Стягане на тяло

Темата е заключена.

Здравейте,тъй като остават няколко месеца до лятото искам да вляза във форма или по скоро да си оформя тялото. Занимавала съм се с доста спортове ,но и така нямам желаното стегнато телце.Тренирала съм кик бокс,тае бо,бягане,танци ,но и така не съм ги взимала на сериозно само за кратко около половин година и толкова.Mисля да кача снимки по нататъка.Тялото ми е тип круша и проблемните ми места са бедрата и дупето.Днеска направих първата си тренировка във фитнеса и мисля да почна да ходя редовно.Какъв режим трябва да спазя ,за да си стегна цялото тяло,защото от корема нагоре може да се каже ,че съм си кльощава.

Темата беше редактирана от Елеонора Петрова на 04.03.13 20:53.

02.03.13
21:51

Почвай тренировки които намираш за най-приятни  изключваш всички вредни храни .. Наблягаш на месото храниш се често и ще има ефект , но трябва постоянство! Можеш да видиш и някой режим от сайта мисля че РБД :)  Няма голяма философия :)

искам още мнения ..даже и мерките ще си кача обаче сега няма как да се измеря ;д

04.03.13
22:58

Аз бих те посъветвал да направиш тридневен сплит-в началото и края на седмицата долна част +корем,а между тях горна част на тялото.Не се плаши от тежестите-няма опасност да станеш много мускулеста:Д кардиото е задължително(има хиляди варианти-виж ги),но основното е хранителният режим-като за начало е добре поне да откажеш junk food ,сладкото и въобще безсмислените въглехидрати.По-нататък може да разгледаш как става редуването им или кетонната диета.Позсрави

Мерси..Значи почнах фитнес,днеска ми беше втората тренировка .Тренирах крака и ръце .Разбира се инаструктор ми показваше упражненията и много ми хареса .Натоварих се много и сигурно ще имам мускулна треска.Мисля да почна да ходя 3 пъти в седмицата на фитнес а като се постопли да почна да тичам. Junk food съм го отказала отдавна ,не ми харесват тея чипсове,зрънчовци и закуски не ям .Хляб много рядко си позволявам през ден една филийка поне има няма .Със сладкото ми е по трудно поне на ден по едно сладичко нещичко си позволявам (понеже съм с ниско кръвно и мисля че не трябва да го изключвам напълно) .Дано не стана наистина много мускулеста :) просто леко стегнати бедра ,даже ако мога и да ги намаля първо и всичко друго да стегна :Д :)

благодаря :)

Мнението беше редактирано от Елеонора Петрова на 01.04.13 20:14.

05.04.13
21:04

казано от Елеонора Петрова на 06.03.13, 19:06:

.Дано не стана наистина много мускулеста :)

Няма да станеш като културист естествено :) Въобще няма да си мускулеста качваш само 5 кг маса :) И ще си имаш стегнато дупе бедра и корем :)

Забравих си малко дневника но мисля да го подновя..Бях се постегнала за лятото горе долу бях влязла във форма която ми харесваше ,ноо почнах работа ,имах и изпити и не ми остана време да спортувам.От няколко дена гледам,че имам промяна пуснах коремче и бедрата и съм качила 4 кг  .Въпросът ми е дали ще успея да вляза във форма ако тренирам само петък,събота и неделя,защото само тогава ще мога .Да не забравим и правилния хранителен режим( който още не мога да съставя)

3 пъти седмично са достатъчни, ако правиш добри и качествени тренировки и спазваш добър хранителен режим. Друг е въпросът как ще се чувстваш да тренираш 3 дни подред, дали ще можеш да се възстановяваш пълноценно .. това вече зависи и от самите тренировки, които смяташ да правиш, от храната и от това да се наспиваш добре;)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 20.09.13 16:19.

При съобразени тренировки ( обем и натоварване ) и съобразено хранене няма проблем да се тренира три дена подред... все пак в началото така или иначе ще е зор тъй като не си тренирала ( или не си тренирала толкова сериозно и редовно ) през лятото но бързо ще се адаптираш... мотивация и желание трябват : )

Благодаря ви за бързите отговори ..Тренировките ще са ми петък тае бо а събота и неделя ще ходя на фитнес и докато е още топло времето ще карам колело или ще тичам ..Надявам се да има резултат ,защото  през седмицата няма да правя нищо

Почнах фитнес от 2 седмици и поспрях хляба ,още не мога сладкото ,но и това ще стане.Искам да попитам тъй като ходя на фитнес късно и към 7-8 ми свършва тренировката се чудя какво да ям след тренировка белтъци,въглехидрати или нищо

Голяма грешка ще е да не ядеш нищо ! Ако поемаш въглехидрати преди трен, яж месо и салата след трен.

25.10.13
22:58

Няма значение колко е часът,яж си спрямо режима ,който спазваш .

25.10.13
23:03

казано от Елеонора Петрова на 25.10.13, 14:48:

Искам да попитам тъй като ходя на фитнес късно и към 7-8 ми свършва тренировката се чудя какво да ям след тренировка белтъци,въглехидрати или нищо

На това късно ли му викаш? Моята тренировка свършва към 23 часа ;)

25.10.13
23:23

А аз правя лостове баш преди лягане, и то не само ей така, ами 200-300 набирания, кофички, а-у ;) тейче яж яко след тренировка.

Благодаря ви много за бързите отговори.Понякога наистина трябва да хапна нещо след тренировка ,защото се натоварвам много .Пролетта когато тренирах след тренировка нищичко не хапвах ,правих си фреш и до там само на вода .Но като се сетя какво мъчение беше и ми става лошо . Сега мисля след тренировка да хапвам поне ябълка .По нататък ще пусна и снимки за напредъка ми ,който все още не е на лице :)

Хората ти казват “яж месо и салата след тренировка”, “яж яко след тренировка” а ти ЯБЪЛКА.По този начин най-много да изгубиш мускулите(месото по теб),които имаш и да си запазиш мазнините по проблемните зони.Има и коментираща жена-Адриана Дачева,която явно постига добри резултати и не се страхува от това да се храни,но и нея не я слушаш.Извинявай,но ми звучиш като човек,който съвсем скоро ще мине на “диета” с чай,мед и ябълки.А колкото до това,че ще станеш мускулеста,това е последното за което да се притесняваш.Успех.

Исках да попитам просто дали и ябълката е вариант ,но явно е .Ще взема в предвид съветите на хората коментирали по горе,защото наистина аз нямам опит в тренировки и хранителни режими и може да се каже че започвам от нулата.

Така да се похваля почнах фитнеса .Заемам се съвсем сериозно с тренировките.Ходя 3 пъти в седмицата .За жалост още не мога си оправя храненето но какво да очаквам за 2 седмици.Правя тренировки за горна и долна част..Редувам си ги. Кардиото ми е около 20 минути за цяла тренировка. Целта ми е изчистване на мазнините от бедрата ,стягане на дупето и корема , и в горната част също макар че от ханша нагоре съм слабичка , а надолу по широка (тип круша ли се води тялото не знам :D ) 
Програмата по принцип ми е такава : когато тренирам за крака : почвам с 10 минути кардио на пътеката,след това клекове с лост като всеки път се опитвам да слагам повече тежести ( до сега съм стигнала на 30 кг ) ,лег преса пак до 35-40 кг успявам , клекове с дъмбели до 7 кг ,упражнения за прасец правя ,кардио 10-15 минути и коремни преси колкото успея .
За горна част : кардио 10 минути , упражнения за гръб,бицепс,трицепс,рамене и гърди и пак кардио около 10 минутки и коремни преси ..
Добре ли са или имам нужда от допълнителни или по разнообразни тренировки ?

Мнението беше редактирано от Елеонора Петрова на 12.11.13 22:27.

Така малко си позабравих дневника ,което мисля че е лошо.Почнах да ходя на фитнес за сега 3 пъти в седмицата ,мисля да увелича посещенията .Колкото до ханенето има какво още да се изглади.Мисля че оттам няма погрес.Цял ден се опитвам да се храня правилно и вечерта провалям всичко -или ще вечерям към 9-10 вечерта или ще хапна нещо сладко или соленки някакви .Преди имах воля ,но сега явно не съм се мотивирала достатъчно .

Така ето го и менюто ми от днес:
Сутринта: едно кафе
междухраненията: две мандарини,чай с мед
обяд:  150 грама мусака и 100 грама катък с 50 грама сиренце ,за десерт 4 бисквитки
следобяд: капучино
вечера: варено яйце ,половин краставца 50 грама сирене и 150 грама салата катъй,за десерт сушени плодове

Бях и на тренировка днес ,между вечерята и следобедната закуска беше.Тренировката ми беше:20 минути карддио ,упражнение за гръб ,упражнение за гърди и още 10 минути колело .Реших днес да наблегна на кардиото :)

Храненето е трагично. Просто трагично.
Ще правиш ли нещо в тази посока или да си спестим съветите? :)

Само по едно упражнение за мускулна група ли правиш?!?!

Точно за това пиша тука,искам да си оправя храненето и моля за съвети.Относно тренировките така ми каза инструктора от фитнеса в който ходя,че единия ден да тренирам една мускулна група и на другия ден друга,например вчера тренирах само ръце-правих упражнения за гръб,гърди,после бицепс,трицепс и рамене ,кардио винаги правя в началото на тренировката 10 минути и 15 минути в края.

Здравейте ще ми кажете ли някакво мнение за този продукт amix carniline ® proactive 480 ml.Наскоро се натъкнах на него и четох доста добри мнения за него . Искам и тука да споделите,защото виждам че в този сайт има доста хора които разбират от тези неща а аз едва сега започвам в тази сфера . И може ли да има някакви странични ефекти от този продукт като например пристрастяване или рязко качане на килограми ако се спре приема му или нещо друго? Благодаря ви и весели празници :)

25.12.13
10:49

Здравей!

Поздрави за дневника!  :) Разтърсих се за това, което питаш и намерих това http://dieti.net/amix-carniline/, нищо притеснително няма ву съдържанието, обичайните съставки на фетбърнър, без химии.Друг е въпроса зеления чай и карнитина в каква концетрация са и как всеки организъм индивидуално ще реагира на тях.Никога не съм пила такива неща и нямам опит от първа ръка.Наскоро ми препоръчаха  някакво зелено кафе, имало ефект, поне видях човек , който го е пил, видимо втален, говорейки за него.

Поздрави и Весели Празници!

:)

Благодаря за бързия отговор определено ще се пробва :)

Искам също да попитам след като го взимам и ако реша да спра приема му ще ми се възвърнат ли предишните килограми,като се има в предвид ,че ще продължавам да си спазвам режим и да тренирам ?

Не, това не е хапче за отслабване, а просто източник, който помага за топенето на мазнините при физическа активност:) Така че няма да си върнеш нищо

А дали ще пречи или дали ще ми навреди ако си успоредно с фат бърнъра пия и хапчета vitaslim line ? Да рискувам ли ?

Няма смисъл от тия хапчета - никакъв ефект не усетих от тях, а преди години и аз се излъгах да ги пия.

Ахам и аз така съм чувала и чела ,ама тези ми изглеждат доста примамливи. :D

Така ,отдавна не съм писала в дневника си и съм го занемарила доста,така че почвам сериозно.Мисля в края на всеки ден да записвам храненетата си и тренировките които правя .По нататък мисля да кача снимки . Тъй като и времето се оправя имам по голяма мотивация да спортувам и да постигна желаните резултати .
Хубав ден ;*

31.03.14
12:54

Ако това на снимката си ти и твърдиш, че тялото ти е тип круша, значи си яла някакви необичайни круши :D

п.с.
В дневника на 4-5 пъти казваш, че почваш сериозно. Ааа, може ли такова нещо?! :D

Така е .. Просто нямах възможност ..както и да е :) Колкото до снимката тя ми е от миналата година сега съм по пълничка с около 5-6 кг

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1