24.12.13
11:59
Здравейте може да ви се стори малко тъп този въпрос или не правилен, но как се нарича тази част на гърдите: (http://prikachi.com/images/513/6881513G.jpg) и да ми кажете с кои упражнения се тренира тя. Благодаря предварително!
24.12.13
12:13
Част от Pectoralis major (голям гръден мускул). Лег с щанга/дъмбели, лицеви опори, кофички, флайс.
24.12.13
12:31
Ей тъй като почнете с тея специализации за гърди направо не знам.. Гърдите имат 6 части общо ако трябва да сме точни(горна външна,горна вътрешна,горна средна,долна вътрешна,долна,средна,долна външна),а ти имаш ли гърди като на снимката ,че да акцентираш в 1 от тези сектори ??
Тренирай основно цялата гърда с 2-3 упражнения базови и това е,няма какво да му мислиш.
Весели празници !
24.12.13
12:33
Така е, куцо кьораво сакато се опитва да акцентира на някаква част, а то за да акцентираш - трябва да имаш добра основа и наистина да си личи, че нещо изостава. А се съмнявам да има такава.
Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 24.12.13 12:34.
24.12.13
14:11
казано от El_tiggeraso на 24.12.13, 12:31:
Ей тъй като почнете с тея специализации за гърди направо не знам.. Гърдите имат 6 части общо ако трябва да сме точни(горна външна,горна вътрешна,горна средна,долна вътрешна,долна,средна,долна външна),а ти имаш ли гърди като на снимката ,че да акцентираш в 1 от тези сектори ??
Тренирай основно цялата гърда с 2-3 упражнения базови и това е,няма какво да му мислиш.
Весели празници !
Така като кажете да се тренират гърдите с 2-3 упражнения и падам :D. Някой тренира по сплит 1 път в седмицата гърдите и ще прави по 2-3 упражнения? Хахах :D, ти отиваш на фитнес да си почиваш или да блъскаш здраво? Стабилни тренировки и стабилна храна, това е ;), а не почивка във фитнеса.
казано от Bogi Petkov на 24.12.13, 14:11:
Някой тренира по сплит 1 път в седмицата гърдите и ще прави по 2-3 упражнения? Хахах :D,
И кое му е смешното? Точно с толкова упр. тренирам гърдите, без значение дали е само веднъж седмично.
24.12.13
14:21
казано от Петко К на 24.12.13, 14:15:
Някой тренира по сплит 1 път в седмицата гърдите и ще прави по 2-3 упражнения? Хахах :D,
И кое му е смешното? Точно с толкова упр. тренирам гърдите, без значение дали е само веднъж седмично.
Според мен е малко! Тренирал съм 2 години с инструктури и съм правил 5 упражнения по 2 основни серии, гърдите направо пръскат, това с 2-3 упражнения... не знам, защо препоръчвате на всички да тренират с по 2-3 упражнения, не че е загуба на време, но според мен е по - добре малко повечко :). Гърба се възстановява за 4 дена, пак ли да правя по 2-3 упражнения за него на седмица? Набирания, мъртва тяга, чукчета? Това стига ли според вас? Знаете, че е по - добре, когато имаш мускулна треска, това е един голям + за мускулната група, расте по - бързо, чували сте нали? С 2-3 упражнения не може да очаквам мускулна треска, поне аз.. сигурно, защото съм свикнал да правя повече упражнения, понякога правя 5 за гръб на макс и нямам голяма мускулна, както ви е свикнало тялото, така, не оспорвам мнението Ви.
Мнението беше редактирано от Bogi Petkov на 24.12.13 14:24.
казано от Bogi Petkov на 24.12.13, 14:21:
Гърба се възстановява за 4 дена, пак ли да правя по 2-3 упражнения за него на седмица?
не,по 10 прави,ама ако направиш случайно 11 ще претренираш и ще загубиш мускулатурата си :)
Ми аз за гърди правя едно упражнение.Ти сигурно имаш 5 пъти по-големи гърди като правиш 5.
Аз не съм казал, че като правя 2 или 3 упр. се ограничавам до 2 серии на всяко.
Т.е., да се говори за брой упражнения, без да се спомене броя серии и начина им на изпълнение е безсмислено. Освен това, колко части имат гърдите, че да им трябват 5 различни ъгъла на натоварване? По едно базово от лег и полулег покрива целите гърди. А и в случая говорим за начинаещ, така че нека да не си отвлича вниманието с излишни упражнения.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.12.13 14:54.
Познавам хора които прават по 60 серии но са прота зависи от нивото и целите.
24.12.13
16:13
Извинявам се за глупавия въпрос. Просто не бях на ясно и питах.
казано от bloodysunrise на 24.12.13, 12:13:
Част от Pectoralis major (голям гръден мускул). Лег с щанга/дъмбели, лицеви опори, кофички, флайс.
Много ти благодаря за точния отговор! Само за флайса не разбрах има ли значение дали ще е от лег или полу-лег ?
Мнението беше редактирано от Стоян Петров на 24.12.13 16:14.
24.12.13
16:39
казано от Стоян Петров на 24.12.13, 16:13:
Извинявам се за глупавия въпрос. Просто не бях на ясно и питах.
казано от bloodysunrise на 24.12.13, 12:13:
Много ти благодаря за точния отговор! Само за флайса не разбрах има ли значение дали ще е от лег или полу-лег ?
Може да ги редуваш, лично аз предпочитам хоризонталния. Тъй като имаш лег преди това, прави флайс от полу-лег.
Според мен е малко! Тренирал съм 2 години с инструктури и съм правил 5 упражнения по 2 основни серии, гърдите направо пръскат, това с 2-3 упражнения... не знам, защо препоръчвате на всички да тренират с по 2-3 упражнения, не че е загуба на време, но според мен е по - добре малко повечко :). Гърба се възстановява за 4 дена, пак ли да правя по 2-3 упражнения за него на седмица? Набирания, мъртва тяга, чукчета? Това стига ли според вас? Знаете, че е по - добре, когато имаш мускулна треска, това е един голям + за мускулната група, расте по - бързо, чували сте нали? С 2-3 упражнения не може да очаквам мускулна треска, поне аз.. сигурно, защото съм свикнал да правя повече упражнения, понякога правя 5 за гръб на макс и нямам голяма мускулна, както ви е свикнало тялото, така, не оспорвам мнението Ви.
Това, че имаш мускулна треска не означава, че расте мускула, а означава че или си претренирал или че храната ти е била супер зле и като цяло че не си се възстановил качествено след тренировката стига с това блъскане без да се влага мозАк. Трениране тип “No pain No gain” няма да доведе до нищо хубаво!
24.12.13
20:46
Bogi Petkov
Макар да звучи клиширано,пак ще го кажа - тренировката не се измерва в количество ,а в качество.
При Вас може и да не дават резултат до 3 упражнения,но при други които ги изпълняват в по 4 работни серии - дават,включително и мен.
“Набирания, мъртва тяга, чукчета?” - Да именно.Това е основното и покрива целия гръб.
Не обичам да давам съвети току-така и особено на хора като Вас,с такова самочувствие(нищо лично),но опитайте следното и после ,ако имате възможност ,сили или изобщо ,ако смятате ,че това не е достатъчно,направете нещо довършително като скрипец с тесен хват или каквото и да било гръбно.Ако успеете да приключите тренировката с него,то значи не сте дали всичко от себе си в първите 3 упражнения.
1,Набиране широко( 4 работни с тежест по възможност)
2.Гребане с щанга 4 работни
3.Мъртва тяга 4 работни.
И последно бих искал да допълня,че програми с висок обем,изобщо не са подходящи за начинаещи.
24.12.13
20:50
И тук това ме навежда на фундаменталния въпрос - какво е мускулната треска всъщност? Бая мистериозно нещо си е. Липсата на мускулна треска не означава, че мускулът не расте; но пък мускулната треска сама по себе си е индикатор за подсилването на мускулната тъкан (оттам и болката), уж теоретично.
Забелязвали ли сте как ако сте отсъствали повече време в залата и се върнете получавате бруталните трески? Може би защото мускулите са отвикнали от натоварването? Но пък означава ли това, че не получавате треска от една тренировка, то тя не е била ползотворна и мускулите са привикнали към натоварването?
24.12.13
23:16
Глупости на търкалета,аз болки имам често от претоварване,но мускулна треска,такава дето мускула да те боли като го натиснеш или тръгнеш да го тренираш,докато е с треската съм нямал с месеци,не съм спрял да раста и да заяквам.
Сравняваш гърба с гърдите, а те...нищо общо като обем. И все пак при добър обем е предостатъчно: “Набирания, мъртва тяга, чукчета?”
А и за гърди, силово за зърна работи добре :D
казано от bloodysunrise на 24.12.13, 20:50:
И тук това ме навежда на фундаменталния въпрос - какво е мускулната треска всъщност? Бая мистериозно нещо си е.
Мускулната треска?!?
Това е писъкът на тяло, ужасено от перспективата да стане силно и могъщо! :D
/Съвсем несериозно/ :)
Мнението беше редактирано от 6th на 25.12.13 00:34.
25.12.13
02:12
Боби, сам вървиш из шамарите. Приказваш приказки от 1001 нощ, без да си абсолютно компетентен по темата. К’ви сплитове, к’ви упражнения, к’ви трески те гонят не знам, но определено те съветвам да не даваш съвети от рода, ако не си на ясно с материята.
25.12.13
13:40
казано от El_tiggeraso на 24.12.13, 20:46:
Bogi Petkov
Макар да звучи клиширано,пак ще го кажа - тренировката не се измерва в количество ,а в качество.
При Вас може и да не дават резултат до 3 упражнения,но при други които ги изпълняват в по 4 работни серии - дават,включително и мен.“Набирания, мъртва тяга, чукчета?” - Да именно.Това е основното и покрива целия гръб.
Не обичам да давам съвети току-така и особено на хора като Вас,с такова самочувствие(нищо лично),но опитайте следното и после ,ако имате възможност ,сили или изобщо ,ако смятате ,че това не е достатъчно,направете нещо довършително като скрипец с тесен хват или каквото и да било гръбно.Ако успеете да приключите тренировката с него,то значи не сте дали всичко от себе си в първите 3 упражнения.1,Набиране широко( 4 работни с тежест по възможност)
2.Гребане с щанга 4 работни
3.Мъртва тяга 4 работни.И последно бих искал да допълня,че програми с висок обем,изобщо не са подходящи за начинаещи.
Никъде не е казал, че е начинаещ :), а мъртва тяга или клек подходящи ли са за начинаещи? Не, нали? Ще направи 2 серии мъртва тяга и после кръста ще го боли 2 седмици.
25.12.13
13:41
казано от Владислав Андонов на 25.12.13, 02:12:
Боби, сам вървиш из шамарите. Приказваш приказки от 1001 нощ, без да си абсолютно компетентен по темата. К’ви сплитове, к’ви упражнения, к’ви трески те гонят не знам, но определено те съветвам да не даваш съвети от рода, ако не си на ясно с материята.
Хахаха добре :), не съм на ясно, така ли?
казано от Bogi Petkov на 25.12.13, 13:40:
а мъртва тяга или клек подходящи ли са за начинаещи? Не, нали?
Да, подходящи са. Всеки начинаещ е добре да почне с тях.
И вярно, спри да ръсиш “мъдрости”.
25.12.13
14:56
казано от Петко К на 25.12.13, 14:06:
казано от Bogi Petkov на 25.12.13, 13:40:
а мъртва тяга или клек подходящи ли са за начинаещи? Не, нали?
Да, подходящи са. Всеки начинаещ е добре да почне с тях.
И вярно, спри да ръсиш “мъдрости”.
Подходящи са хахаха :D, това, че имаш по - богат речник, не значи че разбираш :). Още се лъжете и си вярвайте във форума, нямам нищо против, давам си мнението, вие веднага се “закачате” с мен, окей.
25.12.13
16:49
Боби, хич те няма момче. Да ми обясняваш, че тяга и клекове не са за начинаещи, скоро ще ми кажеш, че и тяга с колан задължително се прави.
Редакция: Видях, че си питал нещо за мнението си и за закачането. Не знам дали си забелязал, но във форума не се харесват арогантни мнения, които са пълни глупости. :)
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 25.12.13 16:56.
За втори път пиша в темата, така че и малко по темата - без добро количество мускулна маса и нисък процент мазнини, тая работа трудно ще я бъде.
Без добре изразени перки/lats/ едва ли би се постигнал такъв визуален ефект.
Като акцентиращи упражнения, не бих пренебрегнал кофите и лег тип “гилотина”. Първото, поне за себе си го считам за основно при тренировката на гърдите и трицепсите.
казано от Bogi Petkov на 25.12.13, 14:56:
Подходящи са хахаха :D, това, че имаш по - богат речник, не значи че разбираш :). Още се лъжете и си вярвайте във форума, нямам нищо против, давам си мнението, вие веднага се “закачате” с мен, окей.
Аз не твърдя, че разбирам. Но поне съм прочел 20-30 книги, 200-300 статити и освен това тренирам от 20 години, така че поне малко съм схванал основните неща, за разлика от теб.
Така че, ако нямаш нищо конструктивно да кажеш, освен “хаха” - по-добре не пиши повече. Личните нападки не са аргумент.
26.12.13
16:31
nn