11.06.04
10:41
След като прочетах книгата на д-р Бари Сиърс за храненето в зоната ми се изясниха доста неща. Всеки които иска да си сподели нещо за зоната с мен, аз съм насреща.
11.06.04
10:45
spodeli ti kakvo si pro4el :wink:
Храненето в зоната се базира на тезата да се регулурат хормоните песредством храненето. И това не е някаква измислица на болен диетолог, защото д-р Бари Сиърс е получил нобелова награда за новооткрити хормони. А тези хормони се наричат Айказаноиди. Те са както се казва хормоните на хормоните. Храната е базирана така, че да се поемат от трите елемента: въглехидрати, протеини и мазнини. В книгата са дадени примери за изпълнението на зоната върху елитни спортисти от NBA, NFL и NCAA при плувците. Основата е, че съотношението м/у приетите въглехидрати и протеини те вкарва в тази тъй наречена зона, а когато си в зоната енергията необходима за тялото се извлича от складираните мазнини, а кои не би искал това? И още много, но ако искате още ще напиша няма проблеми. :D
Аз друг начин за горене на мазнините като гориво за мускулатурата освен НВД-то и кето-диетата не мисля, че има :D (освен при гладуването, където чак на 5-6-я ден започва горенето на мазнини!
Няма да е лошо накратко да обясниш за какви съотношения става въпрос - на ден колко протеини, въглехидрати и мазнини се консумират според тая “зонна теория” :D !
11.06.04
15:23
koq e knigata?probval li si?dovolen li si?rezultat ima li?
Не съм много сигурна,че е идеалния вариант.Нещо на мен не ми харесва 40-30-30( съотношение,въглехидрати-мазнини-протеин ) в храненето.Доколкото си спомням това изискване беше за всяко отделно хранене през деня,поправи ме ако греша..Аз логика не виждам.Малко утопично ми звучи.
Мда тази диетка я знам :)
Прочел сам две книжки за нея и я следях 1-2 месеца що годе по план... Има вярни неща доста, но аз лично не усетих са съм в ‘зоната’ :) Всеки човек е различен и всеки трябва да намери собствената си диета, тази която му действа най-добре! Аз лично сам от 1 месец на яко НВД и определено чистя :) но не мисля, че може да ми е основна целогодишна диета. Като цяло зоната е една добра балансирана диета, която се ръководи доста от гликемичния индекс на храните, което на мен ми харесва :)
Абе кво се разбърборих пробвайте, и ще видите.
Успех
13.06.04
14:01
Ей хайде помъчете се да намерите някакъв линк за тази книга! Поне дайте заглавието на английски!
Тая диета нящо ми смърди, но ме интересуват тия новооткрити хормони!
14.06.04
10:41
Тази диета не е нещо ново. Открита е от д-р Аткинсън мисля и се използва от много известни личности, най-вече киноактьори и някои спортисти от НБА и НХЛ. Например Дженифър Анистън и мъжа й Брад Пит, Катрин Зита Джоунс и т.н.
maxx_muscular, напиши в Google-a “The zone+diet” и ще намериш страшно много информация.
Само да поправя :)
Д-р Бари Сиърс е създателя на диетата а не Аткинсън, който казва да се ядат само белтъчини и мазнини. Според мен всеки имащ се за знаещ в храненето човек трябва да е прочел нещичко за тази диета има доста вярни неща.
Knigata naistina si struva da se prochete.Ima mnogo tzenna informatzia v neia.Shto se otnasia za samata dieta,az lichno ne bih ia probvala.Vsichki,koito poznavam i sa ia spazvali,naistina uspiaha da svaliat,no v momenta,v koito ia spriaha,nadebeliaha zhestoko.Niama po-lesen nachin da si obarkash hormonite ot tazi dieta,t.e.ot tova da ia spazvash i posle da ia spresh.No ako mislite,che mozhete da ia spazvate tzial zhivot,super,zashtoto dietata naistina dava strahotni rezultati,dokato striktno se pridarzhate kam neia.Loshoto e,che nikade v knigata ne e spomenato,kakvo stava,kogato se otkazhete.Az lichno sam na printzipa-ne si igrai s hormonite.