04.11.05
23:37
Искам да попитам нещо,което може би някой вече е питал: Имам масата,ходя 3 пъти на фитнес и сега се стремя към орелефяване. Добре ли е да си направя менюто по принципа на НВД и какво ще ме посъветвате за кардиото?? А иначе от добавките предполагам гейнър и креатин :roll:
Да трябва да спазваш НВД а за кардиото го прави 2 пъти в седмицата по 30 минути(тичане или на велогометара) :wink:
А за добавките щом ще махаш мазнини пии л-карнитин :wink:
[quote author=“bolkers”]Да трябва да спазваш НВД а за кардиото го прави 2 пъти в седмицата по 30 минути(тичане или на велогометара) :wink:
А за добавките щом ще махаш мазнини пии л-карнитин :wink:
Кардиото се прави минимум 4 пъти в седмицата.
НВД-то е задължително. Там трудността е да определиш точното количество въглехидрати за всеки ден, как да ги въртиш, с колко да зареждаш и от какви източници да са (на мен по-добре ми си отразява овеса от ориза, впрочем така е и при Станимир Дърваров). А колкото до суплементите, точно трябва да спреш гейнерите и креатина, който задържа много вода, а и му трябва инсулинов шок, а на теб не ти трябват никакви бързи въгл. дори и след тренировка. Задължително вземай витамини, глутамин, креатин, кафе, а може и гарцения за термогеник (аз си купих от аптеката 5,6 лв за 60 табл по 250 мг, вместо скъп термогеник и съм доволен). Кардиото можеш да го правиш и всеки ден, стига да имаш тонус - ако спадне дай си ден почивка.
Благодаря мн за помоща,предполагах че някой ще ме отсече с: “тва вече сме го писали”,но добре че не стана така...Разбрах,кардиото НВД и глутамин,креатин и л-карнитин... :D
За креатина не съм много сигурен... то задържа водица... и не мисля, че е много подходящ за чистене... и все пак от него се качва повече на сила отколкото на кг...
Дано и този път някой ме посъветва,направих си примерно меню за НВД но не знам каде да вместя суплементите в тренировъчен и нетрен. ден,както не знам и какъв грамаж да са храните...След тренировка предполагам-банан,кис.мляко.
1. 7.00- 2-3банана,кофичка кис.мляко
2. 9-11- плодове
3. 13.30- ядки,някакво месо и 1-2айряна
4. 17.00- 3-4яйца,малко сирене
5. 19-20- 2данона за пиене,пшеничен зародиш
6.22.00- кашкавал,салата от краставици и домати+хляб
значи смени ядките с извара примерно,при НВД може и да не е нискомаслена, и кашкавала за вечеря го смени със сирене или отново си извара по твой избор.Ако имаш финансова възможност е добре да включиш поне в още едно от храненеатата месо. За суплементите при НВД по-добре включи високо белтъчен протеин, а не гейнър. Препоръчвам ти да си вземеш някакъв сурватъчен за след тренировка и един бавен(млечно-яйчен примерно) за преди лягане или междинна закуска.
Има и друг вариянт, при които аз лично ти препоръчвам да изместиш последното си хранене по-назад и в 22:00 да пиеш този бавния протеин. ;) и задължително махни тоя хляб вечерта!
Тей,хубаво храненетата ше ги опрая,ама ти казваш да си зема некаф суроватъчен протеин,но до колкот прочетох тука http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=177&gid=60 пише за повишаване на мускулна маса,а на мен ми тря за релеф,или не съм разбрал добре или имаш в предвид др протеин??
с него ще “нахраниш” мускулите след тренировка, и по този начин при НВД няма да загубиш голямо количество мускулна маса, защото целта е да премахнеш подкойните мазнини, а не мускула предполагам ;)