02.11.05
17:33
имам голям проблем със спането
значи тренирам и ям както трябва , но
спането е ужас .
всеки ден си лягам в 10 и се събуждам в 4 и половина и не мога да заспа ,цял ден съм като убит .
КАКВО ДА направя за да мога да спа по дълго
губия последните 2 от 8 часа пълноценен сън .
гледам да хвана нон рем съня ,който до колкото знам е между 10 и 12 часа .
02.11.05
18:04
Вземи си валериан и пий по едно хапче преди лягане !
02.11.05
18:34
е как може да си лягаш в 22:00 бе човек?! Ти ако искаш и в 20:00 си легни!
Лягай по-късно бе момче! :wink:
02.11.05
18:56
пробвай с валерианчето и намяли стреса
може би претренираш в залата
XaxXAxXa какъв валериан бе хора вие добре ли сте???Това не води до нишо друго освен пристрастяване.Пък и не знаете на колко години е а му препоръчвате успокоителни да пие;брау бе направо ме разбихте.Едно приятелче имаше проблем със съня и на своя глава почна да пие валериан.След като пита г-жата по биология има ли някакви последствия тя го шибна с учебника по главата и му вика да спира с тея просташки работи.А той е на 19.
02.11.05
19:42
Това става от претренирване и преумора. Гледай да не ядеш 1 час преди сън и пробвай с топлото мляко.. и си лягай по- късно. :wink:
[quote author=“Slayer4o”]Вземи си валериан и пий по едно хапче преди лягане !
Никви такива, ей! :)
02.11.05
20:05
ок мерси за съветите ще пробвам с мляко
02.11.05
20:44
валериан е лекарството, а валерианА е билката!! нямат нищо общо. може би пича е имал предвид билката. Пробвай я, може и да ти помогне. Иначе от личен опит ти препорачвам 1 таблетка мелатонин преди лягане. мисля че само една фирма го произвежда, но не си спомням името. питай в аптеките
Е бате аз съм на 16 и когато имам проблеми със съня си взимам балериан и нямам проблеми.След време обаче спря да ми действа, но вече пък нямам проблеми със съня.
15.11.05
08:59
днеска отивам на лекар :
искам все пак и вие да си кажете още веднъж мнетнието значи хранителната програма ми е следната
6-кисело мляко (2%)
8-3 яйца 100грама сиерене 100-150 овесени ядки и 1 2 филиийки хляб ( хлаба ми е само пълнозърнест )
ако имам трен 11 - протеин сурватка и 2 банана ,ако нямам трен 100 грама фъстъци
12 .10 обяд - месо със хляб или картофи и ориз
3и 30 в кисели млека (2%) и сандвич с пълнозърнест хляб
8 - вечеря - месо със малко въглехидрати
10 и 30 кисело мляко (2%) това е преди лягане някъде 20 -30 минути
лягам ... и ако легна в 11 в 3- 3 и 30 съм буден! Днеска легнах в 12 и 4 и половина съм буден
събудя ли се веднъж няма заспиване
може ли нещо да е от киселото мляко или незнам направо откачам
мога ли да раста с този минимален сън , като се има в предвид ,че събудя ли се веднъж гледам да предремвам поне до към 8
тренировката ми е през ден :
1 ден гърди трицепс
2 ден крака бицепс
3 ден гръб рамо
рамото го сменям с бицепса в зависимост кое ми е възстановено и кое не , за трицепса същото се отнася
тренирам интензивно 50 минути в залата и си ходя
сяка последна серия в дадено упражнение е с максимални килограми за 8 повоторения .
на 16 съм е
това мисля ,че е достатъчно изчерпателна информация
кажете според вас от какво може да се получава тая аномалия
веднъж имах хрема и маи пих валериан или нещо такова незнам.Пиех го сутрин и вечер мале секи следобед по 3 часа сън някъде не можех да отлепа и вече 9:30 и не ме търси и чак към 8:00 сутринта нз кво беше тва ма спах кат заклан.Иначе попринцип нямам проблем със съня
15.11.05
21:06
[quote author=“wolf_”]веднъж имах хрема и маи пих валериан или нещо такова незнам.Пиех го сутрин и вечер мале секи следобед по 3 часа сън някъде не можех да отлепа и вече 9:30 и не ме търси и чак към 8:00 сутринта нз кво беше тва ма спах кат заклан.Иначе попринцип нямам проблем със съня
e tva iskam ama da e bez valerian :D
15.11.05
21:08
Само да вметна, че нормалния сън и този, предизвикан от преспивателни дейста различно върху мускулите. Принуденият възстановява мускулните влакна по-малко от колкото обикновения. Т.е. с хап се възстановяваш по-бавно => растеж по-бавно.
Кофти е това със съня, ако няма6 някякъв друг сериозен физ. проблем, само стреса 6е е, както и ЛО6 РЕЖИМ.
Дори и да се опитва6 да влезе6 в някякви рамки, 6е ти е трудно и постепенно 6е става, но се старай. Не яж 1 4ас преди лягани и си пиини топло мляко.
Да не би да се буди6 от глад?? При мен така става6е по едно време.
Или да не би да пие6 някякви кафетa, коли или не6о такова...?
Валеря е бритални4ко, но може да опита6 с аспирин, витамин Ц и т.н. добавки.
Но преди вси4ко виж дали няма6 някякъв сериозен проблем, които да ти провокира този със съня.
Успехи и дано се оправи6, 4е това напраправо не си е работа... :)
Много недооценяван фактор е съня много е важен (дълбокия сън) за културистите тогава се оделя най-голямото количество хормон на разтежа
16.11.05
08:29
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Много недооценяван фактор е съня много е важен (дълбокия сън) за културистите тогава се оделя най-голямото количество хормон на разтежа
именно
значи това че като се събудя съм гладен то ясно ям и пак лягам , но не мога да заспа .
Попринцип трудно саспивам .
Преди си спах доста добре към 6 -8 часа , сега незнам на какво се дължи това не претренирам , нямам кой знай какв стрес в даскало , ям добре ,
лягам си навреме и пак не става и след като съм се събудил веднъж в 4
не мога да заспа . Като пробвам да легна по рано , вчера пробвах към 11,
вместо в 4 и половина както оняден , като по часовник се събудих в 4 .
Имам и много гаден синозит ,но как подяволите той ще попречи на отделянето на мелатонина ... направо незнам тренира ми се ама как като се чувствам като парцал след като съм спал 4 часа и половина .
кафе , кола нищо такова не пия , защото просто се поснавам 1 кафе и край до 4 не моа заспа , ако ще кафето да е рано сутринта
16.11.05
09:33
На мен ми помага един топъл душ преди лягане и както ти казаха мляко...
и аз имам проблеми със съня само че не си лягам в 10 а в 2-3-4… и ако имам лекции от 9 край :)
Иначе спя до 2 следобяда....
[quote author=“JiVk0”][quote author=“wolf_”]веднъж имах хрема и маи пих валериан или нещо такова незнам.Пиех го сутрин и вечер мале секи следобед по 3 часа сън някъде не можех да отлепа и вече 9:30 и не ме търси и чак към 8:00 сутринта нз кво беше тва ма спах кат заклан.Иначе попринцип нямам проблем със съня
e tva iskam ama da e bez valerian :D
хаповете които зимах не бяха валериан :idea: ,а някво си аериус :wink:
16.11.05
21:21
Валериана спомага за възтановяване на нервната система, на билкова основа е и няма да ви навреди на растежа, спокойно;)!
16.11.05
22:07
[quote author=“doggeddogg”]Валериана спомага за възтановяване на нервната система, на билкова основа е и няма да ви навреди на растежа, спокойно;)!
за билката или за
хапчето говориш :roll: