Нискокалорични рецепти (период на релеф)

Прескочи до:

Темата е ясна, нека всеки пише за рецепти, които знае и е опитвал. По възможност да добавя и съдържанието на веществата ако ги знае.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.07.10 05:26.

Ето Ви две от мен, които постнах в предишни мнения (ще ги копирам директно).

===============================================

300-500 гр кисело мляко (2%, 3 гр протеин на 100 гр)
300-500 гр извара (кашкавалена, 17 гр протеин на 100 гр)
2 краставици
копър и други боклуци (ако Ви харесват )

Правите си една проста снежанка (или сух таратор, както го наричат други).

Точно 100 гр протеин има ако сложите 500 гр мляко и 500 гр извара, а и е вкусно (не знам де, мен ме кефи много). А и струва не повече от 2 лв за 100 гр протеин - не е зле, а?

===============================================

Варите 5-10 яйца или там колкото ядете (да са твърдо сварени). Режете ги на половинки и махате жълтъците (които са във формата на топчета) и на тяхно място намазвате с извара. Отгоре ръсвате чубрица примерно като към това нарязвате една “хард” салатка. Смятах го някъде близо 40 грама протеин има при положение, че съм взел 5 белтъка.

Въобше гледам да намирам приложения на изварата, щото за 2 лв/170 гр. протеин решава проблемите на много хора.

07.06.04
10:06

Извара 100грама ,1-2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко ,плод(банан,ягоди,киви каквото обичате ) ,става да се овкуси и със” Step”-че.Супер вкусен десерт .

Сърца(за предпочитане свински ) около 200грама ,нарязвате ги на парченца,слагате малко лук и в тефлонов тиган се задушават с малко вода.После може да си сложите магданоз,копър или каквото обичате.

Гювечета : Е тук ,може да си развихрите фантзията на макс-слагате -месце полешко,гъби,домати,лук,сиренце може малко ,чушка ,отгоре се чуква едно цяло яйце ,пече се и става безумно вкусно !
=========================
Обещавам да напипиша още много рецепти,само ще ми е нужно малко време !Общо взето импровизирам здраво,но резултата е добър накрая :)И на вкус !

BA

07.06.04
10:29

Един приятел ми каза следната рецепта за изгаряне на мазнините. Този приятел ми каза, че рецептата била правена от професионалист.
-> 150-200гр. ориз
-> 4 белтъка
-> 1 жълтък
-> половин кофичка обезмаслено кисело млеко
-> 1 степ
Оризът не се вари, а се мели с някаква мелачка примерно кафемелачка, трябва да стане на прах. Всичките тези съставки се разбъркват и става “смес”, която се разделя на порции и се яде през целия ден.
Аз така и още не съм я пробвал ;) но утре ще я изпробвам.

Абе тия рецепти хубави, ама сигурни ли сте, че килограмите ще вървят надолу? Защото с тия гюведжета ... малее :).

07.06.04
22:00

Е-е-е-,ама ти няма да блъскаш в несвяст :)
Слагаш примерно 150гр.пилешко филенце,половин доматче,резенче чушка-все неща,които да овкусят “чудото” -по мъничко :) още 1 яйце  и 20на грама сиренце няма да ти превърнат в реклама на “Мишлен ”  ,нали така ?:)

07.06.04
23:20

tva suhiq tarator na saxomatic super oferta mi se struva shte probvam:)
i se chudq ima edni obezmasleni mleka s po golqm % protein zdravec i purshevica dali ne po dobre s tqh?

09.06.04
17:23

Диета за релеф

Закуска(7:30ч.)

10 яйчни белтъка с 1 жълтък

85г. пуешко филе

57г. овесени ядки

2 чаени лъжички фъстъчено масло

мултивитамини и минирали

Втора закуска(10:30ч.)

протеинов шейк

(170г. морска риба)

Обяд(12:30ч.)

170г. пилешки гърди

30г. кафяв ориз

парени зеленчуци(спанак,моркови,зеле)

Преди тренировка(15:30ч.)

протеинов шейк

След тренировка и вечеря(18,19ч.)

Веднага след тренировка:

суроватъчен протеин с плодов сок 

Около час по-късно:

170г. варено телешко месо

парени зеленчуци(спанак,моркови,зеле)

Нощна закуска(21ч.)

протеинов шейк

2 лъжици фъстъчено масло

Тренировките са в 16:30 часа.Ако тренирате по друго време нагласете програмата по вашия дневен режим.

Първо тея 57 гр овесени ядки как ги измисли?? :lol: И второ какво съдържа фъстъченото масло и няма ли много въглехидрати, за да го ям вечер и то в период на релеф? :shock:  :shock:

09.06.04
22:09

DK, доколкото ми е известнo, фъстъченото масло съдържа доста ЕМК, което според някои източници е добър избор преди лягане. Не съм го пробвал, така че не мога да говоря от личен опит.

10.06.04
15:36

Eto nqkolko recepti . Purvo da otbeleja az gotvq s Tefal . Ne im pravq reklama ama nishto ne lepne i ne slagam nikfa maznina pochti :) Edna salfetka , 2-3 kapki maslo na neq i minavate tigana s neq :)
Iskam specialno da otbeleja che nekoi recepti sa vidqni ot fitness spisaniq , drugi izmisleni ot men , treti s pomosht ot strana na maika podobreni ! I da dobavq ne praq reklama na produkti i t.n kazvam kakvi firmi izpolzvam az…. moe expirimentirate obache ne garantiram sushtiq uspeh . btw v kanala sum s nick sLaD tui chi mojete mi blagodarite i tam :) I da slagate komentari otnosno receptite mi shtot nema postna nishto poveche :)
p.s receptite sa visoko proteinovi , malko vaglehidrati i pochti nikfi maznini ..... taka che ako iskate dobavete nqkakvi vaglehidrati za da stanat za masa ... proqvete malko inteligentnost .

1 . Surovatachni Palachinki - > Koito gi e opital gi haresva ! I priqtelki i priqteli…. ludi sa po tqh .
Produkti :
- 50 g   Whey pro 85 na nutrim ( az gi praq nai dobre s vaniliq ili shokoladov aromat ama kakto iskate ako e vaniliq moje da dobavite i edna vaniliika- prahche esenciq za aromat oshte po qko shte e )
- 2 beltuka ( surovi )
- 1 chaena lujichka soda bikarbonat ( vnimanie ne prekalqvaite s sodata )
- okolo 120 g kiselo mlqko 0.1% ( zdravec e firmata mislq ... znachi po obem da e kolkoto proteina )
Vsichkite sastavki burkate v kupa s vilica i lujica do poluchavane na pulna humogenna smes bez topcheta i s dobre raztvoren protein .
Poluchenata smes se sipva v teflonov tigan kato za purvata palachinka go namazvate mnogo leko s maznina i po jelanie i za sledvashtite no nqma da zalepne . Poluchenata smes e za okolo 5-8 palachinki nqkade v zavisimost ot debelinata koqto iskate da gi poluchite . Edin savet ne gi pravete mn debeli shi sa kusat shi olepite sichko ....
Sudurjanie na protein obshto : 60g , vaglehidrati 6-7 g , maznini po malko ot 2-3 g
Garniraite s kakvoto iskate : izvara , sladka i t.n samo vnimavaite s sladkata :) Stava i se pulnqt s meso i kfot iskate tam expirimentiraite :)

2 . Proteinovi kekscheta s oveseni qdki .
Sastavki : 100 g Finni oveseni qdki ( ima oveseni qdki det pishe finno smleni oveseni qdki )  , 6-8 beltuka ( ako sa po malko stavat po hrupkavi ako sa 8 sa po puhkavi ) , 1 chaena lujica kanela , i 20-50 g stafidi ( kolkot poveche tolkoz po vkusno e ) a i da ne propusna techen podsladitel .
Razburkvate sastavkite s vilica i lujica gi biete i otdelqte na formichki na kurabiiki i postavqte v tava namazana leko s zehtin v ZAGRQTA furnata i pechete 8-12 min do hvashtane na kurichka otgore i dolu ( kolkoto da se vtudri beltuka )
Izvadete ot furnata i ostavete da izstinat 5-10 min sled koeto moje po jelanie da majete s marmaladi , sladka ili dori s gusto razbit protein s prqsno mlqko stava adski vkusno s na Nutrim pro 90 s malko mlqko da stane kato krem…..
Sudurjanie : okolo 30 g protein i 80-100 g vaglehidrati i okolo 5 g maznini

3. Omlet s pileshko meso : Adski burzo se prigotvq
6-7 Beltuka , 150 g pileshko meso narqzano na sitni kubcheta ( ako iskate si go zemete surovo i go svarete ili moje i gotovo nqkakvo pecheno ot tova det e v nailonovi paketchete samo za pritoplqne ) i postavqte beltucite v teflonov tigan tefal zagrqt i burkate s durvena lujica ( chi shi nederete tigana i maika vi shi vi otrepe ) kogato beltucite zapochnat da stavat beli t.e se sgustqvat po dunoto dobavqte mesoto , malko sol i malko cherven piper ( ili ima i podpravki za qica ) oshte po vkusno staa po jelanie moje da dobavite i vareni kartofi narqzani na kubcheta ako kachvate za masa :) kartofite se dobavqt pochti predi da sa gotovi qicata 2-3 min predi da sa gotovi :)

4. Vareni beltuci v guveche : zemete nekfo po golqmo guveche :P ili moe i v 2 da slojite sastavkite pak to zavisi ot kolichestvoto de
5-6 beltuka , 1 domat , 1 chushka , 1 kisela krastavichka , malko domateno pure , 100 g pileshko meso i 20-30 g izvara neq nai gore q slagate , beltucite slagate nai dolu mesoto otgore i domatite chushkata krastavicata nad nego i vurhu tqh izvarata . Peche se okolo 7-10 min v nagrqta furna . Fashtate vilica buchite ko e tvurd beltuka i ne sa lushka nachi e gotovo . Precenete si :)

Oh imam oshte mn dieti ... kat pochnesh ot proteinovi torti :)
svurshish na proteinov sladoled :)...... cih sladoleda ima sadurjanie 50 g protein 10 g vaglehidrati i 2-3 g maznini . Moje i da postna mnogo dieti oshte ako se postaraete dobre s komentarite i chetkite :)))

10.06.04
15:38

p.s sorry che sa na latineca a ne na kirilica no purvo nqmam kirilizator vtoro i da sloja me murzi da pisha na kirilica . Ako iska nekoi ot shefovete moe go redaktira posta mi che da e na kirilica ama pak da se vijda che e ot men :)) Da ne zeme mi otkradne receptite si gi sloji pod svoito ime chi poveche recepta ot men nema vidite !!!

iii priqten apetit :)

11.06.04
20:38

ako moje nqkoi kompetenten da mi kaje prochetoh che v izvarata se sudurja laktoza(mlechna zahar) tova moje li da prechi za obrazuvaneto na dobar relef ?

24.06.04
12:44

Това не е баш рецепта.
Като малък ми пълнеха зелена чушка със сирене и беше невероятно вкусно.
Сега направих пълнене чушка с извара, резликата е минимална, и става ужасно бързо щото не се готви, а се яде като сладолед във фунийка.

Също става и бъркани белтъци от яйца с парченца от зелена чушка и яко извара, може даже и пилешко филе да му се сложи, ама ще е по-скъпо. И подправки разбира се.

Въглехидратите са пренебрежимо малко, мазнини няма и зверски дози проетин.

Аз в момента ги ям тия работи, хем че за маса работя, но след 18 часа нали не трябва да се приемат въглехидрати

25.06.04
19:57

е хубаво де ама по колко чушки да яде на ден човек ? И ако не са с извара а със сирене лошо ли ше е ?

26.06.04
00:25

[quote author=“amdor”]е хубаво де ама по колко чушки да яде на ден човек ? И ако не са с извара а със сирене лошо ли ше е ?

Чушките не мисля, че ще са проблем!
Сиренето няма да е лошо, но е доста по-калорично!

26.06.04
02:27

ясно ще го имам в предвид :) май трябва да я пробвам тази извара :)

29.06.04
11:25

Забравих да кажа и домати да сложите - става страхотен миш-маш, и чубрица може да се сложи. Аз лично слагам 8 белтъка и 1 желтък - 1,20лв, 300 гр извара - 0,39лв, 2 или 3 зелени чушки, 1 домат. Получават се около 80-90 гр протеин за няма и 2 лв. Консумирам ги на два пъти през 3 часа след 18,00 часа.

05.07.04
18:53

Ето една рецепта, която съм я взел от сайт за ниско въглехидратни рецепти (само че е на английски, но предполагам че имате речници на компютрите си):

[code:1]Pizza
"Meat Crust" for Pizza
Posted by Greg D at the Atkins Lowcarb List
————————————————————————————————————————

Ingredients
1/2 lb ground beef
1/2 lb sausage (hot or italian)
Garlic powder to taste
Onion powder to taste
(You can use Italian seasoning or any other seasonings you wish)
1 large egg
1/4 cup soy protein powder (to help hold it together)

Preparing
Mix all together and press out thin in a greased metal pan (I use a 9X13 cake pan) Bake at 350 for appx. 25-30 minutes (till done), pouring off the excess grease that accumulates as it cooks. Then take out and spread a thin layer of tomato sauce (watch the labels for carbs here) and whatever toppings you like and put back in for another 10 - 15 minutes. The thing about this crust is that it tastes just as good warmed up the next day as it did when made the first day. Enjoy.
[/code:1]

Това е за блата на пицата. Можете да си слагате каквото искате отгоре (е... все пак трябва да внимавате ако искате рецептата да остане ниско въглеидратна). Ето ви рецепта за пица с пиле (много е яка):

[code:1]Pizza
Chicken Fajita Pizza

Ingredients
1 tb olive oil or oil
2 whole chicken breasts, skinned,
boned, cut into -2x1/2-inch strips
1 1/2 ts chili powder
3/4 ts salt
1/2 ts garlic powder
1 c thinly sliced onions                                     11 g
1 c green or red bell pepper strips                           6 g
1 recipe Meat Crust                          
1 recipe Pizza Sauce             2g
8 oz Monterey Jack cheese, shredded

Preparing
Heat oil in large skillet over medium-high heat until hot. Add chicken; cook and stir 5 minutes or until lightly browned. Stir in chili powder, salt and garlic powder. Add onions and bell pepper; cook and stir an additional 1 minute or until vegetables are crisp-tender. Heat oven to 425 degrees. Spoon chicken mixture over meat crust. Spoon pizza sauce over chicken; sprinkle with cheese. Bake 14 to 18 minutes.

А за самия сос (който е даден по-горе):

[code:1]Lowcarb Pizza
Pizza Sauce

Ingredients
1/4 cup Lowcarb ketchup                         2g
1/4 cup water
1 ts oil
dried basil, tarragon, rosemary, thyme
Salt and pepper
few sweetener
guar gum to thicken the sauce

Preparing
Mix all ingredients except the guar gum and cook for about 3 minutes. Add guar gum.

Дано ви е харесала!

13.07.04
21:17

Ами начи луканката до колкото знам е 0% въглехидрати, следователно човек като е на НВД може да си омете на ден по 5 луканки с няколко домата примерно! Поправете ме ако бъркам .

13.07.04
21:26

Примерно не е проблем, но с тези 5 луканки няма да си набавиш протеина. В луканката надали има повече от 10-15% (15 преко сили :)) протеини...
Другото са мазнини. Съответно трябва да изядеш 1.5кг луканка.
Успех :)

13.07.04
21:36

Хехе прав си :) протеина, ще го взимам от тоз готовия на прах  :D

14.07.04
18:57

Не мога да разбера нещо. Защо всички които са на НВД набиват яко ориз, при положение че той съдържа 75,4 въглехидрати !?  :shock:

LE

14.07.04
18:59

Нвд не значи без,Нвд значи с малко въглехидрати.Без въгл. по скоро му викат кетонна диета.

14.07.04
19:01

e 75,4 за ориза малко въглехидрати ли са !?

LE

14.07.04
19:19

малко са:).На ден могат при Нвд да ти излизат дори по 350 грама и пак са малко(зависи от теглото,фазата на диетата,енергоразхода и колко искаш да чистиш).Така че някои “фенове” могат да лапат по половин кило ориз ако протеина им идва от чисти източници.
Това всичко си е Нвд

15.07.04
00:38

Добре де, тогава на един обикновен човек, който не тренира и не се храни разделно, въглехидратите при него имате ли представа горе-долу каква цифра ще са ? Аз съм останал с впечатление че при НВД въглехидратите в храната която консумирам трябва да са по-малко от 10 да не кажа съвсем на 0 :oops: Имам едни прятел които 26 дни правеше някаква месно-зеленчукова диета, като въглехидратите ги свеждаше до 0. След тази диета беше свалил между 10 и 15 кг. После почива около два месеца от диетата и я почна пак. Имайте в предвид, че по време на диетата не е тренирал (той принципно не тренира нищо) пък да не говорим да е взимал някакви FAT BURNER-и и други подобни. Демек всичко това се е получило само и единствено от храната която е консумирал ! И аз от него съм останал с впечатление, че от храната която ям, въглехидратите в нея трябва да са на 0 :oops:  :oops:  :oops: Много ви моля кажете си мнението по въпроса, че вече съвсем се обърках  :(

15.07.04
00:43

Amdor, всичко в относително. Ако издържиш без странични ефекти :) на толкова ниски въглехидрати е почти сигурно, че ще имаш голям успех. Но, ако си ектоморф или просто качваш трудно мазнини, няма никакъв смисал да се подлагаш на такава диета. Диетата се нагажда според човека а не ти по нея :)

LE

15.07.04
08:16

0 :shock: !?Или приятелити те е взел за балък или някои които му е дал тази диета е взел него за балък!!!0 Въглехидрати 0 не можеш да ги направиш и с магическа пръчка.В един домат има 9 грама въглехидрат в една от малките краставички поне 1 грам.!
Такава диета както вчера докат гледах предаването на оняя ептен объркан колумбиец-Недик Недев,ще оглупееш съвсем защото въглехидрата е важен за страшно процеси които трябва да протичат в организмът.Пък да не говорим че да свалиш над 10-15 кг бързо се губи много мускул.
п/п Гоча сега ти схващам последните постове..................дължат се на това че си изключил въглехидрата от менюто :mrgreen:

15.07.04
11:23

Малко не по темата ще се включа но да кажа какво аз съм чел. Значи за ниско въглехидратна диета се смята когата консумацията ти е под 200гр. въглехидрати, така че lesno_nema дай някъв линк от каде си прочел за 350гр. Иначе на високо въглехидратните дни може въглехидратите и да са много повече.
А това за 0 грама въглехидрати, тоя твоя приател явно е ял само месо защото във всички други продукти се съдържат въглехидрати дори и малко, сигурно нещо се е объркал като ти е казал че те трябва да са нула, аз поне досега несъм виждал диета в която се изключват напълно зеленчуците (може и да има де ама несъм виждал смислена такава  :D ).
Наскоро попаднах на една статия дето се казваше ,че за нормалното функциониране на мозъка се изискват около 200гр въглехидрати, та на това се дължи раздразнението и тва че нищо ви се неправи докато не се адаптирате към НВД-то.
Надявам се да съм бил полезен, и без лоши чувства.

15.07.04
12:02

Аз съм правила такава диета ,в която въгледратите се изключват!Ефекта е поразителен ,но изперкваш тотално !Не говоря за НВД,а  за кето диета!След 7-8 дни буквално зомбясваш!Енергия =0,едни забавени реакции,една апатия -отвратително е !!Когато ти се налага едновременно с диетата да правиш и тежки тренировки става мазано...Мозъка ти е блокирал,това сериозно,хубаво да има някой покрай теб ,защото гладния мозък е болен и реагира странно във всякакви ситуации.Трябва да имаш нечовешка воля,за да я спазваш такава диета:)

15.07.04
12:58

Фенове и фенки, за да не мислите че ви базикам нещо или че моят приятел ме е правил на идиот, ще ви постна абсолютно всичко за тази диета, което намерих в едно списание и ако не се лъжа го имаше и в сайт.

——————————————

Тази диета се състои от пълно изключване на въглехидратите във вашата храна - изхранване, което помага на организма да се изчисти от натрупаните мазнини. Най-важното при този начин на хранене е, че (след 4-5 дни) няма да сте гладни, постоянно, 24 часа в денонощието! Не трябва да се храните само три пъти на ден, а да си хапвате, когато ви се иска и колкото ви се яде. Храната не трябва да се мери, нито да се приготвя отделно и специално за вас. Не трябва да пиете таблетки и чайове против повишен апетит. Не трябва да правите специални упражнения и да ходите на акупунктура.

Ако имате възможност, започнете диетата в ден на пълнолуние или новолуние, като преди това е полезно да направите два разтоварващи дни само на чай с мед и лимон. Ако не издържате, добавете един вид плод - най-добре ябълки.

Добре е да ходите много пеша или да правите най-прости физически упражнения, особено след първите 26 дни.

Противно на всички очаквания от хора, отричащи месото, диетата освобождава от главоболието, умората, проблемите с кръвното налягане и тежестта в сърдечната област.

УСПЕХЪТ Е СИГУРЕН, но ето ви и един съвет, който ще ви помогне. КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЛАГАТЕ НОВИТЕ НАЧИНИ НА ХРАНЕНЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ПЪЛНИ И ТРЯБВА ДА ОТСЛАБВАТЕ. ПРОСТО СЕ ХРАНЕТЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ СПОКОЙНО!

Действие:

С пълното изключване на въглехидратите, организмът започва да топи мазнините. Първите шест дена губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 24 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг. При всеки човек действието е различно.

Внимание!!!

Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия, съдържаща въглехидрати, ще стопирате топенето на мазнините. Искате или не, се налага да започнете диетата отново.

Разрешени храни:

Всички видове месо - говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини за приготвяне на храната са разрешени, без да панирате.

Може да се ядат пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши или такива, съдържащи соя), всички видове риба, рибни консерви, цялото разнообразие на салатите, пресни или печени чушки, домати, краставица, прясна или кисела зелка, цвекло, салата от морски дарове, салата от кромид лук, репички и спанак - каквото ви хрумне и пазарът позволява в сезона.

Салатите могат да се подправят със сол, оцет, олио и пипер, без сосове.

Може да се яде лютеница без захар.

Яйца е разрешено да си хапвате, приготвени по всички начини и с всички видове зеленчуци.

Можете да пиете минерална вода, кафе и всички видове чай без захар.

Половин литър вино се разрешава след шестия ден.

Забранени храни!!!

Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени са за консумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!

Важно!!!

Можете да направите диетата два пъти по 26 дни, след което е желателно да си дадете почивка от 2 месеца, в които е правилно да се храните разделно.

Да се пият витамини - С, Е, калций, магнезий, или мултивитамини.

Когато постигнете желаното тегло и престанете да се придържате към диетата, ви трябват две години при безразборно хранене, за да започне пак повишаване на теглото ви.

Диетата приключи

Хапвайте си колкото ви се иска,

но... бройте точките!

Месото вече ви омръзна до втръсване, нали? Искате да се разнообразите. Дайте си два-три месеца почивка и се хранете разделно. А когато и те отминат, eто ви още един начин за хранене на спортисти, за запазване на теглото и за хора с наднормено тегло, който ще ви помогне да задържите теглото си, да отслабнете с някое друго кило или пък да напълнеете.

За да поддържате теглото си, трябва да консумирате храна, отговаряща на 50 точки за 24 часа.
За отслабване са ви нужни между 24 и 4 точки.
Ако сте сред хората, които искат да увеличат теглото си - пребройте си храна за 60 точки. Как ще комбинирате храните зависи от вашия вкус и желание!

СУПИ ТОЧКИ

Пилешки бульон -1 чаша 0
Говежда супа - 1 чаша 0
Доматена супа -1 чаша 17
Зелева супа - 1 чаша 15
Грахова супа - 1 чаша 20
Гулаш - 1 чаша 12
Гъбена чорба - 1 чаша 15
Зеленчукова супа - 1 чаша 15
Картофена супа - 1 чаша 12

МЕСА И ДРЕБОЛИИ

Мозък с масло - 200 г 4
Мозък пържен - 200 г 8
Телешки дроб - 100 г 0
Свински дроб - 100 г 0
Пиле варено, печено - 100 г 0
Пиле пържено - 250 г 0
Телешко печено - 100 г 0
Телешко паприкаш - 1 порц. 0
Телешко рагу със зеле - 1 порц. 15
Шницел телешки - 1 порц. 0
Говеждо гулаш - 1 порц. 0
Говеждо рагу със зеле - 1 порц. 15
Говеждо филе - 100 г 0
Свинско печено - 100 г 0
Свински котлет - 100 г 3
Виенска свинска пържола - 1 порц. 12
Шунка - 100 г 1
Луканка, сарфалад - 100 г 2
Кренвирши - 1/2 кг 0

ХЛЯБ

Брашно - 1/4 кг 84
Брашно - 1-2 суп. лъжици 4
Бял хляб - 1/4 кг 226
Черен хляб - 1/4 кг 236

