08.06.04
21:18
Pichove, vijte kakuv mi e vuprosa…znachi relefen sum, obache ne moga da kaja che muskulite sa mi super tvardi. Ne che sa meki de, no sum vijdal i tvardi kato kamuk muskuli i iskam i moite da gi naprava takiva? Nqkakvi idei? Samo v trenirovkata li trqbva da se promeni neshto? Vuzmojno li e solta da e vinovna za tova…da zadarja voda pod kojata? No puk ako imah voda pod kojata nqmashe da sum relefen, a az sum relefen(e, ne kato profesionalen kulturist predi saztezanie ama vse pak:))
08.06.04
22:06
Е чак постоянно ако искаш да ти са твърди трябва да си купиш анаболни стероиди, което не ти препоръчвам. Ако съм разбрал правилно проблема ти де. Ти искаш постоянно да са твърди, но това не става току-така. Анаболните стероиди са единия вариант, защото те ти държат мускулите буквално постоянно стегнати като камък. А може и от водата да е ти имаш вода под кожата и аз и всички имаме даже и профи билдерите. Човешкото тяло е 85% вода. А мускулите конкретно са около 75% вода. Но това са общи статистики, при някои може да са завишени а при други понижени. Ако искаш да намалиш подкожната си вода яж по-малко готварска сол. Тя задържа вода. И въпреки, че си релефен няма да е лошо да правиш кросчета, защото те също “изцеждат” подкожната вода, а и постигаш по-добър релеф и плътност на мускулите, когато ходиш и да бягаш(освен тренировките). Успех !!
08.06.04
22:14
ami choplq dosta slanchogled, a toi ima dosta sol mai. Da ne bi da e ot tova? Samnqvam se…muskulite vinagi sa mi bili tolkova tvurdi, kolkoto sa sega. Iskam malko po tvardi da sa obache. Davaite idei. Zasega samo bad boy si dade mnenieto, za koeto mu blagodarq.
08.06.04
22:29
Пробвай да ядеш салатата без сол. АЗ така я ям и ми е много по-вкусна. И не само без сол ами без никакви подправки. И изобщо солта като съставка я забравяш. ;)
Аз разбирам въпроса по друг начин :)
Искаш да кажеш, че като си стегнеш мускулите примерно бицепса и го натиснеш не е толкова твърд като на някои друг :)?
Ами пич това си е до тип мускул, имам един приятел не тренира от доста време и мускулите винаги са му били като камък! Адски твърди!
А друг приятел, който си блъска сериозно са му някакси меки...
За това предполагам, че твърдоста си е до структора на самия мускул, но предполагам има някаква система за ‘втвърдяването’ им, но не се сещам за момента :)
Ако ядеш много въглехидрати си обречен да си мек!
Солта-махаш я напълно ,можеш ,не е толкова гадно,ще се справиш!
Пий много вода ,така със сигурност няма да задържаш такава.
Тренировките за издръжливост, правят мускулатурата по-твърда! Изпитал съм го!
09.06.04
00:37
az su6to bih preporu4al po-malko gotvarska sol pri hraneneto.Ne e tolkova stra6no bezsolna salata naprimer :) Za horata s visoko kruvno tova e praktika i med. preporuka :) Uspeh za napred!
11.06.04
04:32
Пък аз направо пропагандирам употребата на морска сол вместо обикновена готварска сол (NaCl). Пиенето на големи количества вода също е подход към успеха. Има и друго, обаче и то е спецификата на мускулната хипертрофия. С “изцеждане” т.е. тренировки до отказ няма да направиш твърди мускули! Порови се из форума, има какво да се прочете.
13.06.04
14:07
Image много ми е интересно от къде я взимаш тая морска сол. каква е на вкус, защо препоръчваш точно нея, какво и е по-различното от обикновената?
13.06.04
22:47
Йодирана морска сол - KALAS и LOSALT. Тези 2 фирми ползвам. Във всеки супермаркет можеш да ги намериш (поне в София).
Като кажете така забравяш за ...Човек има нужда и от сол не можеш без нея да не говорим ,че в тези дни които настъпват течностите се губят бързо а с тях и солите, което не е хубаво.Ако потта ви е сладка няма да е зле да вземете таблетки соли,по тропиците хората кото не са свикнали са принудени да пият.Не казвам да се прекалява , но не може да се отрече съвсем употребата на сол
19.06.04
11:37
Аз имам същия проблем.Oт начало(първия месец,най-много два)мускилите ми се затегнаха като корабни важета.... но после.... като започнах да качвам яко маса и пфиииииуууууу станаха микици :? (Е не чак толкова де).Много странно ?!
22.06.04
16:08
az sam 4el 4e sled trenirovka za da ti stanat po tvardi musculite trqbva da pozira6 malko
27.06.04
11:54
az do kolkoto znam tvyrdosta na muskula pri stqgane se dylji na kalcievi ioni vav muskulite…. tyi kato pri stqgane miofibriliite “pryplyzvat” edin kam drug e m/u tqh se pbrazuvat kalcievi “kost4eta” i v zavisimost ot koncentraciqta se opredelq i tvyrdostta…. sega problema moje da e vav fizika i struktura na individa…az sa6to ne sam tvard kato kamyk no ne mislq 4e tova e bolka za umirane