Хранителен режим

Здравейте пак на булшинството. Преди 3 4 дена пуснах една глупава тема за 1 седмична пауза в тренирането, абе тъпа история. Днес няма да ви занимавам с глупости, просто имам въпроси, които ще обобщя накрая.
Първо, малко информацийка за мен. 15 години, момче, 180 см, 80 килограма ( Леееекичко пълен, леко ! ). Мазините са ми предимно в областта на корема, но не поради анатомична причина, а просто че никога не съм тренирал корем серозно, но сега почвам. Честно казано, започнах да правя по 400 коремни преси на 2 серии, озорвам се, ама после съм доволен. Засега не съм изитвал мускулна треска. Но да караме по същество. Аз не съм фитнесяга, аз съм си лостаджия. На фитнес, признавам си, мразя да ходя. Сега някои ще почнат да ме опровергават и т.н., но просто не ми харесва да стоя между 4 7 10 стени, в зависимост от формата на салона, и да правя някакви упражнения с още 20 човека вътре. Особено в моя малък град. На лостовете пак може да се засечеш с някой, ама няма да си затворен дет се вика. Та така, П Ъ Р В И Я      Ми въпрос е относно хранителния режим. Ученик съм, сутрешна смяна, и много често се прибирам след 3. Имам случаи да се прибирам и в 5 6 заради някои извънкласни форми. Поради тази причина не винаги мога да си позволя точно хранене на всеки три часа с качествено месо и т.н., затова ще напиша един мой примерен режим и моля ви оценете го:
Ставане - 7.
Закуска - 10 и 30 - някакъв сандвич с картофки зеле домати и някакво месо и без вредните му кетчупи майонези и глупости
Обяд - към 3, освен ако не си донеса храна в училище - Общоприетия израз, някаква манджа. Да кажем примерно боб, картофена манджа с месо, пилешка супа, леща, пиле на фурна, нещо такова.
Следобедна закуска - 4 30 или 5 - изяждам по 2 3 портокала и може би някоя филийка с маргарин и сладко и чай, да ми държи сито, защото идва тренировка
Вечерта - тренировка към 6. Ако не навън на лостове, в къщи си имам дъмбели и щанга. Знам какво казах за фитнеса, но когато съм си сам в къщи ми е доста по комфортно.  Като включим и разгрявката става към 2 часа всичко общо. Свършвам към 8 8 и 30
След тренировка пия домашен протеинов шейк - извара и банани, кисело мляко и може би мандарини. Пия го 30тина минути след тренировка. Много рядко, но понякога след тренировка взимам и суроватъчен протеин. Не го взимам за да се нацепя като животно, а просто понякога се прибирам в шест и протеините ми куцат. И все пак не го взимам всяка тренировка. А и не е много полезно късно вечер да се яде месо. Преди лягане хапвам някой портокал пак или кофичка кисело мляко, или някоя филийка с нещо и си лягам.
Лягане - 10 и 30
Въпрос първи - този хран. режим поне донякъде добре ли е ? Ако не, моля ви дайте ми насоки за поправянето му.
Въпрос втори - ако правя по 400 500 коремни преси поне 4 5 пъти в седмицата, бих ли могъл да сваля малко корема и да пооформя плочки ? Вижте, аз правя разлика между изчистване/отслабване и сваляне малко на корема, и оформяне на 3 4 реда плочки и пооформането им. Лятото ще почна и да бягам и скачам на въже, но за сега - с коремни преси, правилно изпълнявани, бих ли могъл да постигна нещо ?
Въпрос трети - Той не е толкова въпрос, колкото искане на мнение. Какво мислите за фитнесягите, които ходят 1 година на фитнес и почват да се дървят че са много здрави и огъват лоста на лежанка? Не че нещо, просто ми е любопитно и вашето мнение дали съвпада с моето.
——————————————————————————————————————————————————-
Малко много писах, извинявам се за което, но написах всичко което ме тревожеше. Защо не потърсих из готовите вече статии ? Доста мнения се конкурират, и повечето статии разправят за някакви супер строги режими на хранене - сутрин три белтъка шест желтъка и 200 грама кисело мляко, 1 час по късно 100 грама фъстици и т.н. Когато съм на училище, не мога да ходя с кантарчето и да си меря фъстъците, нали ? Може и в къщи да го правя, ама не ми се мисли за  белтъците и жълтъците. И още нещо - Искам да благодаря искрено на този сайт ББ-теам, понеже има страшно много информация, и доста хора ти помагат с програми и прочее. Благодаря ви на всички, които някога са ми помагали, и искам само да подчертая, че на 80% от статиите, които съм писал тук, съм получавал достатъчно компетентни отговори, с които съм си решавал проблемите.  Благодаря ви !!!!!! ( впрочем, аз не пренебрегвам яйцата, фъстъците и прочее, просто не му е мястото в училище :Д )

19.12.13
17:44

Ще си позволя да дам мнението си по въпросите ти.

