храната:
- спагети
- спагети, банан, 3 мандарини
- 2 парчета торта, малко прясно мляко
- 5 кюфтета, 5 ф.б.х. (4 ф.б.х. и крайшник)
Това е за днес. Няма много протеин в днешното меню, за съжаление. След малко може да добавя още едно хранене, обаче не съм много гладен.
храната:
- извара, 3ф.п.х.
- леща, кюфте, 4ф.п.х., туршия
- около 250г шунка от бут, 400г кисело мляко, 240г б.х.
- 180г черен шоколад
- 2 пълнени чушки, 400г кисело мляко, 3ф.п.х.
Направо ми се повръща вече...
23.12.13
12:41
храната:
- извара, 3ф.п.х.
- 180г черен шоколад
- 2 пълнени чушки, 400г кисело мляко, 3ф.п.х.Направо ми се повръща вече...
Що,нали не е пак яйца.. :D
храната:
- извара, 3ф.п.х.
- 180г черен шоколад
- 2 пълнени чушки, 400г кисело мляко, 3ф.п.х.Направо ми се повръща вече...
Що,нали не е пак яйца.. :D
Много се натъпках и за това!
Едит: Забравих да напиша, че вчера ядох и един пудинг за десерт след чушките. :D
Мнението беше редактирано от Ронката на 23.12.13 14:21.
Бутащи
1) клек - 1х100кг / 1х105кг / 1х110кг
2) кофички - 10х+0кг / 8х+5кг / 4х+10кг / 3х+15кг / 2х+20кг
3) военна преса - 10х30кг / 8х35кг
1 кръг от:
- лег преса: 15 (100кг)
- преси с дъмбели от наклон: 12 (20кг дъмбели)
- раменни преси на машина: 8 (10кг на ръка)
- пек-дек: 20 (3 плочки)
- разгъване от горен скрипец: 20 (3 плочки)
- прасец прав: 15 (5 плочки)
- прасец седнал: 15 (5 плочки)
50 минути
Много ме мързеше да отида в залата днес, но пък след това бях доволен. Не ми се клякаше нещо, въпреки това се пробвах на 110. Извиках един човек да ме пази и да си кажа - помогна ми, тоест още ми е рано за 110. Обаче след серията той ми каза, че клякам твърде дълбоко, а на тежките серии съм трябвало да клякам по-плитко. Това ме навежда на мисълта да спра с тежките единици и двойки и да започна да правя малко повече повторения.
Мнението беше редактирано от Ронката на 23.12.13 14:30.
Обаче след серията той ми каза, че клякам твърде дълбоко, а на тежките серии съм трябвало да клякам по-плитко.
И колко дълбоко е твърде дълбоко? Ако не е ето толкова, значи не е прекалено дълбоко:
Обаче след серията той ми каза, че клякам твърде дълбоко, а на тежките серии съм трябвало да клякам по-плитко.
И колко дълбоко е твърде дълбоко? Ако не е ето толкова, значи не е прекалено дълбоко:
Не, не е толкова :D ...определено... Просто искаше да ми каже да не слизам под паралела.
Не, не е толкова :D ...определено... Просто искаше да ми каже да не слизам под паралела.
Не е прав.
23.12.13
14:48
Squat is like sex - it doesn’t count unless you go deep enough! :D
Не е прав.
Знам.
Тогава що го слушаш като знаеш, че не е прав?!?То ако не ти е трудно и тежко няма и да има такъв ефект.Ако се отказваш при първият път щом ти стане тежко доникъде няма да стигнеш!
Тогава що го слушаш като знаеш, че не е прав?!?То ако не ти е трудно и тежко няма и да има такъв ефект.Ако се отказваш при първият път щом ти стане тежко доникъде няма да стигнеш!
Кой е казал, че съм го слушал? Не съм клякал до паралела, няма и да го направя. Той само ми каза.
Извиках един човек да ме пази и да си кажа - помогна ми, тоест още ми е рано за 110. Обаче след серията той ми каза, че клякам твърде дълбоко, а на тежките серии съм трябвало да клякам по-плитко. Това ме навежда на мисълта да спра с тежките единици и двойки и да започна да правя малко повече повторения.
Ти го каза!
Извиках един човек да ме пази и да си кажа - помогна ми, тоест още ми е рано за 110. Обаче след серията той ми каза, че клякам твърде дълбоко, а на тежките серии съм трябвало да клякам по-плитко. Това ме навежда на мисълта да спра с тежките единици и двойки и да започна да правя малко повече повторения.
Ти го каза!
Не съм казал, че няма да клякам атг, просто вместо да правя 1х110, ще правя 6х90, примерно.
Ти го каза!
Не съм казал, че няма да клякам атг, просто вместо да правя 1х110, ще правя 6х90, примерно.
И каква ти е целта да правиш 6х90 ?
Ми не знам, повече повторения и с по-малко килограми, пък и да не се напъвам на макс.
храната
- 2 сандвича с шунка,кашкавал и кисели краставици
- 2 пълн.чушки,3ф.п.х.
- 180г тъмен шоколад
- 1/2 скумрия на скара, картофена салата
- джънк фууд
Аз бих попитал каква е целта да прави криви, измъчени единици?
Аз бих попитал каква е целта да прави криви, измъчени единици?
Че са измъчени - няма спор, ама к’во им е кривото?
Ами, правейки единици, близки до максимума ти... за теб целта на такъв тип тренировка е просто да избуташ тежестта. Ако не успееш да се вдигнеш с бедра и глутеус-събираш колена, отлепяш пети от пода, кръста ти също ще започне да прави какви ли не еквилибристики... така го виждам аз. За мен 6х90 е къде, къде по-добър вариант за твоят етап на физическо развитие :)
Мнението беше редактирано от лежачка на 23.12.13 23:49.
