21.07.04
23:50
Ай се върнем малко по темата
Палачинки “Ала Voltmachinе”
Съставки : 2 чаши протеин на прах (моя е с вкус на ванилия)
3 чаши прясно мляко
3 яйца(ако искате може и 4-5 белтъка само)
Захар(или с каквото си подслаждате такъв тип ястие) 1 с.л.
Сол(или варианта с сода) 0.5 с.л.
1/2 ябълка
Яйцата ги разбърквам със захарта и солта.После прибавям една чаша мляко след което изсипвам брашното и тогава идва голямото разбивани докато стане гладка смес без бучки.Тогава се прибавя настърганата предварително ябълка.После се разрежда сместа с останалото мляко и е готова за тиганя :wink:
ПС:Имате ли някаква техника при обръщането на палачинките че аз като ги обръщам после трябва си ги събирам от пода.
22.07.04
21:08
Волтмашин с брашно или протеин.Я подоуточни.
23.07.04
17:08
ми пич то си пише по горе 2 чаши протеин как ще правя с брашно в период на релеф :) Между другото правете ги с тестван протеин че един път се опитах ги направя с един дет ставаше на утайка и резултатът беше плачевен...
hi BB-maniaci.Az sam nov vav tozi sait v4era se registrirah sq 6e vi kaja adskata dieta.
sutrin
-9:30 150 gr. oveseni qdki sas 4 beltyka
na obqd
-12:00 150 gr.pile6ko mesa (pil.parjoli) i 200 gr. oris
sledobqd
-15:00 150 gr. pil.meso i 200 gr. pe4eni kartofi
i ve4e poslednoto qdene e v 21:00 edna golqma salata ot domati i krastavici i 150 gr. pil meso tva e ot men probvai te ima golqm efekt :D :D
26.07.04
11:11
Нека да се върнем към темата.
Вчера продвах картофени кюфтета с извара.Получи се супер вкусно нещо.А сега да преминем на рецептата:
ПРОДУКТИ:500гр картофи;500гр извара;1 глава кромид лук;2 яйца;1/2 връзка магданоз;малко брашно.
КОМЕНТАР:При мен се получиха 22 кюфтета,ама то зависи и от големината им.Тази рецепта е средно за три порции,ама и зависи от билдъра!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Вземате картофите,измивате ги и ги сварявате.Добре е да са малко преварени.След това ги минавете през преса или като мене с вилицата.Добавяте изварата;ситно нарязания лук;добре разбитите яица и ситно нарязания магданоз.Правите кюфтетата с тази смес; отупвате ги в малко брашно и пържите в тиган,ако е възможно без мазнина ,защото колкото и да сложите всичко ще попият.След това са готови за консумация.
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ:Получава се така белтък:въглехидрат 1:1,или по-точно казано 100гр белтък и 100гр въглехидрати.Мазнините зависят от вас, в зависимост от това в колко мазнина сте ги пържили.
Да ви е вкусно!!!
ПС:Ако искате да увеличите белтъка можете да ги полеете с подлучено кисело мляко,а и така е по-вусно.Става върхът!
[quote author=“Sax-o-matic”]
300-500 гр кисело мляко (2%, 3 гр протеин на 100 гр)
300-500 гр извара (кашкавалена, 17 гр протеин на 100 гр)
2 краставици
копър и други боклуци (ако Ви харесват )
po.500gr.na.hranene.ot.tazi.snejanka.mnogo.li.idvat.?.i.gore.dolu.za.kolko.4asa.se.usvoqvat?
01.08.04
14:29
предполагам че ни си много тежкотоварен та гледаш на ядене да вкарваш около 30гр протеин за да може да се усвои цялото количество
Vijte kakvo probvah i si kajete mnenieto.. mnogo e qko na vkus ;)
250-300g kiselo mlqko danon 2.5%
2 cherveni chushki
5 qica beltak - vareni
100g sirene - max samo za vkus
100g pileshka shunka
rejete na sitno i meshate mnogo qko stava..
