Въпрос относно мускулната треса на гърдите

АЧ

22.12.13
21:52

Здравейте.
Прочетох няколко теми като тази, но не намерих отговор, който лично на мен да ми помогне.
И така... Аз съм момче на 16 год, 77 кг, 1,80 м, тренирам го сплит програма.
Напоследък всяка седмица след тренировката си за гърди имам мускулна треска в нея област. По-предната седмица продължи 3 дена, предната продължи един-два дена, а и в момента ме мъчи една такава, защото вчера (в събота, 21-ви) тренирах гърди отново. Не знам колко ще продължи. Давам достатъчно дни на гърдите ми да се възтановят, но не знам кога мускулната треска е знак на претрениране и кога е знак на развитие на мускула.
Помощ!

Тренировката ми за никога не е еднообразна и разнообразям всяка седмица, но упражненията, които правя са: лицеви (вдигнати крака, смъкнати крака, всякакви видове), полулег и хоризонтален лег с дъмбели, кофички, флайс.
Разпределям ги за всяка една седмица.

Темата беше редактирана от Аз, Чипилата на 22.12.13 22:07.

АЧ

22.12.13
21:57

Искам да добавя нещо - усещам мускулната треса само при силен натиск върху горната и средната част на гърдите.

Мнението беше редактирано от Аз, Чипилата на 22.12.13 22:00.

22.12.13
22:15

Нито е знак за претрениране, нито за растеж на мускула. Тренирай и не го мисли, с времето ще се адаптираш.

Братле, аз тренирам от 7 години и мускулна треска на гърдите имам всеки път след тренировка, която трае поне 2 дена... така е и до ден днешен... ако нямам мускулна значи нищо не съм направил. Въпреки, че тренировката ми не е някаква много тежка имам треска :) Така, че споко... блъскай си и не му мисли чак толкова ! Успех !

22.12.13
22:44

Ако по време на мускулна треска се чувстваш отпаднал ,липсва ти желание за тренировка и не можеш да изпълниш обичайните бройки,то вероятно това не е проста мускулна треска,а придружена с пре-трениране.Във всички други случай ,не мисля че ти е проблем да си в мускулна треска.

Имаше подобна тема ,по-рано и аз смятам ,че ако днес след изморителна тренировка нямаш треска,вдигаш примерно да кажем 60 от лежанка ,след една година пак вдигаш 60,то не очаквай нито мускулна треска,нито прогрес. :)

Претрениране с веднъж-два пъти седмично тренировка за гърди няма да постигнеш. Давай смело, храни се, тренирай, почивай и забрави за феномена претрениране. На този етап за такива като нас, той не съществува. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1