МЛЕКА И СИРЕНА ТОЧКИ

Прясно мляко - 1/2 л. 1
Сметана - 1 суп. лъжица 1
Кисело мляко - 250 г 1
Кашкавал - 100 г 1
Рокфор - 100 г 3
Сметаново сирене - 100 г 3

ДИВЕЧ И ДРЕБОЛИИ

Печен дивеч - 500 г 0
Бъбреци печени - 100 г 1
Говежди дроб, печен - 100 г 1
Салам - 100 г 1
Сланина - 100 г 1

РИБА

Риба варена, печена - 100 г 0
Риба пържена - 100 г 12

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Малка краставица - 1 бр. 6
Морков - 1 бр. 4
Зелева салата - 100 г 5
Чушка - 1 бр. 4
Кромид лук - 1 бр. 3
Домат суров - 1 бр. 6
Домати варени - 1 кг 0
Доматен сок - 1 чаша 0
Пюре с мляко - 250 г 30
Картоф печен - голям 30
Грах - 100 г 21
Зрял боб - 100 г 20
Зелен боб - 100 г 20

ЯЙЦА

Варени, пържени - 2 бр. 1
Яйца с шунка и масло - 2 бр. 1

СЛАДКИШИ ТОЧКИ

Захар кристал - 1 с.л. 14
Сироп, мармалад - 1 с.л. 11
Конфитюр - 1 с.л. 17
Мед - 1 с.л. 17
Сладолед - 1 порция 15
Крем - карамел - 1 порция 28
Торта с крем - 1 парче 65
Кафе или чай без захар 0
Бучка захар - 1 брой 7
Млечен шоколад - 100 г 54
Палачинки - 1 брой 3
Чаена бисквита - 1 брой 12

ЯДКИ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Макарони, юфка, фиде - 1/4 кг 37
Ориз, варен - 1/4 кг 42
Орехи - 1/4 кг 27
Кестени - 100 г 74
Лешници - 100 г 70
Сушени сливи - 4 бр. 19
Стафиди - 1/4 кг 28

ПЛОДОВЕ

Средна ябълка - 1 брой 10
Кайсии - 2 броя 5
Круша средна - 1 брой 35
Мандарина - 1 брой 10
Портокал - 1 брой 17
Праскова - 1 брой 10
Слива - 1 брой 7
Ябълков сок - 1 чаша 28
Ягоди - 250 г 20
Малини - 250 г 17
Диня - 1 резен 22
Грозде - 250 г 18
Пъпеш - 250 г 20
Лимон - 1 брой 6

КОНСЕРВИРАНИ ПЛОДОВЕ

Круши с 2 лъжици сироп 21
Черешов компот - 1/4 л 25
Гроздов сок - 1 чаша 20
Лимонов сок - 1 лъжица 2

НАПИТКИ

Сода - 1 чаша 0
Вино - 1/4 л 1
Сладки вина - 1/4 л 10
Коняк - 60 мл. 1
Ракия - 100 мл. 20
Ликьор - 60 мл. 2
Бира - 1/4 л. 100
Уиски - 100 г

—————————————-

Отново ще ви помоля за вашето експертно мнение по въпроса  :)
И едно малко уточнение за lesno_nema. В един домат се съдържат 3,7 въглехидрати, а в една нормална краставица те са 2,3 :)

15.07.04
13:38

като идея е добро ама май е писано за идиоти
Първо се забранява да ядеш въглехидрати защото би означавало провал за диетата а после ви съветват да се тъпчете колкото искате с зеленчуци.Те освен въглихидрати и водо друго нямат  :?

15.07.04
13:42

Това не е диета за хора,които се занимават с бодибилдинг!Това е по-скоро предназначено за хора,които имат огромен проблем с теглото и не се движат много -много!Тук неискаме да отслабваме -а да орелефяваме !
Може и да работи,ако си 120 кила цял и живот си лежал и си тъпкал на корем -тогава всяка една промяна в режима ти ще помогне да свалиш .Това точно е писано за фанатични кръгли лелки !

15.07.04
14:37

Откъде я взе тази диета. На мен ми изглежда крайно съмнителна. Като се изключи голямото противоречие, за което вече спомена волтмашин, имам следните други /много сериозни/ забележки.
1/ това че диетата трябва да започне в пълнолуние ми говори, че е писана от някой с екстрасенсни наклонности, а не е научнообоснована.
2/ за няма един месец 10-20 кг са прекалено много /за нормален човек/, вече се е писало какви са последствията от подобна диета - с много голяма вероятност свръхкомпенсиране на загубеното тегло.
3/ това че след диетата 2 години няма да има проблеми с теглото си е чиста глупост - ако поемаш повече калории отколкото изразходваш какво друго може да стане с излишъка освен да си го натрупаш по тялото?

LE

15.07.04
14:49

Професоре Амдор аиде ти да не учиш мене а :wink: !В 100грама домат има 3,7 гр. въглехидрат..........а един стандартен домат във сезона тежи над 200грама!Положението е абсолютно същото и с краставицата..........а и аз казах малка краставица!Имаи предвид че много се засягам на лична основа(сигурно са комплекси) така че ако ще ме критикуваш помисли какво ще кажеш да не излезеш ти кауна накрая :wink: !
Това не е диета за културисти и не влиза в Нвд понятието което се използва главно от спортисти.............това е една “бабешка” диета с изключителна загуба на мускул,вреда въргу организмът........а и маи загуба на мозък заради тоталното изключване на въглехидрати.
То дори не знаят какво пишат щото ето ти 4 домата на ден и 35 въглехидрата само от тях.Но комент.
Ако ще питаш слушаи отговорите а не се прави на умник :twisted: 
За Деио да кажа че 350 грама въглехидрат се изчислява на базата колко въглехидрат е приемал спортиста в период за маса......и се орязват 50%.Тоест е приемал 700грама,това е според теглото и активността.Аз в момента съм на 220 и няма да бързам да ги намалявам

15.07.04
15:24

Първо за всички които дадоха мнение по въпроса, тази диета я постнах за да имате по обща престава за това което правеше и ми обясняваше един приятел. Не съм казал че съм съгласен с това което пишат, ами просто че взех да се бъркам, щото както сами установихте говорят за въглехидрати на 0, а пък хич не е така.
Второ lesno-nema пич не се засягай, тук сме за да си помагаме, не съм искал да те засегна, но ако съм го направил sorry :wink:

LE

15.07.04
15:31

Няма нищо просто съм си такъв :mrgreen:

15.07.04
16:08

Още нещо пак по отношение на диетата която постнах по-горе.
То и аз се изказах за някои неща малко неподготвен ма карай. Сега се поразрових малко и попаднах ан следното. Та тази диета е измислена от доктор Аткинсън който е диетолог и е живял преди около 100 години в USA. НА българска почва, диетата е минала тестване през:
1-во - НСА (Национална Спортна Академия)
2-ро - Медицинска Академия
3-то - Тествали са я всички служители на телевизия bTV
Резултатите при всички практикували диетата са тези които ви казах малко по-горе, а именно за 24 дни между 10 и 20 кг.
И пак за lesno-nema пич, са искам конкретно твойто мнение...та начи според един доктор и професор от Медицинска Академия, за доматите не е абсолютно сигурно, че съдържат въглехидрати. На това мнение са и световни експерти и в момента се правят иследвания над това.

LE

15.07.04
16:13

хехе е де да знам бе може и да нямат :shock: 
като си направя лаборатория ще пробвам некои опит и ще ти кажа дали имат:).Пък то сега върху толкова неща се правят изследвания и има подобни изказвания че 98% от всички неща които знаем за света могат да се променят всеки миг.
Пък за тази диета,това не е ли тази Зоната или как беше.............ако е тя виж някъде имаше пост Храненето в Зоната и там бяха разискани много работи.

15.07.04
16:37

Мани, че ми писна и на мен вече, тоя казал, оня казал, трети, пети...Недик пък ако го гледа някой сигурно и той ше ме обеждава кое е правилно и кое не ама според тва дет Недик го е изръсил, а не според собствен опит. За тва всеки трябва да тества. Kaкто Недик хехе  :D беше казал “Това е строго индивидуален спорт”. При едни става това което при други не, по начин при който при едните има ефект, а при другите няма. Ако има резултат който ни устройва значи екстра, ако ли не sorry майкъл ама пробвай друго. Чакай че имам чуството че и аз ше почна кат Недик вече  :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1