08.06.04
10:27
Интересува ме кои от вас е търсил маса лятото,кои точно месеци,качил ли е нещо,сериозно ли се е занимавал и дали каченото е само чиста маса или има и мазнини(нали е лято)!Абе всичко около тази тема.Също ме интересува има ли някакво значение как ще си направиш тренировъчните цикли по време,в смисъл колко месеца през годината ще търсиш маса и колко релеф?Дали е възможно да се направят 10 месеца маса-1 релеф-1 почивка?
Всичко относно особеностите при летният сезон ме интересува!
Ами аз го правя това,но не 10месеца маса и 1 релеф,защото смятам че за 1месец е невьзможно да се изчисти.Горе-долу гледам да са наполовина6 на 6.Поне при мене действа добре.Лично аз смятам че през лятото се качва повече чиста мускулна маса,отколкото мазнина.Ама това е лично мое мнение :wink:
Аз търся маса откакто съм започнал да тренирам (от преди 5 години)! Никога не съм правил релеф! Не ми се е и налагало досега! И това лято пак маса търся, защото доста поотслабнах покрай абитуриентството и разни болести напоследък!
Единственото нещо, което ме е откъсвало от тренировките за груба маса, са тренировките за оформяне и доизкусуряване на постигнатите мускули - което е мнооого различно от релеф! Просто търся форма - но тя се постига чрез качване в определени области - тоест отново маса, но се обръща внимание на конкретни детайли!
Тренировката ми за маса лятото никога не се е различавала от тази през зимата, пък и резултатите не се различават кой знае колко!
Аз миналото лято се взривих буквално !За мен това е сезона за качване на чиста маса !Вече друг е въпроса ,колко ти се тренира в жегите и дали не предпочиташ да лежиш на плажа:)
Колкото до това,на колко време се прави маса и релеф,това си е строго индивидуално,ако се пазиш горе-долу чист ,не е нужно много време да орелефиш.
[quote author=“croc”]Аз миналото лято се взривих буквално !За мен това е сезона за качване на чиста маса !Вече друг е въпроса ,колко ти се тренира в жегите и дали не предпочиташ да лежиш на плажа:)
Колкото до това,на колко време се прави маса и релеф,това си е строго индивидуално,ако се пазиш горе-долу чист ,не е нужно много време да орелефиш.
А не мислиш ли че като се пазиш ЧИСТ няма да качиш кой знае колко, но за индивидуалното съм съгласен.
08.06.04
20:42
Каква е тази маса дето търсите лятото не знам. Аз лятото освен да се потя мощно друго не мога ;) . Зимата е периода на качване на маса: защото по-малко се потиш(даже хич); защото по-бавно се уморяваш. А пък лятото е точно противоположното. Няма смисъл според мен да се МЪЧИТЕ да качвате маса лятото. Зависи от структурата ви де аз говоря за ЕНДОМОРФИТЕ. Аз съм така докато е студено качвам маса, а като се стопли чистя мазнини. И за сега има доста ефект от тази стратегия. Но пак казвам зависи от човека.
09.06.04
09:41
Тука малко ще се преплетат Тренировки и хранене ама няма как!
С колко трябва да скочат калориите лятото,след като обмяната е забързана(може да не давате цифра може просто да кажете кои вещества увеличавате)?Как ви вървят по грам на тегло протеините,мазнините и въглехидратите(специално през лятото за маса)?
Напротив!Изобщо не е задължително да се замажеш като изрод ,за какво ми е да качвам ненужно мазнини ?Качвам чисто и качествено :)
10.06.04
11:00
vanisher, ами според мен супелементите може да са същите като и зимата, какво като е лято. Те са си супелементи за маса независимо дали лятото ги вземаш или зимата.
Аз тази есен като почна да качвам ще пия следното:
-> Преди тренировка около 60мин.:
креатин 5гр. (направо в устата и преглъщам с нектар от праскови или натурален сок 200-300мл.)
суроватъчен протеин 30гр. + 400мл. кисело млеко
-> Веднага след тренировката:
1 лъжица мед
l-glutamine
креатин 5гр. (направо в устата и преглъщам с нектар от праскови или натурален сок 200-300мл.)
суроватъчен протеин 30гр. + 400мл. кисело млеко
Ще включа и билките: tribolus terrestris, еленов корен, златен корен. Но още не знам как точно се пият. Тези билки са за естествено стимулиране на хормона на растежа(ако някой не знае).