17.12.13
11:51
Здравейте! Аз съм на 18 години и съм висок 1.91 см и тежа около 85 кг. Тренирам само стрийт фитнес от повече от 2 години и половина. Въпроса ми е, понеже нямам възможност зимата да ходя на стрийт фитнес, можете ли да ми кажете някаква програма за трениране с дъмбели у дома за покачване на мускулна маса? Разполагам с два дъмбела и 4х1.25 и 4х.2.5 тежести.И ако е възможно да не съдържа упражнения от изправено положение понеже имам гръбначно изкривяване и лекар ми е препоръчал да не вдигам тежести от изправено положение.Извинявам се ако ми е глупав въпроса или капризен, но просто не съм особено на ти с нещата. Благодаря предварително! :)
17.12.13
12:52
Ми пробвай раменна преса седнал,сгъване за бицепс седнал,трицепсово разгъване.Но за упражненията,които изискват 2 дъмбела,тежестите са крайно малки...
17.12.13
19:26
Настрой дъмбела колкото се може по-тежък ,слагай го на краката и се набирай до припадък..Кофички пак с тежест и т.н.
Това се отнася когато имаш на разположение лостове наблизо,лично аз когато тренирам си нося тежък дъмбел за целта и колкото и да ме гледат странно, на мен не ми пука от това.
18.12.13
15:16
казано от Deian Petrov на 17.12.13, 12:52:
Ми пробвай раменна преса седнал,сгъване за бицепс седнал,трицепсово разгъване.Но за упражненията,които изискват 2 дъмбела,тежестите са крайно малки...
Гръбнака му да не би да е в краката? Седнал се товари повече. Като си прав си помагаш с крака в началото където е най-трудното.
19.12.13
20:06
Благодаря на всички за мненията.А да попитам има ли проблем ако на единия дъмбел обема на самите дисковете е по-голям от този на другия. На килограми са едни и същи.Дали това ще окаже някакво въздействие ако тренирам с едининия (примерно) едната ръка а с другия другата? Въпросът може да е глупав но все пак съм начинаещ. :)
19.12.13
20:29
казано от Емил Симеонов на 19.12.13, 20:06:
Благодаря на всички за мненията.А да попитам има ли проблем ако на единия дъмбел обема на самите дисковете е по-голям от този на другия. На килограми са едни и същи.Дали това ще окаже някакво въздействие ако тренирам с едининия (примерно) едната ръка а с другия другата? Въпросът може да е глупав но все пак съм начинаещ. :)
Този въпрос малко ми напомня на - има ли разлика между 3 кг вълна и 3 кг пирони и каква е тя ?
:D
19.12.13
23:04
Колкото са по-малки по диаметър дисковете, толкова по-удобен е. Гумираните дискове не ги харесвам точно заради това. При мен има разлика, просто с голям диаметър дискове си гъна тялото някак по иначе и ръката я държа настрани.
20.12.13
16:00
Ясно ми е как звучи въпроса :D, но все пак може ли конкретно да ми кажете, понеже съм начинаещ.