... така го виждам аз.
Така както го виждаш не е нищо!Целта е да вдига силата, да стимулира поне малко ЦНС пък и по този начин не е нужно много време за да ти задобрее доста техниката.
Аз вече започнах да си мисля за нова програма, а сега виждам, че има противоречия.
Какво да правя сега?
Мнението беше редактирано от Ронката на 24.12.13 01:17.
24.12.13
01:44
... така го виждам аз.
Така както го виждаш не е нищо!Целта е да вдига силата, да стимулира поне малко ЦНС пък и по този начин не е нужно много време за да ти задобрее доста техниката.
Че,с тежки петици няма ли да стимулира ЦНС и качи сила ?
Това е по-добрия вариант за него + това ще доизглади техниката.
... така го виждам аз.
Че,с тежки петици няма ли да стимулира ЦНС и качи сила ?
Това е по-добрия вариант за него + това ще доизглади техниката.
Не не е по-добрият вариант определено. И не с петици няма да стимулира ЦНС.
24.12.13
09:52
Защо не правиш като моята пирамида? И да не е точно като моята, става въпрос за последната серия, където е тежка, но не се прави макс, а 2-3 повторения. Понеже не искам да правя макс на тази възраст, защото е доста опасно, си направих тежка серия с 2-3 повторения и вдига силата доста. :)
12-10-8-6
Това е пирамидата, по която ще тренирам от другата седмица.
Двама (лежачка и El_tiggeraso) са за повече повторения. Само Борето е за тежките единици и двойки. А пък TonsOfDamage е за тройки. Обаче гледам, че James Hinks е подкрепил лежачка, което не ми дава повод да се колебая.
24.12.13
10:36
12-10-8-6
Това е пирамидата, по която ще тренирам от другата седмица.
Двама (лежачка и El_tiggeraso) са за повече повторения. Само Борето е за тежките единици и двойки. А пък TonsOfDamage е за тройки. Обаче гледам, че James Hinks е подкрепил лежачка, което не ми дава повод да се колебая.
Не бе, аз ти говоря за последната серия. Иначе аз съм 8-6-4- и тук една тежка серия 2 или 3 повторения. 12 и 10 мисля, че са много, те са по-скоро за издръжливостта на мускула. И не се влияй от това кой кого е подкрепил, ами вземи ги питай. :D В крайна сметка ти си решаваш.
Ми и аз не знам. До сега тренирах тежко, викам малко да поразнообразя да видя как ще ми се отрази. После може пак да мина към тежкото.
:D добре слушай ти лежачката и ще те видим кога ще качиш сила в краката. Поне прави като тонсофдемидж той поне ти казва неко по разумно щом не ти се правят тежки двойки и тройки. А тежки петици на клек няма такова нещо
Сила се качва по-добре с повторения. 2-3-5 и нагоре. Начинаещите ще качват сила и с 15 повторения ако е за въпрос.
Единиците служат повече за тестване на силата, от колкото за редовна тренировъчна практика. Ако правите по 1-2 серии единици в тренировката, то трябва да се добавят още серии с повече бройки, за да се натрупа обем.
Има и програми за сила, основани на единици, но там се правят поне 10-15 серии по 1 повторение с около 90% от макса.
На мен лично клека ми върви ако го правя с повече бройки.
24.12.13
14:19
Сила се качва по-добре с повторения. 2-3-5 и нагоре. Начинаещите ще качват сила и с 15 повторения ако е за въпрос.
Единиците служат повече за тестване на силата, от колкото за редовна тренировъчна практика. Ако правите по 1-2 серии единици в тренировката, то трябва да се добавят още серии с повече бройки, за да се натрупа обем.
Има и програми за сила, основани на единици, но там се правят поне 10-15 серии по 1 повторение с около 90% от макса.
На мен лично клека ми върви ако го правя с повече бройки.
Прав си.
Ще дам един пример, клякам със 105 кг, пирамида:
Загряващи:
Повторения: 10 Кг: 60
6 80
3 100
Основни серии:
Повторения: 12-13 Кг: 105
10 105
8-9 105
Ако не мога да направя 3 основни серии на 105, свалям с 5 кг и дигам повторенията с 2-3. След това правя една фермерска разходка от 2 серии, лег преса 3 серии и бедрата ми гръмват.
Глупости!! Ако ставаше да вдигаш силата с повече повторения на по-малка тежест всички щяха да си вдигат 80кг в 20 повторения и макса им щеше да е 300
2-3-4 серии двойки/тройки е оптималният вариант за сила.
Дърпащи
1) набиране - 8х+0кг / 6х+5кг / 4х+10кг / 2х+15кг / 1х+20кг
2) мечка - 10х65кг / 10х65кг
3) тяга - 10х70кг / 8х100кг
1 кръг от:
- вертикален скрипец: 10 (12 плочки)
- хоризонтален скрипец: 10 (10 плочки)
- странично разтваряне: 10 (10кг дъмбели)
- задно рамо: 10 (7.5кг дъмбели)
- трапец: 10 (17.5кг дъмбели)
- сгъване за бицепс: 10 (12.5кг дъмбели)
- хиперекстензии 45: 10 (ст)
- задно бедро прав: 10 (2 плочки)
- коремни преси: 10 (+5кг)
СС: коремни преси: 10 (ст) + повдигане на краката: 10 (ст)
5-6 серии пулоувър на машина без почивка с намаляне на тежестта
60 минути