07.06.04
02:29
Темата е ясна, нека всеки пише за рецепти, които знае и е опитвал. По възможност да добавя и съдържанието на веществата ако ги знае.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.07.10 05:26.
Леле,това го правих вчера ,обаче така и не го опитах..Малко е сложничко,ама е невероятно !
Правите си 6-7на палачинки ( е това е най-сложното май )
Трябват 100на гр-ма пилешко месце,кисели краствички 3-4, извара 200гр смесена с кисело мляко 2-3 лъжички ,малко кашкавал.Месцето и краствичките се режат на малки парченца и се обърква с изварата и млякото. И се редят така : една палачинка отгоре се слага сместа от месце,краставички и извара,настъргва се кашкавал ,после отгоре друга палачинка ..и така докато свършат :)Прилича на торта,така и се реже ,ужасно е вкусно ,ама не се оливайте,че става доста голямо :)
А аз така обичам да готвя!И да ям,ама второто го държа яко под контрол ,че си *** майката :)) с ивинение за израза :))
07.06.04
23:38
liubimite mi:
1.oveseni qdki,p6eni4en zarodi6,orehi,le6nici,stafidi,su6eni kaissii postavqt se v dalboka kupa,zalivat se s pchelen med,otgore se narqzva qbalka i banan i pak zalivate s kiselo ili prqsno mlqko.gramaja e po izbor :)
2.neobhodima e iena glas.svarqvate kartofi,koito postavqte v iena glassa(na danoto na koqto ste isipali malko bulion),izsipvate otgore brokoli(ot zamrazenite),marinovani gabi,grah,caravica i morkovi.ostavqte 30/40min da se zadu6i.po jelanie o6te v na4aloto nastargvate ka6kaval i slagate otgore topeno sirene na filiiki(dobre da pokrie ot vsqkade).i v dvata varianta mnogo vkusno(pak i nqkoq jena moje da iznenadate+butilka bqlo vino(edna 4a6a e polezna) :wink: )
Sujaliavam, 4e tuk triabva da vi pitam, no ne iskah da puskam nova tema. V period za masa triabva li da se iade pulnozurnest hliab ili e po-dobre normalen. Vuob6te belia hliab ima li niakakvi predimstva pred pulnozurnestia? Az dnes kato si vzeh bonus po4nah da iam…ama da iam- 8 filii iziadah za obiad i ni6to ne usetih. Vuob6te ne me zasi6ta…
A we q mlati bql hlqb!Az taka pravq i ne ka4vam nikvi maznini!Su6to taka qm kum 21:00 i pak nikvi maznini ne ka4vam!Prosto seki den po min 1 4as futbol i sam perfect!
80г овесени ядки
4 белтъка
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица сусамов тахан
1 супена лъжица слънчогледови семки
Абе може да импровизирате яко!
Всичко това е сурово и се обърква добре, слага се в гофретник и се пече. Идеални гофрети за закуски.
Ако нямате гофретник, може да се изпече на тиган или в микровълновата.
Добър апетит :)
Eto nqkolko recepti . Purvo da otbeleja az gotvq s Tefal . Ne im pravq reklama ama nishto ne lepne i ne slagam nikfa maznina pochti :) Edna salfetka , 2-3 kapki maslo na neq i minavate tigana s neq :)
Iskam specialno da otbeleja che nekoi recepti sa vidqni ot fitness spisaniq , drugi izmisleni ot men , treti s pomosht ot strana na maika podobreni ! I da dobavq ne praq reklama na produkti i t.n kazvam kakvi firmi izpolzvam az…. moe expirimentirate obache ne garantiram sushtiq uspeh . btw v kanala sum s nick sLaD tui chi mojete mi blagodarite i tam :) I da slagate komentari otnosno receptite mi shtot nema postna nishto poveche :)
p.s receptite sa visoko proteinovi , malko vaglehidrati i pochti nikfi maznini ..... taka che ako iskate dobavete nqkakvi vaglehidrati za da stanat za masa ... proqvete malko inteligentnost .
1 . Surovatachni Palachinki - > Koito gi e opital gi haresva ! I priqtelki i priqteli…. ludi sa po tqh .
