27.10.05
10:34
Привет!
Аз съм новорегистрирана тук, но отдавана разглеждам форума и близо от 1 год. тренирам по 3 дн. тренировка за изгаряне на мазнини.
Ама не съм изгорила и грам. :evil:
Даже (незнам дали си внушавам) , но раменете са ми се разширили доста , а това не е добре т.к съм си по принцип широкичка :roll: .
Иначе ми се появиха мускулчетата. :lol:
Значи целта ми е да се изчистя и сваля повечко от талията, но не е ли време да си сменя тренировката и ако е възможно да ми помогнете, моля! Мисля си за кръгова тренировка дали не е по-добре?
Знам за хранителният режим и не мога да кажа, че ми е перфектен.
Иначе аз съм на 25год., 59 кг., 169 см.
90-75-95.
Доста а?
:oops:
Мазнини само с тренировка не се горят, трябваше да си го разбрала вече. Постарай се да подобриш хранителният си режим, и да стане малко по - перфектен от сега ;).
За кръгова тренировка, пробвай нещо подобно:
1. Клек с щанга
2. Вдигане на дъмбели от лег
3. Вертикален скрипец опред
4. Напади с дъмбели в ръцете
5. Вдигане на дъмбели от седеж (рамене)
6. Хоризонтален скрипец
Това ти е един кръг, правиш упражненията едно след друго, с малка или никаква почивка. За 5 минути или по - малко трябва да се справиш с единият кръг. Повторенията до 10, максимум 12, с подходящи тежести. Първият кръг не трябва да е на максимум.
После почиваш някоя и друга минута, и прави още 2 - 3 кръга, по самочувствие.
Завършваш с 1 - 2 упражнения за корем и кръст (хиперекстензии), и готово. Обща продължителност на тренировката - 45 - 60 минути.
На следващата тренировка може да правиш различни упражнения, подобни на дадените, и така да ги въртиш.
Аеробика в почивните дни или след тренировката, продължителноста и интензивността е по - самочувствие, но без да прекаляваш.
За храненето щом знаеш, няма да ти обяснявам подробно ;) Храни се чисто, следи си баланса на калориите. НВД е подходящ избор за целите ти.
Благодаря за бързият отговор.
Само две уточнения
- има ли смисъл да сменям тренировката и
-за тази кръгова тренировка упражненията в тази последователност ли да ги правя.Питам защото първо е клякането , а нападите са след няколко упражнения :D :)
И още нещо ако искам да разнообразя упражненията в кръгова тренировка как трябва да го направя, има ли някакво правило, в смисъл за поредността - напр. 1. рамо,2.бицепс и т.н
Ами не случайно съм ги написал така ;)
Нападите умишлено са след няколко упражнения, за да може да си починат малко краката от клека, а и горната част също, след първите две упражнения. Трудно е да направиш две упражнения за крака или гръб едно след друго без почивка, както и рамене ще вървят трудно след гърдите. Затова, както виждаш се редуват противоположни мускулни групи (антагонисти).
Ако сменяш упражненията запази последователността, дадена тук, но просто избери други (вместо дъмбели от лег -дъмбели от полулег, вместо клек - лег - преса, вместо хоризонтален скрипец - гребане с дъмбел и т.н.) Предполагам, схвана принципа.
Даже е възможно да сменяш упражненията и в различните кръгове. Почваш с едни първия кръг, във втория сменяш и така въртиш.
А дали има смисъл да сменяш програмата - ами щом не си доволна от сегашната, определено има смисъл ;)
Аха!!!
Ок. Ще пробвам така още следващият път. Пак по 3 пъти на седмица, а пак може и всеки ден.
Ще пиша как върви. :wink: :D