1.Общо взето това не е режим,а хапваш каквото има и точно заради това явно и не си описал с точност грамажа на порциите.Може би ти липсва протеин,а може би не,но не мога да преценя от това,така че хапвай повече храни богати на протеини.Яйцата са много изгоден вариант от към качество и цена,включи ги поне на закуска.

2.Коремните преси ще затегнат коремния ти пояс и ще го заздравят,но няма да изчистят мазнините от корема ти.Това става с диета и по-висок енергоразход.Или по един друг метод ,който нямам намерения да обсъждам.

Въпрос 3 е глупав. :)

Успех.

19.12.13
19:27

Ставане 7 и Хранене чак 10;30 ? Преди даскало 3 яйца с 50 гр овесени ядки примерно е добър вариант, “някакъв сандвич с картофки зеле домати и някакво месо и без вредните му кетчупи майонези и глупости” от целия ти сандвич единствено зелето и доматите стават (картофите предполагам са пържени) 2-рото ти хранене е чак в 15;00 -грешка
храненето преди тренировка не е добро-”филийка с маргарин и сладко и чай”
Относно тренировката не си описал какво правиш с тея дъмбели и щанга а 2 часа ми се струват много ,прави по малки почивки между сериите.
След тренировка може да си направиш основното хранене-вечерята ,а чак преди да легнеш извара.
“А и не е много полезно късно вечер да се яде месо”-глупост
1-ви въпрос -Не е добре хран. ти режим почти няма качествена храна
2-ри -принципно да защото 400-500 коремни са си енергоразход ,НО повече зависи от това дали си в кал. дефицит .Изобщо не е  наложително да правиш по 400-500 коремни,плочките може и да ги пооформиш но те няма да се виждат заради големия % мазнини.Защо чакаш лятото за да започнеш да скачаш на въже и да бягаш ? До лятото може да си постигнал резултата си на половина ако започнеш от сега.(а и се съмнявам ,че като дойде лято ще отложиш за на зима )
3-ти въпрос- излишен

П.С.
“Не го взимам за да се нацепя като животно”
както и да го вземаш няма да се нацепиш като животно :D:D

Мнението беше редактирано от Cvetan Petrov на 19.12.13 19:28.

Стигнах до извода, че не е невъзможно, а аз не искам. Още от утре ще направя всичко възможно да си оправя скапания хран. режим. Още утре ще отида да си купя “полезните му работи” .

казано от Cvetan Petrov на 19.12.13, 19:27:

Ставане 7 и Хранене чак 10;30 ? Преди даскало 3 яйца с 50 гр овесени ядки примерно е добър вариант,

