здр

Темата е заключена.

20.10.05
22:06

здр на всички.имам едно питане-1.77 / ~70 кг. и страшно много се налага да кача малко килограми .проблема е че каквото хапна нищо не се лепи по мене или ако се лепи то е много малко.въпреки че на едно стабилно хранене от рода на 4-5 филии хляб,2 пилешки шишчета и някаква салата или пък 5 яйца бъркани пак с доста хляб и салата от зеле моркови и кротончета.горе долу това ям наи вече но нищо немога да кача.сметнах си калорийния ми баланс-929 ккал
дайте някаква идея да кача малко килограми/чисти без мазнини ако е възможно/че мисля че за моята височина мога да кача още доста и да направя здрава фигура.какво ще ме посъветвате ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 15:21.

20.10.05
22:23

земи си протеинче :wink:

20.10.05
23:29

Ами сега е периода на качване и бес това наблегни на въглехидрати те и белтъчините :
мляко ,ориз ,картофи ,бяло месо ,банани и т.н.
Качването на мазнини е НЕ избежно но това не трябва да те притеснява когато дойде лятото ако си качил достатъчно маса няма да имаш проблем със исчистването им ,но ако си решил можеш да си земеш суроватъчен протеин които можеш да го комбинираш с креатин но за начало пробвай само с протейна и здраво ядене ако непостигаш желания ефект може и креатина да включиш.
УсПех!

edit:не зле да напишеш по каква програма тренираш и какви упражнения влизат в нея

21.10.05
12:26

Абе щом качваш трудно по-голям ефект ше има ако си вземеш гейнър.
На JC има много хубави гейнъри,които са точно като за теб
Най-доброте,което можеш да си вземеш e Muscle Juice на Ultimate Nutrition.Е т’ва е много добро.83лв. за почти 5 кг.Не е супер скъп.Заслужава си.

MA

21.10.05
13:35

BabaVanga

На JC има много хубави гейнъри

Това от опит ли го казваш или просто така си чувал...аз преди взимах гейнър на JC и в началото бях доволен(качвах по 1 кг. на седмица, но и доста се омазних), ама след около месец спрях да качвам.А и почти винаги когато си взимах отделни кутии от гейнъра, тои имаше различен вкус.
bol_reflex ако искаш чиста мускулна маса бих ти препоръчал суроватъчен протеин и нещо за възстановяване(глутамин, аминокиселини), а ако искаш и по-голям ефект и креатин :wink:

21.10.05
13:43

Bol_reflex прави разделни хранения,смисал 6-7 пъти на ден,а не да се усвиниш и да правиш 3 хранения  :)

22.10.05
15:36

[quote author=“madwolf”]BabaVanga

На JC има много хубави гейнъри

Това от опит ли го казваш или просто така си чувал...аз преди взимах гейнър на JC и в началото бях доволен(качвах по 1 кг. на седмица, но и доста се омазних), ама след около месец спрях да качвам.А и почти винаги когато си взимах отделни кутии от гейнъра, тои имаше различен вкус.
bol_reflex ако искаш чиста мускулна маса бих ти препоръчал суроватъчен протеин и нещо за възстановяване(глутамин, аминокиселини), а ако искаш и по-голям ефект и креатин :wink:

Aми ти т’ва че си спрял да качваш може и да не е било от гейнъра.щ
По принцип гейнърите на JC са за хора,които качват трудно.Не го казвам от собствен опит.
А може и Muscle Juice,но той е по-скъп.
Гейнъра е за качване на маса затова препоръчвам гейнър.

22.10.05
18:35

Ако си с бърз метаболизъм и трудно качваш, може да си позволиш гейнер, макар че на мен ми изглежда неоправдано скъп, при условие, че основното му съдържание е прост въглехидрат.
За другите не е удачно - излишъка от прости въглехидрати води до натрупване на повечко мазнини.
bol_reflex, ти хубаво казваш какво ядеш, ама колко пъти на ден ги ядеш тия неща?  Тоя баланс, дето си сметнал от 900 калории какъв е, защото това са изключително малко калории! И ако казваш, че ядеш само толкова на ден, не само че няма да качваш, а ми и ще сваляш!
Според най - простите сметки ти трябват поне 2000 калории дневно за подържане на теглото ти от 70 кг, и то ако не си с много бърз метаболизъм! Ако искаш да качваш, умножи си теглото по 40 (40*70 = 2800 калории) и почни да приемаш по толкова калории като начало.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1