25.09.04
14:34
чушката варена ли да е :?: :wink:
26.09.04
14:53
таман изядох една такава салатка и е направо супер трябва да я пробвате :D не турих 4у6ка ама и без нея си я бижа
От утре започвам диета която се сьцтои от всиакакви храни които не садаржат Вьглехидрати. Тоест по 0 на ден, тоба е диета която те изчиства от мазнините до край. Но триабва да се има предвит, че е адски трудна и изисква невероятна воля. Ще пиша с;ед като сварша диетата и ште си кача снимки преди диетата и след нея, за да може всички да се убедят в истината на тази диета. Аз сега сам в САЩ и тук са луди на тема малко ваглехидрати. До скоро бях на ВИСОКО ваглехидратна диета и като кажа на някои ТЬП американец че сам на такава диета те ми казват “Ти си луд ваглехидратите са вредни те причиниават това и това недей да ги ядеш ще ти стане нещо”. Което е такава простотия, но какти и да е ще ви пиша после а засега чао. :D
Абе тия не са хора бе :)
Може ли да са като стадо овце. Преди муаха пици като полудели, сега айдеее кето, аткинс, въглехидратите били вредни пък чак!
Деба и тъпия аз американски народ :lol:
Искам само да ви кажа, че има голямо значение дали изварата е кашкавалена или сиренова(обезмаслена). Наистина кашкавалената е вкусна, но съдържа 35% мазнини, така че май с нея нищо нема да стане :P Сиреновата(обезмаслената) е гадна за консумация, като тебешир е, но е тази която ни върши работа. В таблицата с хранителните стойности на продуктите е дадена само обезмаслената.
Мисля, че е важно, затова ви го казвам :!:
[quote author=“Gretel”]Искам само да ви кажа, че има голямо значение дали изварата е кашкавалена или сиренова(обезмаслена). Наистина кашкавалената е вкусна, но съдържа 35% мазнини, така че май с нея нищо нема да стане :P Сиреновата(обезмаслената) е гадна за консумация, като тебешир е, но е тази която ни върши работа. В таблицата с хранителните стойности на продуктите е дадена само обезмаслената.
Мисля, че е важно, затова ви го казвам :!:
Изварата на Делталакт и Маджаров няма нищо общо с тази, която се продава насипно по пазарите. Обезмаслена е и е като сирене крема.
15.10.04
18:54
сега да ви кажа НВД е хубо нещо, ама тряя са яде яко здравословни мазнини и това доста я ускъпява доста. колкото за идеалната диета за релеф - пове4ето хора пражя така 3 дни карат на ниски въглехидрати а на 4 зарейдат със средно и дълго верижни такива! аз пражя така 5 дни ниски въглехидрати (само първите 2 яденета са с въглехидрати) и 2 дни зареждам с по 5 яденета яко с дълговерижни въглехидрати и да ви кажа наи добре изглежда6 2 ден след като си заредил. колкото за диети които са с цел загуба на килограми( и мускули в това 4исло) няма ни6то по добро от ле4ебния глад! м/у 2 и 3 седмици мин. вода (3-6 литра на ден) вър6ат 4удеса гарантирани м/у 10-25 кг.
една рецепта и от мен,която е за хората които обичат карфиол и мисля че е здравословна
значи нарязвате на ситно измитият карфиол и го слагате в загрят тефлонов тиган като може да сложите малко зехтин,но може и без въпрос на вкус, и така около 10 мин и посе добавяте 4 яйца но само един жълтък,който иска може и повече яйца да сложи и така бъркате докато станат яйцата.Една много бърза и вкусна рецепта.
Аз като ми се прияде сладко си хапвам 2-3 сушени смукини и това е.
12.06.05
15:26
Еии гледам сички пишете рецепти но никаде никои нищо не казва какво да се пие защото някои лично направени шеикове могат да заместят и паржола :wink: поне аз така си мисля де ... та ся ше ви кажа ена напитка(шеик) които на вкус е ПРЕКРАСЕН и е прекрасен и за ВВД . Супер просто и лесно се прави и не ти коства кои знаи колко пари.Начи ету как се прави : Земаш си 1 бананче земаш си 1 фанта(кфато и да е) сипваш 400 грама(по избор де поне аз с толкова го прая) в пасатора или миксера кфото имаш натискаш копчето броисх до 20 и си готов.Просто Лесно Вкусно и Полезно.Кфо поече искаш ?? :lol: ако нешо не ви хареса пишете ...
