21.12.13
02:24
Здравейте.Навих се да си взема боксов чувал но изобщо не съм на “ти” с тея работи.Ако може някакви насоки да ми дадете колко килограмов да си взема и тем подобни.
Аз съм момче на 18 години 174 висок ,65 кг .Тренирал съм киокушин една година.При ударите с крака съм екстра обаче с ръце малко понакуцвам и искам да се усъвършенствам малко , макар че не си вземам боксов чувал само затова но и да си го подритвам от време на време да си изкарвам натрупаните нерви.Един от проблемите е че в кооперацията където живея бетонът бил “мек” и ронлив и не толкова твърд колкото на един голям блок например.Така ми казаха иначе аз и идея си нямам.Стаята в която искам да го закача е горе долу 4 на 4 метра. , а за чувалът мисля да не е много голям примерно метър и 20 и да не лети до тавана като му ударя едно маваши. 30 кг малко ли е за такъв чувал според вас ?
21.12.13
08:56
Боксов чувал в домашни условия няма място. Вероятно ще тежи, около 40 кг и колкото и да си съвършен в ударите, той ще се клати из цялата стая. На всичкото отгоре нямаш и място за движение около него. Да, правилно са ти казали, че бетона няма да как да издъжи такава люлееща се тежест. Вероятно може с дюбели някакви да се закрепи, но не знам комшията от горния етаж, колко ще се зарадва :) Или си вземи бърза круша или стенна възглавница. А, най - добре си отиди в залата по бокс.
Ако искаш нещо да научиш най-добре отиди в някоя боксова зала с треньор. Не е задължително да те правят състезател ! Ако искаш да “подържаш” форма, си вземи възможно най големия чувал да можеш и да го риташ ниско. Те са изключително удобни за ъперкъти и ниски удари. Боксовите чували по-принцип са няколко вида, в зависимост от рундовете които правиш Има бързи чували, има и тежки чували. Едните развиват бързината и издържливостта на ръцете, а другите - тежестта на удара. Но за да го боксираш трябва да имаш познания, а те без треньор не виждам как ще ги развиеш. Чувала не е нещо, което седиш на едно място и го удряш, защото ако така се биеш ще те пречукат. Трябва да имаш свободно място да го обикаляш, да се отдалечаваш и да се приближаваш до него. Така да се каже да можеш да танцуваш около него. Иначе ако имаш свободно място, купи си най дебелия анкер и го затегни.Ако издържи 2 пъти теглото на чувала, значи няма проблем :)
21.12.13
12:41
При мен е закачен с анкер в тавана и още не е паднал. Иначе няма нищо с сложно, и без това на чувал никой не се учи да се бие, а само да удря.
За комшията проблеми никакви , както той надува музиката и кънти цялата кооперация едва ли ще му пречи моето думкане.Абе горе долу има място за движение покрай чувала но сте прави че боксов чувал за вкъщи нестава..Проблема с боксовата зала е че ежедневието ми е абсолютно запълнено и нямам кога да ходя на тая зала , да не говорим че градът в който живея няма боксова зала.Много съм се навил за тоя боксов чувал но няма къде да го сложа освен в нас.А за ударите горе долу имам явна представа , все пак киокушин не е само удари с крака.Ще помисля за стенна възглавница както предложихте.