни? Той ако направи 60 серии за крака, 2 седмици ще ходи от и до тоалетната с инвалидна количка, а сега си представи за значително по-малка мускулна група.....
Колкото до назобените : Май не разбирате, че ДОРИ СЪС ЗОБ, тялото има своите лимити. Зоба увеличава тези лимити значително, но не ги прави безкрайни. Тези 60 серии ще са контрапродуктивни дори за някой, който живее със спринцовка в задника...
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 18.12.13 22:37.
Не че нещо, но тази програма се прави САМО един ден и това е. И дори не се препоръчва да се повтаря в близките месеци.
При някой с 50+ см. ръка и на химия ще проработи, защото 5 часа из бицепсите му ще циркулира кръв, богата на разни вещества. Ще качи някой см. и заради разтягането на фасцията и локалното напомпване, заради шока и свръхвъзстановяването през следващите дни, но след 1-2 седмици ще спадне и ще запази може би половин см. от тия 2.
Т.е., програмата си струва за някой състезател, който си няма друга работа и ръцете му не са мръднали скоро и им трябва нещо по-шоково. Проблема е, че освен добавките са забравили да опишат и другите неща, дето трябва да взимаш. И може би са забравили да споменат, че не е за начинаещи с 30 и няколко см. ръце. При него освен, че сигурно няма да може да си ползва ръцете две седмици заради мускулната треска и евентуално да си докара травма - няма да има кой знае какъв ефект.
18.12.13
22:56
Хубаво бе, хора. Стига сте ме тровили. Исках едно проклето ‘’Да’’ или ‘’Не’‘.
Няма да я правя програмата, това стана ясно.
Дали не е за мен, или изобщо не си струва ХИЧ не ми пука.
18.12.13
23:28
Не.
П.П. Доволен ?
Ма,да не се разплачеш сега? Въпроса ти дори не е присъщ за човек с 1 месец стаж :Д Ти си написал,че тренираш от година и половина :Д:Д Адекватен ли си? :Д
Тази програма не е нищо ново под слънцето. Виждал съм къде по-скандални варианти на нея.... Херцоже, недей така остро да реагираш към всичко бодибилдинг ориентирано.... Като не разбираш едно нещо не го отричай...
До автора - тази тренировка (както Петко каза, това е единична, шокова тренировка) се прави на едно ниво,при което вече почти няма прогрес и трябва нещо наистина шоково и различно, за да се стимулира растеж. За натурално трениращ - не знам, трябва да е с доста голям стаж, но ако някой на препарати я прави тази тренировка съм почти сигурен, че ще има ефект. Пропуснал си обаче да я доопишеш, че преди нея се почива 1 дена и след нея 2-3.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 19.12.13 11:34.