Креатинова матрица + протеин

19.12.13
00:57

Здравейте !
От доста време пия протеин , но реших , че след близо 2 години стаж е време да си взема креатин . Протеина досега го пиех сутрин след ставане и след трнировка си правех протеинов шейк с яйца , банан и мляко . Та понеже на Cell Tech-а пише , че трябва да се пие сутрин след ставане и след тренировка първите 7 дена и след това или сутрин или след тренировка по избор на клиента.
Та искам да знам може ли и дали би било добра идея да пия протеина след Cell Tech-a в смисъл няма ли да бъде прекалено много ?

19.12.13
12:44

Здравей,

На първо място искам да отбележа, че мнението ми не трябва да се приема като чиста монета.
Мога единствено да ти споделя личния ми опит.

По принцип си пия суроватъчен протеин - сутрин след лека закуска и след тренировка (в тренировъчните дни). Миксирам го с вода и/или мляко.
От около месец си взех и креатин монохидрат - не съм правил зареждащ период, понеже имам намерение да го взимам в мъничко по-дълъг срок (до момента съм преполовил разфасовката, пауза от месец ще правя като я завърша).
Взимам го, като просто добавям нормална доза към сутрешния протеинов шеик (и просто добавям около 50-100мл допълнителна течност). Вкуса не се променя особено (поне за мен).
Направи ми впечатление, че промяна в силата започнах да чувствам след първата седмица (грубо) и наблюдавам плавно покачване в последните три седмици.
Единственият негатив - понеже за първи път взимам креатин, имах леки стомашни смущения първите ден-два, но е силно възможно не креатина да е причината. От тогава не съм имал никакви проблеми да ги взимам по този начин.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 19.12.13 12:46.

19.12.13
13:06

до Hornhollow : да, креатина почва да се “усеща” след като завъртиш програмата 1-2 пъти - тялото се зарежда с креатин
до McLaren : не е проблем да го пиеш сутрин с протеина

19.12.13
13:10

казано от Nasko на 19.12.13, 13:06:

до Hornhollow : да, креатина почва да се “усеща” след като завъртиш програмата 1-2 пъти - тялото се зарежда с креатин

Понеже и аз така знам, затова първоначално го формулирах по този начин. Търпение му е майката, а е кофти ако започнеш нещо и имаш грешна представа за това как и кога (и дали воабще) идват резултатите. :)

Мнението беше редактирано от Hornhollow на 19.12.13 13:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1