натрениран мускул?!?

10.06.04
00:31

като четох темата за възстановяването доста се озадачих, като се опитах да си представя какво означава да “натренираш” един мускул или да го правиш, както се изразявате един или два пъти седмично

как разбирате , че мускулът е готов, натрениран,че сте му отдали нужното време и внимание, по какви критерии определяте колко упражнения ...серии...ясно ми е естесвено-големи тежести и малко повторения за маса и обратното за релеф, но “количеството...”?

и какво трябва да е усещането

аз на това парене му обърнах внимание, чак след като се зачетох тук, някой знае ли какъв процес точно го предизвиква?

10.06.04
09:59

Теб тези работи изобщо не те греят. Само супер напредналите трябва да търсят своя праг на растеж за да не претренират.
За теб е важно да отиваш с желание в залата. Това означава, че не си претренирала. Всеки знае, че релеф и маса се изграждат не с упражнения, а със съответната диета, поне в началото. След много години стаж тренировката придобива по-голямо значение.

В първите месеци до 1 г., ако се храниш правилно, концентрираната тренировка и прага на растеж не са толкова важни.

Аз лично тренирам докато се почувствам напомпан с 2-3 серии.
Единствено прасеца го сцепвам със суперсерии и 3 упражнения.

BA

10.06.04
10:22

divna, това зависи най-вече от това какво целиш да направиш...
Аз ако целя релеф тренирам един мускул докато усетя, че се измори достатъчно и след това спирам и преминавам към следващата група или си тръгвам. А как усещам, че се е изморил това не ме питай ;) просто си го усещам.
А ако целя маса не гледам да уморявам мускулите. Просто си правя определен брой упражнения и серии и си тръгвам. Защото при масата целта не е да уморяваш мускулите.
А ако целя сила там пък изобщо не става въпрос за умора, защото умората е най-големия враг на силата. Тогава упр. и сериите ги правя с голяма почивка.

10.06.04
11:07

Divna,
това да усещаш и познаваш тялото си се научава с времето .
Разликата в тренировките за маса и за релеф е единтвено в диетата-това с многото повторениа и серии е чисто губене на време !
Хубаво е някой специалист да ти направи програма според целите и нуждите ти -трябва да те види, така нестава!Моят  съвет е  да потърсиш компетентно (наистина такова !) мнение за тренировката и диетата си ,да не допускаш грешки,докато се луташ и експериментираш.
Имаш желание да тренираш-това е половината работа :)
Вземи се треньор-повярвай ми ,струва си !И се остави в неговите ръце.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1