Така, аз ставам в 7. 7 и 30 трябва да съм напът за даскало. 7 и 20 ще си ям яйцата и овеса, ама без хляб че да става по бързо. Точно днес нямам овес, ама ще заместя със 75 грама орехи и готово. Утре след училище ще си купя овесени ядки. Проблем ли е ако ги ям без мляко ? После в училище ще хапна домашно направен сандвич с месо, сирене и малко маргарин. ( голямото междучасие). ( 10 и 30 ) .
Оттук идват 2 случая :
П Ъ Р В И :
Възможността ми да ям стабилно следващия път е чак в 2 и 30, затова ще си нося още нещо да хапна към 12 / 12 и 30 - 100тина грама фъстъци и 2 банана. Следващото ми ядене ще е вкъщи - най често за обед имаме някаква месеста манджа, да кажем, че аз и без това ям леко повечко в тези часове - да кажем че съм поел 150 грама месо ( най-често пилешко ) . Това са повече от 30 грама протеини май, гледах в форума. След това към 4 ще хапна някакви плодове. Към 5 без 15 ще хапна филийка с мед и ще изям още един портокал и още 1 2 банана, може и 50 грама фъстъци. След това, в 6 отивам на тренировка. Разгрявам 20 минути, за да предотвратя контузии, и почвам сериозно с по-малки почивки, но да се изморя като хората. След тренировка се прибирам, чакам 30 минути и отивам да вечерям хубаво - да кажем към 8 8 и 30 . Наяждам се стабилно след тренировката. Към 10 10 и 15 си изяждам изварата, 10 и 30 10 и 45 си лягам.
В Т О Р И :
За пример, взимаме Петък ( утре, 20.12.2013 :D ). Свършвам училище в 1 и 30, а от 2 съм на химия. До тогава ям пак същото, каквото съм казал че ще ям. В 1 45 ще си позволя, оттук нататък ще се случва рядко, да отида да си купя нещо малко по вредно, ама пък поне месо да има. Съжалявам, че го казвам, ама ще отида до дюнерджийницата, и ще си поръчам дюнер. Ще помоля да е без картофите и сосовете, да остане само домати краставица лук и месо. Не знам дали е много вредно, но поне е нещо. Така ще съм се заситил до известно време, а и ако разчитаме, че месото е истинско, ще съм си набавил към 25 грама протеин заедно с другите работи вътре. ( това става към 1 и 40 ). Отивам в 2 на химия, 3 и 30 свършвам, 4 съм си вкъщи, 4 и 15 ям ядене с месо. 5 и 15 ям пак хлебче с мед и 2 банана, може и фъстъци. Отивам 6 и 10 15 на тренировка.  Връщам се към 8 8 и 30, понеже пояснявам отново, аз разгрявам доста време - по 20 30 минути. След тренировка в ТАКЪВ ДЕН си взимам от суроватъчния протеин ( 5 10 минути след тренировка - значи към 8 и 10 8 и 40 , след това вечерям към 9. В 10 и 15 си изяждам изварата, 10 45 лягам да спя.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Благодаря на 2мата по-горе ( Цветан и Ел ), благодарение на тях почнах да мисля малко. Не знам какво точно измислих, но поне се напънах и измислих нещо, което според мен е 10 пъти по- добро от тея глупости на 1вия ми пост. Няма ги вече вредните сандвичи, чайове и сладки работи. Или най- добре казано, осъзнах че вместо да си давам джобните за хамбургер и вредни тестени закуски, мога просто да си купя пакетче фъстъци, 1 или 2 банана и да си направя сандвич в къщи. Имам само 2 въпроса :
1 - Един трен ( ермалък ) ор по плуване ми беше казал, че е хубаво преди тренировка, където и да е, да се прави някакъв масаж на ръцете - нещо от сорта на по силно щипане, за да се напълнят ръцете с кръв и да се отделят мускулите от костта ( не буквално ). Нещо като разтегателен масаж, с цел по голяма хипертрофия и по малко мускулни трески. Да попитам, Има ли нещо вярно в това, или 20те минути разгрявка преди ВСЯКА тренировка ми стигат ?
2 - Мога ли да заменя бягането с плуване ? Честно казано, ако трябва да го кажа пародично, имам 6 годишен стаж там. Последните няколко месеца не съм плувал, но сега пак ще почна.

19.12.13
21:07

Хляба и без това не ти е нужен със закуската ,овеса и яйцата са напълно достатъчни.
Орехите и овесените ядки имат различен хранителен състав по принцип,но щом е за веднъж :))
Не е проблем ако ядеш овесените ядки без мляко.
Сандвича в училище е добре да бъде от пълнозърнест хляб и вместо маргарин с краве масло.
Според мен е по добре в 10;30 да ядеш фъстъците с 1 банан а към 12 сандвича.Като се нахраниш в 14;00 нормално (не да преяждаш)
Няма нужда да ядеш в 16;00 и след това пак в 16;45.Примерно може да хапнеш към 16;30 ( 1;30 преди тренировка)
Не е нужно да чакаш 30мин след като се прибереш от тренировка ,може веднага да вечеряш.
1-ви въпрос -Незнам
2-ри въпрос Може да стига да се измаряш :)))
П.С.
ииии забравих
чая не е вреден особено ако е зелен (спомага за изгаряне на мазнини, но може и да тичаш до тоалетната :)))))

Мнението беше редактирано от Cvetan Petrov на 19.12.13 22:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1