Приемам сякфи обиди,поправки,възражения абе абсолутно сичко :wink:
Ето ви нещо и от мен!
Взимате белтъка на 4 яйца и 1 цяло яйце, разбирате ги добре и добавяте прясно мляко и оризово брашно.Става като палачинки.Използвайте тефлонов тиган може и без мазнина.А за пълнеж на палачинките може с мед и бадеми примерно
Нарязвате каквито зеленчуци се сетите в тенджера с вода (ако сте на НВД и си набавяте въглехидратите от дугаде може и картофи да не слагате), пилешка пържола ( може и 2),малко зехтин, подправки и варите докато всичко е добре готово. По желание може да се застрои с белтъци и мляко
14.02.06
11:10
една рецепта с извара:
В 150 гр. извара добавяте 2 супени лъжици кисело мляко и по желание супена лъжица майонеза (за по-пикантен вкус може и горчица), Разбърквате хубаво докато изчезнат бучиците. След това добавяте един ситно накълцан домат или кисела краставичка или настърган морков. Разбърквате пак до хомогенна смес. След това отгоре настъргвате кашкавал и поръсвате със шарена сол и ситно накълцан магданоз. Ако не държите на красиво оформление можете пак да разбъркате ;) За по-мек вкус можете да добавите и малко зехтин.
Не съм изчислявал но се съдържат 30-40гр. белтък, мазнините около 10гр, въглехидрати не знам, но няма да са много. Добър апетит ;)
[quote author=“martinnest”]Фенове и фенки, за да не мислите че ви базикам нещо или че моят приятел ме е правил на идиот, ще ви постна абсолютно всичко за тази диета, което намерих в едно списание и ако не се лъжа го имаше и в сайт.
——————————————
Забранени храни!!!
Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени са за консумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!
)
Извинявай ама само 3 % от млякото са въглехидрати!Тва е нищожно малко количество.Така че тая сдиета айде моля ти се!
http://www.zdravoslovno.com/Content_Carbo-hydrates.html Ей тук може да проверите!
PS Вече 6-ден спазвам нещо подобно.Не ям никакви въглехидрати(почти) и не съм отслабнал и с един килограм!Ям риба, ябълки, кисело мляко и салати(зеле моркови броколи брюкселско зеле, чушки)
Ееее хора,искам да споделя с вас една витаминозна закуска:
1.взимате 1-лимон,един портокал и една ябълка(обелете портокала)
2.слагате ги в кухненския робот и ги накълцвате, (може да сложите и мед по желание!)и се яде !
Приятно хапване!
15.04.06
16:03
[quote author=“SteeL”]hi BB-maniaci.Az sam nov vav tozi sait v4era se registrirah sq 6e vi kaja adskata dieta.
sutrin
-9:30 150 gr. oveseni qdki sas 4 beltyka
na obqd
-12:00 150 gr.pile6ko mesa (pil.parjoli) i 200 gr. oris
sledobqd
-15:00 150 gr. pil.meso i 200 gr. pe4eni kartofi
i ve4e poslednoto qdene e v 21:00 edna golqma salata ot domati i krastavici i 150 gr. pil meso tva e ot men probvai te ima golqm efekt :D :D
Искам да питам SteeL, а и не само него - не е ли множко да ям 3 пъти на ден по 150 гр пилешко и не съм сигурен, ама какво правят тия 200 гр печени картофи във тази диета.... И сащо така - не може ли на обяд или след тренировка вместо пилешко да хапвам един таратор!??!?
Днес си измислих сам един “бъркоч” и много ми хареса.
100гр извара
2 с.л. кисело мляко
20 гр сирене
2 цели яйца
50 гр краставица
Сиренеето се настъргва, смесва се с к. мляко,изварата и жълтъците - пасира се, след което се нарязват на ситно краставицата и белтъците.
Аз лично го изстудих малко :wink:
Калории - 366
Белтъчини - 40
Въглехидрати - 7
Мазнини - 20
Перфектно за НВД :)
——-
п.с. сметките са правени с Cooking Book и не знам за калориите и мазнините, но въглехидратите и белтъчините са с абсолютна точност ;)
23.06.06
15:49
Ето аз какво ям за следобедна закуска, кажете дали става, но определено е страшно вкусно :
1 кисело мляко
15-20 грама протеин на прах(без carbs)
5-6 ягоди
и малко овесени ядки
Всичко се пасира с миксер и е много вкусно!
Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. :lol:
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:
07.03.07
22:45
[quote author=“winni”]Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. :lol:
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:
Звучи добре. Ще се пробва. :wink:
08.03.07
16:15
майка ми прави подобен сос, много е добър. Само че след това не илизам, че тоя чесън... :)
14.03.07
18:57
р
Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:50.
16.03.07
17:44
[quote author=“predatorzzz”]Правите си салата от маруля(без да я овкусявате с мазнина) и прибавяте една консерва риба тон(аз си взимам океан в СОБСТВЕН сос), каквато и да е марката важното е да е филе и в собствен сос
Мазнини-5гр.(приблизително и при положение че не ползвате зехтинм или олио)
Въглехидрати-0гр.
Белтъчини- около 25гр.(но не по малко от 23гр. и помнете че използвате цялата консерва)
ккал.-144
Само да те поправя, че марулята има въглехидрати, така че можеш да напишеш към 3-4 гр. въглехидрати на 100 гр. салата.
16.03.07
19:19
р
Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:49.
добре де,да питам - тея млечни не са ли вредни в период на релеф ? :)
смисъл не е ли по-добре да се избягват или греша? И до колко часа ядете млечните,защото бях чула /прочела/ че трябва да се ядат до обяд ?
иначе един начин за “палачинки”-после гарантирано няма да ви се яде нищо хаха :
в тефлонов тиган без мазнина се прави омлет с около 3 яйца ( това е 1 палачинка,но тя на мене ми стига ,като и добавя “вкусотийте” )
след това се намазва с около 5 гр масло и се маже с НАТУРАЛНО какао без захар , натрошени лешници ( колкото иска човек-съобразено с калорийте естествено) ,-е ,може да замените лешниците с орехи или там каквото обичате.
Предупреждавам-много са тежки :) -тая комбинация от яйца-масло-какао-лешници е... убиваща апетита за сладко :П
ето още една яка комбинацийка ,която открих днеска :
кисело мляко , орехи ,кис.краставици и сушени домати ,нарязани на ситно
трепач :)
рецепта за нещо диетично и вкусно
Пил месо се сварява и се нарязва или накъсва на по-едри парчета.
Белените домати се разбиват с пасатор или кана-миксер докато станат на сос.
Лука се нарязва на кубчета и се запържва в тиган без мазнина. Като стане златист на цвят се прибавят доматения сос, вегетата /съвсем малко за вкус/ и чесъня ситно нарязан. Сместа се оставя да повре малко докато се сгъсти, като се разбърква периодично, за да не загори.
Когато е готова се изсипва в иенска тенджера и към нея се прибавя месото. Радбърква се хубаво да се омешат и се слага в микровълнова /може и на реотани/ за 10 мин. на 800 W. И готовооо
Много е вкусно и става бързо макар, че изглежда туткаво
31.01.08
18:45
Аз напоследък си приготвям пилето по следния начин:
Настъргват се две глави лук
две супени лъжици зехтин
една чаена лъжичка кимион
малко мащерка
едно стръкче шафран.
Сместа се разбърква и с нея се натриват пилешките гърди ( предварително нарязани на удобни за печене на скара парчета ).
Оставят се да престоят два часа, след което се пекат на скара.
Относно тази рецепта имам едно питане ... Подходяща ли е за период на релеф ? Инък става доста вкусно.
П.П. Извинявам се ако някой вече е срещал подобна рецепта, но съм нов в готварския бранш ... :)
Една рецепта с която закусвам като съм на диета и искам да се полигавя :)
Продукти
200гр сварени макарони
3 яйца
200мл обез.пр.мляко
10-15 захаринчета
Яйцата и млякото + захарина се разбиват,макароните се редят в стъклена купичка и се заливат с сместа от яйца и мляко - печете 15 мин. в микровълновата 700В + грил :) много лесно много вкусно,но не до толкова полезно може да заместите макароните с сварен или накиснат овес и да сложите 3-4 белтъка само.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече