СОБТ

29.10.05
09:39

командосите от СОБТ провеждат доста интензивни силови тренировки.
Някой от вас опитвал ли се е да кандидатсва там за работа?

29.10.05
13:46

[quote author=“Krustev”]командосите от СОБТ провеждат доста интензивни силови тренировки.
Някой от вас опитвал ли се е да кандидатсва там за работа?

Аз бих искал, но там се нареждаха по едно време 200-300 момчета като се обяви едно място за кандидатстване!!! Пък и нося очила, иначе са ми слабост отдавна!!!!!

30.10.05
18:40

Моя чичо беше там (много едър полковник ,тренваше ги)сега е пенсионер преди все за там ме зовеше ама преди да вляза в казармата

30.10.05
20:06

някой може ли да ми каже горе долу какви нормативи и изисквания трябва да се покрият?ако някой знае нека каже защото предполагам на всички ще е интересно

HE

31.10.05
11:30

http://commandos.hit.bg/dnsp.htm - ето това намерих като информация в нета!

®N

31.10.05
13:44

8) Нормите ги покривам всичките, ама като се явят 400 души за 1 място все някой ще прави повече от мен. :roll:

31.10.05
14:03

И аз винаги стм искал да бъда такъв,но като видя нормативите и ми става ясно,че едвали ще стане.А ти ®off™ ще ги покриваш давай.Важно е да имаш желание,всичко друго се постига. 8)

®N

31.10.05
16:36

[quote author=“VictuS”]И аз винаги стм искал да бъда такъв,но като видя нормативите и ми става ясно,че едвали ще стане.А ти ®off™ ще ги покриваш давай.Важно е да имаш желание,всичко друго се постига. 8)

Надали. Не ми е желание да стана такъв, просто се занимавам любителски със спорт, а и съм сигурен, че има много и по- способни за тази работа от мен (шанса да вляза е минимален). Все пак VictuS не забравяй, че тези нормативи са правени за хора и ако наистина желаеш да влезеш там, можеш да го постигнеш за 1- 2 години, че и по- малко. :wink:

LA

31.10.05
17:47

Какво се крие зад абревиатурата СОБТ?

31.10.05
18:05

СОБТ - Специализиран Отряд за Борба с Тероризма

31.10.05
18:28

Пичове те физическите натоварвания при тази служба са най-малкия проблем. Много здрави хора не са годни за тези подразделения заради особености на психиката или характера, етеството на този занаят е свързано с работата в екип до степен непонятна понякога за цивилните хора именно това прави подбора много строг и много кандидати отпадат.

31.10.05
18:33

[quote author=”®off™”]8) Нормите ги покривам всичките, ама като се явят 400 души за 1 място все някой ще прави повече от мен. :roll:

И аз съм така, но не знам заслужава ли си!!! В САЩ може би, но тук при 300-400 лв заплата, не си заслужава риска, а ако имаш и жена и дете...    По едно време идва семейството и трябва да мислиш и за тях!!! Пък и много бивши барети отиват при “тъмните” босове като охрана и т.н., което опорочава всичко останало!!!!! Нямаш право на собствен бизнес и т.н., докато в САЩ можеш да работиш и друго!

Тука има и инфо за задълженията и т.н.:

http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/zak-pr/101-3.htm

Още:
http://www.mvr.bg/show/index.asp?dat=200006&nom=60

БТВ: Нормите не са нещо особено, както каза РОФ са писани от хора, но вече психиката играе страшна роля, пък и мед прегледа е като за пилот - да ти е накриво една мигла или нещо подобно изхвърчаш!!!  Може да имаш и скрити заболявания, за което трябва да провериш преди това! Аз нося очила (проблем донякъде от бодибилдинга) и на мед теста изхвърчам още  :oops:  :cry:  :oops:

31.10.05
21:17

Май пропускате че трябва да сте в системата на МММВРРРРР

01.11.05
11:19

Спомням си преди години почти ни заставяха да ходим в това звено,което беше известно само като “Червени барети”,само че се отказах тогава.Физическите изпити бяха доста по-лесни от това което виждам в момента.Най-прав е Велко като казва че те са най-малкия проблем.Наистина трябва да си в МВР за да те допуснат до там.По това време служих в Гранични войски които бяха към МВР.Времената много са се променили от тогава и сега не знам как точно стоят нещата

01.11.05
18:00

Не е задължително да си от системата на МВР но помага. Периодично се провеждат изпити за подбор на кадри за тези подразделения, мисля че два пъти годишно беше. Преди време кандидатствах за работа в НСО и кадровиците ми препоръчаха да се пробвам и в СОБТ- тогава се наричаше по друг начин но не си спомням точно как. Та аз не бях в системата на МВР но ме допуснаха до изпит. Служил съм във Военното разузнаване т.е. в системата на МО, незнам дали това имаше някъкво значение. Спомням си че трябва да си отслужил военната си служба и да нямаш криминално досие.

01.11.05
19:25

коремни възлизания - 12

Тва кво ще рече ?!
какво и набирания на висилка ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1