28.12.13
11:35
Здравейте на всички! Реших да си направя дневник, за да наблюдавам успехите си или евентуално, неуспехите си, и така ако не правя нещо като хората, да получавам съвети. :)
За мен - на 15 години съм, тежа 67 кг и съм висок 178 см. Значи по принцип винаги съм се мислел за дебел, но в последните 1-2 години отслабнах и имам що-годе прилично тяло, без да съм на някаква диета, просто лятото играя много футбол и се потя като кон.
Досега съм тренирал баскетбол за една година, от който обаче май няма никаква полза, и както казах, играя футбол. Спрях да ям т.нар. “junk food” преди около месец, и изобщо гледам да ограничавам сладкото. Алкохол не пия - само сега зимата малко червено вино, когато съм при баба ми и дядо ми. :D
Допреди около една година не можех да правя нито една лицева опора, а сега, когато не тренирам си правя серийки по 10 лицеви и така цял ден, колкото мога. Много трудно правя набирания обаче с тесен хват, за широк хват изобщо не говорим... Целта ми е да имам хубаво тяло. Под “хубаво тяло” разбирайте, че искам да имам плосък корем, без много излишна мазнина, и също така сила и издръжливост. Не искам да ставам някакъв трибоец, а просто да съм във форма. Нямам някаква точно определена програма с упражнения, но иначе в понеделник правя бицепс и трицепс, във вторник - крака, сряда - гърди и рамо, петък - гръб. Както казах, гледам да се храня здравословно - ям доста плодове и зеленчуци, пия вода или чайове, за закуска или яйца си правя, или овесени ядки с някакъв плод и мед, за обед - някаква супа, и вечер - каквото има у дома.
По-нататък ще напиша и какви упражнения правя, и също така горе-долу какво ям, макар че то не зависи от мене, така че не мога да следвам стриктно някаква диета или програма за хранене.
казано от ANSKT 03 на 28.12.13, 11:35:
, макар че то не зависи от мене, така че не мога да следвам стриктно някаква диета или програма за хранене.
Зависи НАПЪЛНО от теб с какво се храниш ! Не си толкова малък ... По-голям съм от теб с една година и вече напълно разграничавам какво да ям и какво да не ям, кога да ям ,по колко и т.н
В твоята ситуация е напълно безсмислено да си разделяш дните за бицепс трицепс крака и т.н.
Просто почни по 3-4 пъти в седмицата да правиш всякакви упражнения - набиране, кофички, лицеви, спринтовете в твоя случай също ще са доста подходящи, в зала ако ходиш - тяга, клек, лежанки, раменни преси.Всичко в началото го правиш с достатъчно леки тежести за теб за да свикнеш с техниката. Това го прави около два месеца поне, гледай в храненията да имаш поне 2 пъти в деня месо и достатъчно калорий и вода да приемаш и тогава след 2 месеца пак ще говорим.