11.12.13
23:08
Днес тренирах гръб и след набиране и теглене на горен скрипец, реших да мина към мъртва тяга. Кръста не го бях разгрявал специално. Имаше един лост с по 5 кг от всяка страна (Общо 30 кг) и реших да си почна да разгрявам директно с него, а не с чист мост както обикновено. Направих и глупостта да се изправя рязко, все едно си вдигам ключове и усетих една болка в кръста леко, като пробождане. Продължих серията, като болката постепенно премина. Зарязах силовата тренировка и довърших с леки упражнения, като при някой по леки и резки движения имаше нещо като “връщане на лека болка”. Сега вече няколко часа след тренировката се чувствам добре, навеждам се, тествам кръста, като се въртя и навеждам и нямам проблем. Притеснявам се обаче да не съм направил някаква беля с това рязко изправяне днеска, защото в интернет пише, че понякога може да има проблем без да има оплакване. При рязкото изправяне, нерва се притиска за секунда, без да има някакви функционални промени в прешлана, правилно ли разсъждавам?
12.12.13
19:18
Напипай еректорите си с ръка ,а след това и гръбнака като го притиснеш леко.Ако усетиш дори лека болка в гръбначния стълб долу около кръста,веднага се насочи към лекар.
Това е въпрос за лекар ,не за форум !
Дано нищо да ти няма все пак.
Здравейте! На шестия ден-горе долу от този малък инцидент, се чувствам добре и болката изчезна общо взето. От толкова четене в Интернет, обаче развих нещо като параноя. По конкретно става въпрос за “Протрузия” на дисковете, защото прочетох някъде че може да бъде безсимптомнна. В Интернет обаче всички, които имат такова нещо имат и оплакване. Вкъщи имам два дъмбела по 13-14 кг. и вчера направих 1-2 изправяния (тяга с дъмбел)с тях и слава богу, болка нямаше. Чувствам се само леко схванат, докато седя, но столът ми е доста амортизиран и като се раздвижа се чувствам нормално. Ако може някои по просветен с травмите в кръста да даде съвет.