26.12.13
01:59
Здравейте . Като за начало искам да се изкажа така : не разбирам от това ,кое ,как , защо и по колко трябва да се поема - въглехидрати , протеини , мазнини т.н т.н т.н не съм начетно ясен с всички неща . Чета от сайта това което ми се струва като добра информация спрямо себе си . Нека всеки да прегледа тази снимка Цъкнете тук това е ефект който постигнах с пазенето на диети ( 90 дневна) лишаване от всякакъв вид тестени ястия след извършване на диетата в продължение на 1 месец . От там започване на минимален достъп до храна .. ( близо 2-3 седмици , да не казвам повече ) по една салата на ден , 1 домат , една -2 ябълки , 3 мандарини т.н ( с което стигнах драстично сваляне на от 118 до сегашните 82-83 кг . Сега всеки ще каже ,защо не ядеш, не спортуваш ли ?! Имам 3пъти в седмицата тренировки - Волейбол ,като активно се набляга на скачане ,физически човек се измаря в краката т.н ( знаете за какво говоря) ,но в момента и започнах поне малко от малко коремни преси т.н ,като мисля да започна и фитнес ( все пак затова пиша в този форум хих) . Не мога да започна лакомствата и хоп пак да се лепнат килцата ,като идеята ми е да се изгради определен начин на хранене който да спазвам , да кажем нещо от сорта пак на 90 дневна диета с разделни хранения или незнам , вие да препоръчвате - като идеята ми е МАКС КАЧВАНЕ ,ПОДДЪРЖАНЕ на килограми до 84-85 ,като да се чувствам в добра форма ( тъй като в момента нямам сили дори да се скочи дето му се вика , след като нямам достъп до храна , сам си го правя ) . Искам да попитам - покрай сегашните гозби се вари боб да попитам мога ли - Обеда да ям БОБ варен 200-300 гр. и на вечеря да кажем салата с месо ( закуската е отписвам ,макс 1 плод ) или да го разнообразявам 1ден боб обяд , др ден картофи т.н , да се изгради определен режим който да си спазвам , покрай празниците и след тях ?! Благодаря много на този който ме разбере с това ,че не искам да ставам ,, МАШИНА ,, искам да си хапвам поне нещо защото това да стой човек гладен не е работа ! :) Благодаря предварително
26.12.13
17:46
А ти какво мислиш, че машините стоят гладни ли? Нещо си в голяма грешка. Отслабнал си супер нездравословно, затова и ако сега почнеш да се храниш нормално, ще си върнеш бързо килограмите. Затова диетите са ВРЕДНИ. Трябва ти режим на хранене - нещо, което се спазва цял живот, то НЕ е диета. Така хем ще си набавяш нужните калории, хем няма да пълнееш. А в същото време няма да седиш гладен и да се чувстваш отпаднал. Погледни в търсачката на сайта различните видове хранителни режими - НВД, РБД, ВВД, ВМ-НВД и т.н и виж кое се доближава най-много до вкусовете ти и целите ти. Отделно няма как идеята ти “макс качване” да се осъществи при положение, че сега си 82-83 кг, а искаш да станеш най много 84-85 кг... Реши дали искаш да качваш или да поддържаш едни килограми, ако качваш до 85, това са 1-2 кг и опр не е “макс” качване :Д И е хубаво да редуваш нещата в режима си, защото мисля, че на втората седмица ще ти втръсне да обядваш боб всеки ден.
26.12.13
22:08
казано от Adriana Dacheva на 26.12.13, 17:46:
А ти какво мислиш, че машините стоят гладни ли? Нещо си в голяма грешка. Отслабнал си супер нездравословно, затова и ако сега почнеш да се храниш нормално, ще си върнеш бързо килограмите. Затова диетите са ВРЕДНИ. Трябва ти режим на хранене - нещо, което се спазва цял живот, то НЕ е диета. Така хем ще си набавяш нужните калории, хем няма да пълнееш. А в същото време няма да седиш гладен и да се чувстваш отпаднал. Погледни в търсачката на сайта различните видове хранителни режими - НВД, РБД, ВВД, ВМ-НВД и т.н и виж кое се доближава най-много до вкусовете ти и целите ти. Отделно няма как идеята ти “макс качване” да се осъществи при положение, че сега си 82-83 кг, а искаш да станеш най много 84-85 кг... Реши дали искаш да качваш или да поддържаш едни килограми, ако качваш до 85, това са 1-2 кг и опр не е “макс” качване :Д И е хубаво да редуваш нещата в режима си, защото мисля, че на втората седмица ще ти втръсне да обядваш боб всеки ден.
Диета = Хранителен Режим
Диета не значи гладуване!
26.12.13
23:18
Мисля, че от поста ми достатъчно ясно се разбира какво имам предвид:) Под диети визирам тези писания в списания като Космополитън - как да свалим 5 кг за 8 дена на сок от грейпфрут и тем подобни неща, които се правят за опр. период от време, изтощават ти организма, гладуваш и след това качваш двойно. Повярвай ми, има доста хора, които не се ориентират какво е хранителен режим, какво е диета, дали са едно и също и т.н., затова съм го написала така. Приемам забележката иначе:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.12.13 23:24.
27.12.13
18:45
казано от Adriana Dacheva на 26.12.13, 23:18:
Мисля, че от поста ми достатъчно ясно се разбира какво имам предвид:) Под диети визирам тези писания в списания като Космополитън - как да свалим 5 кг за 8 дена на сок от грейпфрут и тем подобни неща, които се правят за опр. период от време, изтощават ти организма, гладуваш и след това качваш двойно. Повярвай ми, има доста хора, които не се ориентират какво е хранителен режим, какво е диета, дали са едно и също и т.н., затова съм го написала така. Приемам забележката иначе:)
Разбирам ви ,всичко ми е ясно .. знам ,че от диета смисъл няма , но идеята е там ,че в момента така ми е настроено самото мислене ,че като хапна си казвам ( въх въх не прекалих ли , да спра ям сега , утре само салата ) т.н нещо от този сорт .. да кажем пример - днес бях на риболов - наденички , кебапчета , мекици , филийки със сирене + яйца т.н т.н от всичко има ,нищо не ям , сега ядох една ябълка , правех коремни ииииииииии си казвам ,че по късно ще хапна нещо леко .. за това ви говоря самата мотивация от това ,че до сега като нищо не ям виждах слабеене и то не здравословно сега ми се струва нелогично ( колкото и да знам ,че греша ) да хапвам поне 2пъти в денят
27.12.13
19:39
Хапвай и то поне 3 пъти в деня:) Въпросът е просто да си избереш даден режим и да гледаш да се придържаш към него, а не да се тъпчеш безразборно с всичко на масата. От храната, която описа по-горе аз например бих яла само яйцата :Д и наденичките и кебапчета, ако каймата и месото са с ясен произход. Първите 2-3 седмици избягвай кантара, гледай само огледалото. Организмът ти трябва да свикне да поема храна, затова започни постепенно да увеличаваш храната, иначе ще ти става и тежко, стомахът ти е отвикнал да поема и обработва големи количества храна.Ако продължаваш да гладуваш, ще си докараш здравословни проблеми, което повярвай ми, не искаш да става.
27.12.13
21:32
казано от Adriana Dacheva на 27.12.13, 19:39:
Хапвай и то поне 3 пъти в деня:) Въпросът е просто да си избереш даден режим и да гледаш да се придържаш към него, а не да се тъпчеш безразборно с всичко на масата. От храната, която описа по-горе аз например бих яла само яйцата :Д и наденичките и кебапчета, ако каймата и месото са с ясен произход. Първите 2-3 седмици избягвай кантара, гледай само огледалото. Организмът ти трябва да свикне да поема храна, затова започни постепенно да увеличаваш храната, иначе ще ти става и тежко, стомахът ти е отвикнал да поема и обработва големи количества храна.Ако продължаваш да гладуваш, ще си докараш здравословни проблеми, което повярвай ми, не искаш да става.
Благодаря за съвета ! Да попитам въпроса със сладкото ..... в момента го избягвам 100% но така или иначе ми се хапва шоколад - кога и по колко да хапвам :D
09.01.14
00:29
Здравейте , след дълги дни в четене на бб-теам , кой храни - какви въглехидрати , протеини, Ккал съдържат ,реших тъй като в момента съм в сложна ситуация за изграждане на маса ,която да се поддържа !Височината ми е 190-1 см , теглото в момента от 120 спадна на 78 ,но в момента тъй като имам липса на всичко ,дори тренировките ми по волейбол не могат да протекат ... 20минути и се уморявам като все едно съм бягал 10 км и после скачал нон стоп . Това предполагам се дължи на това ,че нищо не ям - като казвам нищо не ям ,искам да кажа ,че за окт. , ноември и декември ,имах нещо от този сорт на режим - Сутрин : Кафе , Обяд : Салата ( супер семпла ) или две ябълки , вечеря или нищо или 1 плод . Така стопих доста даже и мускулна маса . Сега в момента гледам да върна някакъв режим на хранене ,защото все пак и болести съществуват и бях на ръба още 5 кг може би и до там ..... Искам да попитам , ако ЗАКУСВАМ - прясно мляко -500 мл (1 кофичка ) + 5 до 10 лъжици - овесени ядки , обяд - салата + месо или само месо или месо с картофи или ориз само , вечеря - ВАРЕН БОБ ( само това -250 гр. ) , само месо , само салата .. как би се отразило в момента на организма, искам да кажа - НЕ ГОНЯ ПЕРФЕКТНО ТЯЛО , искам просто да се чувствам добре. Цел ми е покачване до 82-85 кг . И като последен въпрос : Лошо ли ще е ако в един обяд имам - 3 варени картофа , а за вечеря да кажем 200-300 грама боб сварен ... някак си лошо ли е ?
09.01.14
08:08
При всички случаи трябва да започнеш да ядеш, така че ще се отрази в положителна посока, но започни постепенно да увеличаваш храната, а не изведнъж, иначе ще изпиташ дискомфорт. Гледай да имаш източник на протеин във всяко едно хранене, източник на мазнини като яйца,зехтин,авокадо,маслини, сурови ядки, сусамов тахан, а за въглехидратите вече ти ще си прецениш колко и кога да включиш към режима ти спрямо целите, които гониш, щом искаш да поддържаш не мисля, че ще е проблем да си хапваш ориз и картофи в адекватни количества, но пак казвам - увеличавай постепенно, това е моят съвет :)
09.01.14
09:20
Цветан Попов, след три месеца тотален глад е нормално да загубиш много мощност и мускулна маса.
казано от Цветан Попов на 09.01.14, 00:29:
Искам да попитам , ако ЗАКУСВАМ - прясно мляко -500 мл (1 кофичка ) + 5 до 10 лъжици - овесени ядки , обяд - салата + месо или само месо или месо с картофи или ориз само , вечеря - ВАРЕН БОБ ( само това -250 гр. ) , само месо , само салата .. как би се отразило в момента на организма
Продължавай да четеш bb-team - това хранене е далеч от онова, което ти е нужно, за да си здрав и силен.
Започни да ядеш, наистина да ядеш. Спри да се страхуваш от храната.
Започни да консумираш повечко качествени мазнини.
Само ориз не е обяд, само салата или само боб няма как да мине за вечеря.
09.01.14
11:01
казано от Adriana Dacheva на 09.01.14, 08:08:
При всички случаи трябва да започнеш да ядеш, така че ще се отрази в положителна посока, но започни постепенно да увеличаваш храната, а не изведнъж, иначе ще изпиташ дискомфорт. Гледай да имаш източник на протеин във всяко едно хранене, източник на мазнини като яйца,зехтин,авокадо,маслини, сурови ядки, сусамов тахан, а за въглехидратите вече ти ще си прецениш колко и кога да включиш към режима ти спрямо целите, които гониш, щом искаш да поддържаш не мисля, че ще е проблем да си хапваш ориз и картофи в адекватни количества, но пак казвам - увеличавай постепенно, това е моят съвет :)
Ще се стремя храненето да се осъществява - Сутрин плод или мляко с мюсли , обяд Салата месо , ориз месо , картофи месо , само месо ( нещо от този сорт ) и вечеря само салата или салата месо .... Но незнам в какви пропорции ..дори немога да си сметна ориентировачно да кажем колко картофа колко гр. са .. няма ли общо казано за зеленчуци ,плодове , меса какви грамове са
09.01.14
11:19
казано от Цветан Попов на 09.01.14, 11:01:
Ще се стремя храненето да се осъществява - Сутрин плод или мляко с мюсли , обяд Салата месо , ориз месо , картофи месо , само месо ( нещо от този сорт ) и вечеря само салата или салата месо ....
За последен път ти напомням за грубата грешка - липсват мазнини.
Само салата НЕ е вечеря...
казано от Цветан Попов на 09.01.14, 11:01:
..дори немога да си сметна ориентировачно да кажем колко картофа колко гр. са .. няма ли общо казано за зеленчуци ,плодове , меса какви грамове са
Везна, кантар - тези думи говорят ли ти нещо?
В българския език не съществуват думи ‘незнам’ и ‘немога’.
Съществуват изразите ‘не знам’ и ‘не мога’.
09.01.14
16:20
Цветан, във всяко хранене - протеин. Това ще рече, че вечеря само салата - забравяш я. Не изключвай източника на протеин от вечерята - вечеря само салата не може да се нарече вечеря. И Кольо Пияндето ти каза - източник на полезни мазнини, по-горе съм го изброила - задължително ги включи. За грамажа наистина е трудно да се ориентираш на око. Поне в началото е хубаво да мериш храната, докато се ориентираш кое колко е. Продават електронни везни в Техномаркет, Технополис. Цените са от порядъка на 15-20 лв. Не ти трябва по-скъпа, мерят до 5 кг - напълно достатъчно. Ето ти едно примерно меню, за да ме разбереш по-добре какво имам предвид
Закуска: кис. мляко с овес, 2-3 яйца -
Обяд: месо + салата със зехтин, месо + ориз, месо + картофи
Следобедна закуска : тук можеш да включиш сурови ядки, сусамов тахан, плод - ти избираш
Вечеря : източник на протеин - месо, яйца, риба или нещо друго - ти избираш + салата със зехтин или картоф, ориз - пак ти избираш.. зависи от менюто ти за деня и от целите.
Взимаш везна, мериш и започваш постепенно да увеличаваш грамажите на порциите, за да може да свикне организмът ти отново да се храни нормално. Това ти го пиша само ориентировъчно, просто запомни, че в основните хранения поне, трябва да имаш протеин. И не е хубаво да изключваш добрите източници на мазнини, много хора правят тази грешка. Маслини в салатата с малко зехтин са един добър вариант да вкараш малко хем разнообразие, хем мазнини, или пък да нарежеш едно авокадо:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.01.14 16:25.