Produkti :
- 50 g Whey pro 85 na nutrim ( az gi praq nai dobre s vaniliq ili shokoladov aromat ama kakto iskate ako e vaniliq moje da dobavite i edna vaniliika- prahche esenciq za aromat oshte po qko shte e )
- 2 beltuka ( surovi )
- 1 chaena lujichka soda bikarbonat ( vnimanie ne prekalqvaite s sodata )
- okolo 120 g kiselo mlqko 0.1% ( zdravec e firmata mislq ... znachi po obem da e kolkoto proteina )
Vsichkite sastavki burkate v kupa s vilica i lujica do poluchavane na pulna humogenna smes bez topcheta i s dobre raztvoren protein .
Poluchenata smes se sipva v teflonov tigan kato za purvata palachinka go namazvate mnogo leko s maznina i po jelanie i za sledvashtite no nqma da zalepne . Poluchenata smes e za okolo 5-8 palachinki nqkade v zavisimost ot debelinata koqto iskate da gi poluchite . Edin savet ne gi pravete mn debeli shi sa kusat shi olepite sichko ....
Sudurjanie na protein obshto : 60g , vaglehidrati 6-7 g , maznini po malko ot 2-3 g
Garniraite s kakvoto iskate : izvara , sladka i t.n samo vnimavaite s sladkata :) Stava i se pulnqt s meso i kfot iskate tam expirimentiraite :)
2 . Proteinovi kekscheta s oveseni qdki .
Sastavki : 100 g Finni oveseni qdki ( ima oveseni qdki det pishe finno smleni oveseni qdki ) , 6-8 beltuka ( ako sa po malko stavat po hrupkavi ako sa 8 sa po puhkavi ) , 1 chaena lujica kanela , i 20-50 g stafidi ( kolkot poveche tolkoz po vkusno e ) a i da ne propusna techen podsladitel .
Razburkvate sastavkite s vilica i lujica gi biete i otdelqte na formichki na kurabiiki i postavqte v tava namazana leko s zehtin v ZAGRQTA furnata i pechete 8-12 min do hvashtane na kurichka otgore i dolu ( kolkoto da se vtudri beltuka )
Izvadete ot furnata i ostavete da izstinat 5-10 min sled koeto moje po jelanie da majete s marmaladi , sladka ili dori s gusto razbit protein s prqsno mlqko stava adski vkusno s na Nutrim pro 90 s malko mlqko da stane kato krem…..
Sudurjanie : okolo 30 g protein i 80-100 g vaglehidrati i okolo 5 g maznini
3. Omlet s pileshko meso : Adski burzo se prigotvq
6-7 Beltuka , 150 g pileshko meso narqzano na sitni kubcheta ( ako iskate si go zemete surovo i go svarete ili moje i gotovo nqkakvo pecheno ot tova det e v nailonovi paketchete samo za pritoplqne ) i postavqte beltucite v teflonov tigan tefal zagrqt i burkate s durvena lujica ( chi shi nederete tigana i maika vi shi vi otrepe ) kogato beltucite zapochnat da stavat beli t.e se sgustqvat po dunoto dobavqte mesoto , malko sol i malko cherven piper ( ili ima i podpravki za qica ) oshte po vkusno staa po jelanie moje da dobavite i vareni kartofi narqzani na kubcheta ako kachvate za masa :) kartofite se dobavqt pochti predi da sa gotovi qicata 2-3 min predi da sa gotovi :)
4. Vareni beltuci v guveche : zemete nekfo po golqmo guveche :P ili moe i v 2 da slojite sastavkite pak to zavisi ot kolichestvoto de
5-6 beltuka , 1 domat , 1 chushka , 1 kisela krastavichka , malko domateno pure , 100 g pileshko meso i 20-30 g izvara neq nai gore q slagate , beltucite slagate nai dolu mesoto otgore i domatite chushkata krastavicata nad nego i vurhu tqh izvarata . Peche se okolo 7-10 min v nagrqta furna . Fashtate vilica buchite ko e tvurd beltuka i ne sa lushka nachi e gotovo . Precenete si :)
Oh imam oshte mn dieti ... kat pochnesh ot proteinovi torti :)
svurshish na proteinov sladoled :)...... cih sladoleda ima sadurjanie 50 g protein 10 g vaglehidrati i 2-3 g maznini . Moje i da postna mnogo dieti oshte ako se postaraete dobre s komentarite i chetkite :)))
p.s sorry che sa na latineca a ne na kirilica no purvo nqmam kirilizator vtoro i da sloja me murzi da pisha na kirilica . Ako iska nekoi ot shefovete moe go redaktira posta mi che da e na kirilica ama pak da se vijda che e ot men :)) Da ne zeme mi otkradne receptite si gi sloji pod svoito ime chi poveche recepta ot men nema vidite !!!
iii priqten apetit :)
tfa s proteina chi se preebava pri pechene beshe malko tupo .... daje mnogo ne se preebava daje po dobre se usvoqva ako e ot qica ... inache verno kat izpechesh surovatkata do nekade se poluchava denaturaciq koqto bi zabavila leko usvoqvaneto poneje shte trqbva da se posmeli ot stomaha .... t.e nema e na technost….. ama to golqma rabota nali iskate recepti be :)
13.06.04
22:23
браво пич
заслужава си да те поздравя. има какво да се научи
продължавай така :arrow:
Repsect!
oshte utre shte probvam pala4inkite samo che s proteins vkus na banan :)
23.06.04
23:42
6tom govorim za visokokalori4na dieta na4i stava duma i za mn vaglehidrati.Az li4no poemam ejednevno ot 500-650 grama vaglehidrati razpredelni taka:2 kg banani sled trenirovka,kupuvam si 500 grama kaima i 2 hlqba se pravqt na princesi.Taka si izpylvam nujdite ot kalorii i vaglehidrati.Ponqkoga piq i naturalni sokove no v tazi vryzka iskam da vi pitam ima li zna4enie dali sa prosti ili slojni vaglehidratite poemi prez denq??ako sa prosti kakvo stava i ako sa slojni kakvo stava?mersi predvaritelno
24.06.04
00:05
Ами определено прости въглехидрати ти трябват веднага за след тренировка. Сложните през останалото време. Ама не трябва да се прекалява щото ставаш ЛОТО (лоена топка). Въглехидрати си трябват, но да не забравяме, че белтъчените са градивния елемент. Ако не ядеш достатъчно белтъчени и нагъваш въглехидрати като луд, нищо няма да направиш. Това половин кило кайма ти дава не повече от 60-70 гр. белтъчени. Даже и това е много като знам в България каймата колко е мазна.
Ако приемаш прости въглехидрати през деня, ще ги бухнеш като мазнини за отрицателно време. Друго няма да стане. И 2 кг. банани определено са множко. По-добре пии мед или глюкоза.
24.06.04
09:58
ne ve ne sam sumist a nika mi e tei zaradi prqkora.a ot 2 -ta hlqba nabavqm 100 gr protein ot banani o6te kam 20 i kaimata 50 te stanaha 170.Neznam za6to spomena tova 4e proteinite sa osnova.Vypreki 4e sam probval dieta s malko protein i pove4e vaglehidrati i pak uveli4avam obemi samo 4e omaznqvam:)
13.07.04
11:10
начи тая рецепта ми я каза баба ми :) Едно времи я оперирали ( от нещо :) :) ) и лекаря и казал да си прави следното всеки ден :
1 яйце
1 л. мед
1 ч. прясно мляко
туй нещо се разбърква и се пие преди лягане.
Лекаря е казал че трябва да се пие за подсилване на организма.И баба ми каза че имало Ифект :D :D
21.09.04
22:17
7 часа-100г. овесени ядки хранене 1
4 яични белтъка
300г. плодове или чаша сок
10 часа-нискомаслено кисело мляко хранене 2
13 часа-100г. пилешко месо хранене 3
салата
100г.ориз
16 часа-200г. плодове хранене 4
50г. ядки
18,30часа-протеинова напитка(около 30г.) хранене 5
плодове или плодов сок
19 часа-100г. пилешко месо хранене 6
100г. ориз
салата
22 часа-2 филии хляб хранене 7
200г. плодове
Диетата е планирана така че хранене 4 да е преди а хранене 5 след тренировката.Ако тренировката не ви е в 17 часа разместете програмата така че яденета 4 и 5 да бъдат съответно преди и след тренировка.
Хранителни стоиности(много грубо и непълно):
Калории=3259
Протеини=142.8
Мазнини=61.5
Може да не спазвате диетата точка по точка променяите и добавяите храни така че тя да удоволетвори вашите желания за мускулна маса.Enjoy
22.09.04
19:07
ronnie_buildera… tazi dieta ne e tvoq, a si q vzel ot edna knizhka… blagodarq, no dazhe tazi dieta e za hora s teglo 80 kilograma… i iskat da kachvat kila, a az sym 70 i tq ne dejstva pri men… kakto i da e, dano podejstva na nqkoj drug… :))
25.09.04
16:48
[quote author=“zzdz”]ronnie_buildera… tazi dieta ne e tvoq, a si q vzel ot edna knizhka… blagodarq, no dazhe tazi dieta e za hora s teglo 80 kilograma… i iskat da kachvat kila, a az sym 70 i tq ne dejstva pri men… kakto i da e, dano podejstva na nqkoj drug… :))
dai taia knijka de kak se kazva i otkade da ia zema
tigra ствахотна рецепта...особено като и сложиш 500гр месо и малку царевица става напвато изкартващо.... :lol:
да ви попитам може ли така да си пия шеика ( а той е )
1 - банан
2 - Мляко
3 - 2 яица
3 - сметана
4 - 1 бълка
Кога да го вземам като се върна от тренировка земам си протеина чакам 1час земам го и тогава ям или пия шеика земам протеина чакам и тогава ям ..
:roll:
:?:
в тая сметана няма ли прекалено много калории,за да се зима след тренировка?
[quote author=“Daywalker”]в тая сметана няма ли прекалено много калории,за да се зима след тренировка?
Уместен въпрос,аз не мисля,че въобще трябва да се зима.
21.03.06
21:51
[quote author=“SnaKe”]начи тая рецепта ми я каза баба ми :) Едно времи я оперирали ( от нещо :) :) ) и лекаря и казал да си прави следното всеки ден :
1 яйце
1 л. мед
1 ч. прясно мляко
туй нещо се разбърква и се пие преди лягане.
Лекаря е казал че трябва да се пие за подсилване на организма.И баба ми каза че имало Ифект :D :D
Да пиеш сурови яйца е все едно да играш руска ролетка :twisted:
Едно от любимите ми ястия в период покачване на мускулна маса.Извинявам се ако има вече рецепта за макарони, но не видях такава тема.
Трябва да отбележа, че приготвянето не е много трудоемко и не изисква да си кулинарния Рони в кухнята за да си го сготвите. Първо продуктите ,които са ни нужни, а те са:
- 400-500гр макарони ( всякакви каквито попаднат - охлювчета, спирали..)
- 800мл прясно мляко ( достатъчно за стандартен размер тава, така че да не прелива сместта)
- 5 яйца
- 500гр извара ( препоръчвам “жоси”, защото според мене има най-приемлив вкус,даже е вкусна )
- 1 ч.ч. захар ( тука вече може да се замести с подсладител или дори да не се слага сладък овкусител, зависи от предпочитанията. Аз наливам захар, за тая тава не се усеща чак толкова много )
Сега преминаваме към изпълнение,
Първо в тенджера под нялагане се налива вода, някъде до половината. Изчакваме да заври водата.Хубаво е да ръснете една щипка сол след ,което се изсипват макароните. Затваря се капака. За около 15-20мин са готови. Докато врят макроните приготвям сместта. Първо разбърквам яйцата, от 5-те яйца оставям само 3 жълтъка ( така става малко по-постничко)- разбърквам ги. Изливам млякото - пак бъркам, изсипвам захарта, пак разбърквам. Пускам изварата - отново бъркам до получване на течна смес, оставям само изврата на малки парченца. През това време макароните са готови , вадят се и се изцеждат добре. Тавата леко се намазва с зехтин, олио или масло. Разполагат се готовите макарони върху тавата и върху им се изсипва сместта, разбърква се ( веднъж не го направих и стана като макаронена торта :lol: ). Поставяме ги във фурната и на око преценяваме кога са готови. Обикновено като хванат коричка вече си ги прдставям как ги почвам.
Ястието съдържа висока концентрация на въглехидрати, но имат и богат източник на протеин - изварата. Предпочитам ги за закуска, но ги похапвам и след тренировка. Приятен висококалоричен апетит.
:)
01.05.07
18:40
Значи нещо ме притеснява.Повечето висококалорични миксове които приготвяте не съдържат ли много протеин.Аз доколкото съм чел тялотот на едно ядене може да усвои по 30 гр до 40 гр протеин, а тук вие пишете за двойно по големи дози
27.05.07
12:38
Значи нещо ме притеснява.Повечето висококалорични миксове които приготвяте не съдържат ли много протеин.Аз доколкото съм чел тялотот на едно ядене може да усвои по 30 гр до 40 гр протеин, а тук вие пишете за двойно по големи дози
Ти можеш ли да изядеш една тава с макарони на едно хранене ?
