21.12.13
12:17
Здравейте!
На 26 години съм. Спортувам от 16 годишен (предимно бокс)с доста прекъсвания по здравословни причини, но от 3 години се занимавам и периодично с фитнес. Преди година последно взимах добавки - протеин и аминокиселини, но от тогава спрях, защото винаги съм имал лошо мнение за хранителните добавки (лично мое мнение, не искам да влизам в спорове или да убеждавам или разубеждавам някого в моите виждания ) и никога не съм се чувствал по-добре, когато съм ги взимал, даже напротив. Преди 2 години, когато спортувах натурално имах по-добри резултати. Но дотук с добавките. Химия не съм и вкусвал, не смятам и да пробвам.
Последните ми силовите възможности бяха:
Лег - 100 кг - 1 път
Клек - 100 кг - 3 пъти
Тяга - 150 кг - 4 пъти
Висок съм 176 см и тежа 70кг в момента. Предимно ектоморфен тип съм с предразположение към омазняване.
Основните ми занимания през годината са бокс, макар да съм “стар” за състезания вече, така че тренирам за форма така да се каже, но си поддържам темпо от 9 до 12 рунда по 3 минути основна тренировка с минута почивка между тях.
Започвам нов цикъл от 6 дена тренировка в седмицата с 1 почивка.
Тренировките ми са подредени през седмицата така: Понеделник, Сряда и Петък - боокс, Вторник, Четвъртък и Събота - занимания с тежести. От бокса ще махна силовите тренировки, които нормално са 1 или 2 пъти седмично. Ще тренирам предимно бързина, издържливост, техника и спаринги.
Тренировката със тежести - Кръгова програма, редуваща се както следва:
тренировка 1:
-клек + пуловер - 2 серии по 6 повторения
-набирания 2 серии до отказ
-лицеви опори - 2 серии до отказ
-обръщане + изтласкване - 3 серии по 3,3,5 повторения
-по 1 упражнение за бицепс или трицепс сменящо се всяка тренировка 3х8повторения
тренировка 2:
лег - 3 серии по 6 повторения - пирамидално (може и на машина, защото имам травма на ключицата и когато вдигам ме боли)
тяга - 2 серии по 6 повторения
гребане - 3 серии по 6 повторения - пирамидално
разтваряне на ръцете встрани - 3 серии по 12 повторения с еднаква тежест
бицепс или трицепс - 3х8
Хранене - 4 пъти дневно - ще наблягам предимно на протеини, въглехидратите ще са от картофи, ориз и бобови храни. Мазнините - предимно растителни комбинирани със салати.
Сън - от 6-8 часа в денонощието
Цели:
Цикълът ще продължи - 3 месеца като основно искам да натрупам малко мускулна маса, сила, и силова издържливост.
21.12.13
12:54
Описвай и фитнес и бокс тренировките ти ;) Успех.
Така, днес станах кам 7:30, 8:00 тръгнах към боксовата зала. По път до 9:00 изпих 500мл фреш от портокал и 80 гр ядки. 9:20 започнах тренировката.
30 мин загрявка - от главата до петите
3 рунда по 3 мин - игра с топка - 1 мин почивка между сериите
3 рунда по 2 мин - скачане на въже
6 рунда бой сянка с гирички - 2 кг едната и без гирички, комбинирано през рунд
3 рунда степенка по 30 удара различни комбинации
3 серии коремни преси
След тренировка - лъжица мед и 2 банана
Обяд - кам 14:00 - пица на пещ
След обяд - 17:00 - половин литър фреш от портокал
Вечерята ще е кам 19:00-19:30 - 300гр пилешко и салата зеле и моркови
Кам 10:30 -11 най късно ще си легна