Отново въпрос за корема :)

11.06.04
16:44

Въпросът ми е следният.
Накъде да преместя лежанката където правия коремни преси? Чувствам че най-горните ми “плочки” са по-изразени от долните и затова в каква посока да променя положението на  лежанката.
Не знам дали уреда се нарича точно лежанка но е от тип - крака горе, глава долу :)

xaxa :lol:
За да натовариш долната част на корема трябва да си в обратна позиция: главата горе краката долу и повдигаш краката. Най-трудно е когато си вертикално и вдигаш краката. Иначе е нормално да са по-добре изразени горните мускули - при всички е така. просто долните трудно се изкарват и даже някоий не могат (зависи от генетиката). Важно нещо, което трябва да отбележа е, че колкото и да “блъскаш” коремни преси и т.н. без диета и кардио няма да получиш желания резултат. Аиде това е от мене. Успех!

11.06.04
20:31

znachi s tiq vaprosi za korema mi stana qsno gore dolu vsichko bez edno:
kak da razbera dali genetichno imam zalojbite da izkaram koremni “plochki” nachina koito se seshtam e da bluskam polovin godina koremni i kardio kato lud i nishto da ne stane ama neshto ne me kefi ako ima po lesen nachin nqkoi da mi kaje

11.06.04
20:55

[quote author=“bluntt”]znachi s tiq vaprosi za korema mi stana qsno gore dolu vsichko bez edno:
kak da razbera dali genetichno imam zalojbite da izkaram koremni “plochki” nachina koito se seshtam e da bluskam polovin godina koremni i kardio kato lud i nishto da ne stane ama neshto ne me kefi ako ima po lesen nachin nqkoi da mi kaje

Аз мисля че това е единствения начин :cry: за да разбереш.

11.06.04
21:23

Abe kvo zna4i geneti4no da ti zalojeno da ima6 plo4ki. Estestveno 4e ima6 i estestveno, 4e kato iz4isti6 ot maznini 6te se o4ertaiat. Koremni presi se praviat ne kato lud po 100 povtorenia, a po 10-12 max s tejest. Vse pak tova sa muskuli kato vsi4ki drugi i niama nujda da gi sma4kva6 s mnogo povtorenia. Sled kato razvie6 masivni plo4ki iz4istva6 ot mazninite s kardio i dieta i si gotov.

11.06.04
23:34

Mr. Muskul, това за генетиката при плочките се изразява по следния начин:
Примерно
При някои хора плочките са симетрични, при други шахматно разположени;
Някои имат 4, други 6, а тренти 8 “плочки”;
И т.н. и т.н.

12.06.04
00:09

Spored men vsi4ki hora imat po 8 koremni plo4ki. Samo dvete nai-gorni sa malko po-malki i ne vinagi razviti i zatova izglejda, 4e niakoi ima 6. Tova sa muskuli vse pak, kak taka niakoi 6te ima po-malko. Vse edno niakoi da niama biceps. :D I tova za simetriata ne mi se vijda pravdopodobno. Spored men pri vsi4ki sa razpolojeni vuzmojno nai-simetri4no. (kolkoto i liceto e simetri4no naprimer) Kogato se praviat pozi oba4e izglejdat poniakoga 6ahmatno. V poza za korem vinagi izglejdat simetri4no oba4e. Ne e li taka sega. :wink:  8)

12.06.04
10:59

tova za tejestite i az go znam a nqkvi idei kak da utejnq koremnite presi koito pravq v nas i izobshto nqkvi drugi po tejki uprajneniq prilojimi v domashna obstanovka osven presi i povdigane na krakata da mi preporuchate?

GR

12.06.04
11:16

на корема не ти трябва маса за да използваш тежести. за мен корема трябва да е колкото се може по-плосък. аз също съм противник на многото повторения, но 10-12 си звучи крайно несериозно за мен.
при корема трябва да се предотврати разтежа и да се поддържа тонуса на мускула => чести тренировки и повечко повторения(броя вече си опира до индивидуалните възможности и начина на изпълнение на отделните упражнения)

12.06.04
11:36

Олей :) Абе я вижте примерно пресата на Джей Кътлър, откъдето и да я погледнеш в каквато стойка и да седи плочките са му разместени, всмисал една нагоре друга надолу :) И не е само той така, но мускула е прав, че са 8. На мен примерно ми се виждат само 6 но точно отгоре има 2 супер малки :)
А за това, че не трябва маса на коремните мускули е супер мега смешно  :lol:  как ще ти се виждат плочките ако нямаш маса бе момче?
Нали затова хората си чистят коремите от мазно, за да им изпъкнат плочите дето са правили с як труд! Аз имам приатели със супер плочки кореми без грам мазно и са като дъски :) по простата причина, че нямат преса и е доста грозничко :(
Аз лично корема си го тренирам без никакви допълнителни тежести с по 15-20 повторения. Просто гледам да контрахирам максимално мускула като правя пълна контракция.

FI

12.06.04
11:37

i spored men ne vseki ima simetri4no razpolojeni plo4ki; privseki 4ovek e razli4no.Mr. Muskul ako si pogledne6 primerno rycete 6te razberesh za kakvo se opitvam da ti kaja; symnqvam se i dvete ti ryce da sa napulno ednakvi; ta taka i koremnite muskuli na vseki 4ovek sa razli4ni :!:

12.06.04
12:25

Ne stava6e duma za malkite razli4ia. (moite ruce sa simetri4ni. Ne sa EDNAKVI, ednata e diasna, a drugata liava. No ednata ne e s 2 sm po-dulga ot drugata naprimer, neznam pri teb kak e. :) 4ove6koto tialo e simetri4no po priroda. Plo4kite su6to sa simetri4ni. (su6to i ne mogat da lisvat niakolko. :) ) Pri kulturistite e malko razli4no, za6toto praviat pozi v koito stoikata e nepravilna. Zagledai se oba4e v poza za korem. (neznam to4no kak se kazva) Pozata v koiato rucete sa na glavata i korema e stiaga i sma4kva.
grimEvil, ako iska6 plosuk korem niama problemi da pravi6 i po 100 koremni presi. No ako iska6 masivni i izpuknali plo4ki kato na kulturist s mnogo povtorenia niama da stane. Tuk ve4e si e vupros na li4en izbor. Bez masivni plo4ki oba4e kato svali6 mazninite 6te se vijdat samo begli formi na plo4ki.

12.06.04
18:52

Сори, ама човешкото тяло хич ама хич не е симетрично!!!
Индивиди със симетрия в двете половини, близка до идеалната ,са рядкост!
Колкото до неправилните пози - в такъв случай твърдиш, че Арнолд позира неправилно, щом има разлика в двете ръце, така ли да го разбирам???
При корема разликите си личат, без значение от позата.

12.06.04
19:27

Kazvam, 4e stoikite mu sa iz4an4eni. V smisul ne sa estestveni za tialoto. Ne 4e ne pozira pravilno, a ne stoi kakto bi stoial 1 4ovek v otpusnato sustoianie. Ediniat mu biceps e po-goliam zaradi steroidite. Ako tova e estestveno spored teb… Vse edno da sa ti napravili operacia i da sa ti izvadili ednoto oko i pak da iska6 simetria v liceto. Arnold e karikatura i napulno neestesven za prirodata. Predstavi si kak 6te prejiviava v gorata. 6te se spuva na vseki metur, muskulite mu 6te se stopiat za niakolko godini. Za simetriata ne kazvam, 4e e idealna, no e blizka do idealnoto v prirodata. Mutagennite faktori na modernata civilizacia razru6avat vsi4ko estesveno za 4oveka. 4ernobil naprimer—- UB vulnite, vsi4ko e svurzano s “napreduka na 4ove4estvoto”. Kazvam kakvo e estesvenoto v prirodata, a ne za telata napraveni sus protivoestesveni metodi.

12.06.04
19:48

Абе пич я се чуй какво говориш на арни не му били несиметрични бицепсите заради стероидите ХА-ХА-ХА смях в залата! :)
Първо разбери какво значи думата - симетрия
Второ, всеки не спортуващ човек има несиметрично тяло по простата причина, че той изпълнява един вид не координирани и систематични движения както е в бб и съответно мускулите му се развиват различно, пример са разликата м/у мускулите на десняците и левичарите. Мога да ти кажа, че преди да се занимавам с бб имах много различия в мускулите на лявата и дясната половина на тялото ми, но с течение на тренировките мускулите се оеднаквяват като като големина. Симетрията в човешкото тяло по скоро се постига от колкото се получава от природата, защото тя изобщо не го изисква това нещо, а и в нея не съществува абсолютната симетрия.
Олей нещо се заплеснахме яко  :lol:

12.06.04
20:26

Mi vie sporite za gluposti. Gledate sebe si i vednaga priemate tova, koeto vijdate za istina. I DA, na Arnold muskulite mu sa nesimetri4ni zarabi steroidite. Za6toto bez tiah ne bi natrupal tazi masa i ne bi imal tazi razlika v rucete. To4no trenira6tia ima po-goliama razlika v tialoto si, za6toto samo zasilva lekata razlika, koiato e imal predi da po4ne da trenira. I nakraia-ne govorim samo za muskuli. Govorim za simetria vuv vsi4ko v 4ove6koto tialo. Rucete ti da ne bi da se razli4avat s 2-3 sm?? Ili ednoto ti oko e po-nisko ot drugoto? Razli4iata se polu4avat poradi neipolzvane na daden muskul. Tova e taka nare4enata modifikacia, koiato ima prisposobitelen harakter. Tezi modifikacii oba4e ne sa bezkraini. Ako si durji6 glavata cial jivot navedena naliavo, liavoto oko 6te se izmesti s mm nagore. Tolkova malko, 4e 6te e nezabelejimo. Pri muskulite e malko po-goliama vuzmojnosta za modificirane. Pri estestveni uslovia(bez nali4ie na modifikacionni i mutagenni faktori), oba4e, bozainicite sa po4ti 100% simetri4ni.

12.06.04
20:48

Bravo be mai nikoi ne e pro4el az kakvo iskah ?:)
DK mnogo smeshno da se smeesh no sega mislq az da se posmeq shtoto ne si pro4el mn vnimatelno :))
Vaprosa mi se otnasqshe za gorna 4ast na korema a ne za dolna.
Gornata 4ast na korema ima mai 6 plo4ki… toest 3 reda. Nai gornite vece taka se poqvqvat a po-dolnite (se oshte ot gorna 4ast na korema) sa po malko izrazeni i vaprosa mi beshe v kakva posoka da razmestq lejankata za da gi natovaria i tqh !

12.06.04
20:56

Ops sorry se pak propusnal sam da pisha 4e stava duma za gorna 4ast na korema v na4alnia mi post, no tova se dalji na tova 4e trqbvashe temata da q pisha 2 pati i vtoria pat sam propusnal :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1