08.08.07
15:50
изпитана реценпа за маса
за целта
1)Истински пчелен мед
2)Сусамов тахан
3)Фастъчено масло
това е.
като за начало смесете в равни количества 2) и 3). Примерно 100 от едното и 100 от другото.
смесете го добре! след което опитайте ! Ако не ви кефи идва реда на меда.
сложете 50г. и пак разбъркайте! след което опитайте !
ядете го между храненията по 3-4 сл
ако ви харесва може и по повече
не е вредно
качват се яко кила мускули
бадете търпетиви още на пурвата седмица кантара ще покаже
без майтап
8 кила за месец как ви се струват
Мнението беше редактирано от Angelo Atanasov на 08.08.07 15:51.
25.08.07
12:06
изпитана реценпа за маса
за целта
1)Истински пчелен мед
2)Сусамов тахан
3)Фастъчено маслотова е.
като за начало смесете в равни количества 2) и 3). Примерно 100 от едното и 100 от другото.
не е вредно
без майтап
8 кила за месец как ви се струват
Не го слушайте. Качваш 0.5 кг мускули и 7.5кг мазнини. Сусамовия тахан е много въглихедратен, а да не говорим фъстъченото масло колко е мазно! Няма никакъв протеин. За хърби, които искат да напълнеят но не да направят мускули-да, но за бодибилдъри-не. Ако си направил мускули и си мислиш че са от тва, то може би мускулите ти са само мазнини и вода!
изпитана реценпа за маса
за целта
1)Истински пчелен мед
2)Сусамов тахан
3)Фастъчено маслотова е.
не е вредно
без майтап
8 кила за месец как ви се струватНе го слушайте. Качваш 0.5 кг мускули и 7.5кг мазнини. Сусамовия тахан е много въглихедратен, а да не говорим фъстъченото масло колко е мазно! Няма никакъв протеин. За хърби, които искат да напълнеят но не да направят мускули-да, но за бодибилдъри-не. Ако си направил мускули и си мислиш че са от тва, то може би мускулите ти са само мазнини и вода!
e кво правиме значи като аз съм 70 кила и съм висок 190 см и искам да кача кила ама не само мазнинка ами и мускули и са ще почвам фитнес...та смисъл хубаво ли е да ям това дето е написал момчето...?
23.08.08
10:29
Здравейте!
Ето и моето предложение за високовъглехидратна рецепта:
Омлет “Тофу”
- 100г. кафяв ориз
- 100г. Тофу
- 5 яйчни белтъка
- 2 ч.л. шарена сол
- магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязвате тофуто на ситни парчета и го поставяте заедно с белтъците и ориза в голяма купа.Разбърквате сместа.Поставяте на загрятия тиган и поръсвате фино смлян магданоз и 2 ч.л. шарена сол.Рецептата е лесна и много вкусна. ;)
Хранителни стойности:
- въглехидрати - 35 г.
- протеини - 40 г.
- мазнини - 4г.
23.08.08
21:01
изпитана реценпа за маса
за целта
1)Истински пчелен мед
2)Сусамов тахан
3)Фастъчено маслотова е.
не е вредно
без майтап
8 кила за месец как ви се струватНе го слушайте. Качваш 0.5 кг мускули и 7.5кг мазнини. Сусамовия тахан е много въглихедратен, а да не говорим фъстъченото масло колко е мазно! Няма никакъв протеин. За хърби, които искат да напълнеят но не да направят мускули-да, но за бодибилдъри-не. Ако си направил мускули и си мислиш че са от тва, то може би мускулите ти са само мазнини и вода!
e кво правиме значи като аз съм 70 кила и съм висок 190 см и искам да кача кила ама не само мазнинка ами и мускули и са ще почвам фитнес...та смисъл хубаво ли е да ям това дето е написал момчето...?
НЕ!!!!!!!!! Леле, не ми зе занимава да копирам, две трети от темата е директно за бисерите, ако вече не е била там!
04.05.10
11:55
Слагаш 100 гр. овес в миксера 5,6 белтъка 1 банан и 200 гр. кисело мляко. Вкарваш на обороти и пиеш.Лесно,бързо и вкусно ;)