Изгодни ензими

28.12.13
18:34

Добър ден,искам да си взема храносмилателни ензими,но се чудя ,кои ще са ми най-изгодни.Майка ми си е взела някакви Ензи-Мил на Botanic -60 таблетки за 17 лв.Но се чудя дали няма да има по-добри или за повече време.Вие кои бихте ми препоръчали ?

Какъв ефект търсиш от ензимите, съответно дали търсиш някой конкретен?

28.12.13
18:38

Търся цялостно подобрение на храносмилателната система.По принцип имам подут стомах и след ядене по някой път изпитвам тежест в корема...Като цяло смятам,че се нуждая от комплексни ензими.

Аз имам опит с тези ензими, като съм споделил мнение за тях на същата страница.

Виж и тези пробиотици - също съм писал за тях впечатления. Според мен си заслужава профилактика с тях 1-2 пъти годишно.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 28.12.13 18:47.

Аз ползвам комплексните на Haya Labs (digestive enzymes) и също съм доволна от тях, при мен имат много добър ефект:) Тези на NOW са по-хубави като качество и съдържание, но са малко по-скъпи, затова ти си прецени кое ти е по-изгодно. Но пък са 90 хапчета и се пие по 1 с хранене, така че може би те са и по-изгодни в крайна сметка

28.12.13
21:06

На Now на други места пише по 1 с всяко хранене,което значи поне при мене по 3-4 ...Ти по колко приемаш от тези ?

Да, по 1 на хранене - 3-4 на ден. Значи стигат за около 20-тина дена,ако пиеш по 4 на ден. На Haya са 90 и се пият по 1-2 преди хранене. Следователно,ако пиеш по 2 на хранене х 4 са ти 8 , което не е рентабилно определено в твоя случай. Затова май най-добрият вариант е NOW или просто виж в аптеките какво се предлага, гледай какво съдържат, каква е дозата на всяка съставка  и дали количеството съответства на цената, която ти се предлага:) За пример можеш да ползваш етикета на NOW със съдържанието

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.12.13 21:22.

29.12.13
11:21

Здрасти, ЕнзиМил-а по-скоро би свършил работа, ако си преял или пък имаш някакъв конкретен здравословен проблем, свързан с хран.система. Подуването и дискомфорта ти, може да има различен произход, но най-вече обърни внимание на храната. Мляко, картофи, бобови и т.н. са храни които е известно, че имат подобен ефект върху някои хора. Имай предвид, че дългосрочното приемане на ензими не е полезно, защото организма привиква да му ги внасяш на готово, и става ленив в това отношение. А и по-важно е, да отстраниш причината за това състояние! Приема на пробиотик, е добра идея. Пробиотичната активност, като цяло влияе и добре на хран. система, но трябва по-продължителен прием за да усетиш ефекта. Хубаво е да го пиеш постоянно, а не както по-горе се каза 1-2 пъти годишно, защото пробиотичните организми, особено най-ценните изискват регулярно внасяне. Ориентирай се към български пробиотици, защото цената им е по-изгодна, а и защото съдържат ендемичния lactobacillus bulgaricus - той има най-голяма пробиотична активност, от всички други, и продуцира ценни и редки съединения. И задължително пии пробиотика на гладно!

29.12.13
11:24

Аз също съм ползвал на haya labs ензимите, също и на NOW Papaya enzimes. Доволен съм и от 2та

29.12.13
18:00

Бих предложил пробиотика на Бълк, ако се търси цялостно подобрение в стомашно-чревният тракт. Ще ти подобрят флората, а в комплекса също има и ензими.

31.12.13
14:14

казано от Notorious на 29.12.13, 18:00:

Бих предложил пробиотика на Бълк, ако се търси цялостно подобрение в стомашно-чревният тракт. Ще ти подобрят флората, а в комплекса също има и ензими.

И аз останах доволен от комбинация ензими+пробиотици на бълк паудърс. Дневно се приемат до 2 таблетки, което ги прави един от най-изгодните продукти от този клас.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1