Брой хранения в период за маса

02.11.05
17:08

Дискутира се въпроса дали в периода за маса трябва да се храним  с по малък брой хранения за деня,като се твърди,че в периода за релеф те  трябва да са 6 , а в периода за маса 4. Има се предвид,че при всяко хранене се хаби определено количество енергия,нужна за усвояване на храната и намяляйки броя на храненията намаляме и броя на израдходваната енергия за тези нужди.Това прочетох в fitness-mania.com.Аз лично имам друго становище по тоя впрос и не съм много съгласен с написаното.Тук обаче не мисля да споделям собственото си мнения,а да чуя мнението на компетентни колеги и дано да успеем да помогнем на всички които се интересуват от тази тема.

П.П.Все пак  вече е сезона през който има доста желаещи да покачат мускулна маса,което е и причината за настоящия пост.

Желая здраве и успех на всички!

RE

02.11.05
17:25

по 6 за маса и по 6-7 или повече за релеф.Така мисля аз.

02.11.05
19:11

От 4 до 6 хранения за маса и за релеф от 7 нагоре до 9/10 примерно. :wink:

LA

02.11.05
21:14

Искам да чуя Aстор какво ще каже тука!

03.11.05
09:23

Лично моето мнение е че трябва да се увеличат само калориите ,а храненията да си бъдат 6 и при маса и при релеф.Смятам че това е важно условие за да се потдържа по-засилена обмяна на веществата и да се качва сравнително чисто.

Поздрави на всички!

03.11.05
10:39

[quote author=“Jay_C”]Лично моето мнение е че трябва да се увеличат само калориите ,а храненията да си бъдат 6 и при маса и при релеф.Смятам че това е важно условие за да се потдържа по-засилена обмяна на веществата и да се качва сравнително чисто.

Поздрави на всички!

абсолютно съм съгласен! броя на храненията не би трябвало да се променя - 6 пъти на ден според мен си е оптимално (горе-долу на всеки 2 часа). мисля си, че иначе ще се забави усвояването на храната.

NE

03.11.05
21:02

Съгласен съм с 6-те хранения,
но според мен е хубаво от време на време да ядете по 1-2 пъти на ден ( например веднъж в месеца ).За да не се забързва метаболизма прекалено много.Това е нещо от рода на въглехидратния ден при НВД, тялото привиква и няма такъв ефект!  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1