ОПИТЪТ МИ С КРЕАТИНА - JOROPOWER

04.11.05
12:48

НиколаБул ме стилулира да напиша тук за впечатленията от приема на високи дози креатин. съжалявам , че нямам конкретни записки от този период,за да дам възможно най - точна информация относно този “цикъл”, но ще се постарая да бъда изчерпателен. Става дума за пролетта на 2003 година , когато имах приблизително 11 години стаж в залата. Започнах приема на креатин от сравнително ниско тегло от 104 килограма, като преди това бях достигал до 112кг максимално тегло. Първоначално си купих 500 грама разфасовка от креатина на Карабиберов. След това продължих да си купувам по половин килограм насипен креатин от зала “Симфония” в пловдив, която зала е собственост на Йордан Кочев - Даци, който е съдруйник на Карабиберов и бях уверен от персонала, че става въпрос за същия креатин , но неопакован. Креатина го приемах по два пъти на ден по 12-13 грама - общо около 25 грама дневно. това продължи за около 2 месеца, в които изпих около 2 килограма креатин. Храненето си не съм променял в този период, като винаги съм бил на обща храна, само количеството е по - голямо и добавям 3 литра прясно мляко на ден и литър боза след тренировка. тренировката е нормална - тежка и базова - 3 - 4 пъти седмично , според възможностите ми. нищо сложно и префърцунено. след двата месеца, бях ве4е около 120 кг, като на седмица покачвах около 2 килограма. 2 месеца след спирането на креатина, бях около 114 кг, така че 10 кила останаха солидно ка4ени. за качество на фигурата ми не мога да претендирам , но бях животински силен и много голям . Постиженията ми тогава ( чист за дългогодишен период от стероиди ) бяха около 240 клек, 170 лег и 250 тяга. това е , което се сещам сега. ако искате питайте. други добавки по това време не съм пил.

SE

04.11.05
12:55

а какъв е тоя креатин на Карабинероф и каква цена е ?
Аз мисля сега да си вземам 500 гр на Жк за 32.50
дали е добър колкото тоя на Карабинероф

04.11.05
12:59

кой жк? младост,  дружба или тракия в пловдив. айде първо всички да се постараем да пишем грамотно и тогава да обменяме мнения.:):):)

SE

04.11.05
13:03

Jk доволен ли си сега ?

SL

04.11.05
13:14

Жоро батка луууууууд :) Каде тренираш сега? Аз пък използвам добавки само на Нутрим и съм много водолен:)

04.11.05
13:19

да доволен съм:) това са инициалите на карабиберов и кочев на латиница, така че говорим за същия продукт. тренирам в залата на Ким от доста години вече. а наистина Нутрим предлагат добри продукти на сносна цена.

SE

04.11.05
13:22

значи сме говорили за един и същ продукт така ли
хахахах не знаех

04.11.05
13:32

като мине повече време и ще почнеш да се усещаш:)

04.11.05
13:49

Момчета, момчета! Човекът тук споделя своя опит и дава ценна информация и всичко, което имате да го питате е каква точно марка е бил креатина?!? Явно сте от малкото, които не знаят, че всички наши фирми внасят креатин в чували от 2-3 фирми-производителки и просто го слагат в свои опаковки. Затова ми е винаги много смешно,когато във форума се сравняват отделните марки. Лично аз пия само насипен, но трябва някой да е абсолютно сигурен откъде идва.

Аз искам да питам нещо по-маловажно. По кое време вземаше креатина? Съчетаваше ли го с декстроза или нещо друго за по-добро усвояване?

Би ли написал и как си съчетавал мускулните групи? Отделните упражнения няма смисъл да даваш.

04.11.05
14:06

Да и според мен начина на приемане и комбинирането е по-важно отколкото на каква фирма е и колко го е купил... а някакви странични ефекти имаше ли(не говоря за 3та рака примерно :twisted: )защото виждам, че си изпил доста креатинец :)

04.11.05
14:16

креатина го взимам сутрин и след тренировка или около 18 часа. лапвам една пълна лъжица, а след това глътвам и вода , за да се размие в устата ми , а не да смивам половината кристали от стените на 4ашата.
гърди - бицепс ; крака ; гръб ; рамо - трицепс . това обикновено ми бе6е делението на групите. или нещо подобно, защото вярвам в инстинктивната тренировка.

SL

04.11.05
14:27

Аха значи трябва да съм те виждал. И аз тренирах една година в Палмите но сега съм в една малка спокойна заличка зад военна болница;) Ще взема и аз да се назобя с креатин деа;) само да не ми се сбъгнат бъбреците:П

04.11.05
14:42

не мисля , че мога да говоря за някакви нежелани странични ефекти. имаше известно подпухване и водна задръжка , но това беше естествено и непреодоллимо при тази висока доза. върти ми се в главата , че добра комбинация би се получила , ако се комбинира с енерджикс , които си е креатин фосфат и лично на мен ми е харесвал винаги като добавка.
за да разбереш дали си ме вийдал , просто вий снимките , които съм постнал в раздела за снимки:):):)

04.11.05
15:20

joropower аз искам да те питам тоя креатин само него ли приемаше  като хранителна добавка ?!? някви амино протеини вземаше ли или яко на храната разчиташе ?!? :)  b/w   това което си написал е зашеметяващо  :twisted:

04.11.05
15:31

да - само креатин. нищо друго. по принцип за тия години съм използвал от добавките само протеин и креатин. нищо друго. просто не обичам да давам пари за неща, които не съм сигурен дали ще проработят, предвид ограничените ми финанси , докато бях юноша, а сега пък вече не ми се дават пари за подобни неща:) здраво трениране и здраво ядене. аз в тоя спорт съм , щото ме кефи да тренирам и да съм във форма. не за друго.

SL

04.11.05
16:06

Жоре къде са тия снимки?!

04.11.05
17:47

[quote author=“joropower”]айде и аз да се покажа тук:):):):)
http://photobucket.com/albums/b347/joropower/
паролата e pumpup
почвам полека да качвам днес и още снимки и до следобед се надявам да съм осигурил още материали за разглеждане. засега качих само една с акцент върху бедрата ми , на която съм около 118-120 кг. отсега чувам критиките за слабия прасец и ги приемам:):):)

Заповядай :)

17.11.05
19:39

joropower, твърдо съм се навил като се върна напролет да пробвам твоя метод “25 г. креатин на ден за 2 месеца”! Разбира се, със съответното хранене и тренировка, нямам да правим новобрански глупости, я!

Показах твоята статия на един приятел (м/у другото ти е адаш)и му разясних подробностите и се нави да изпробва и той твоя метод! Мисля, че и снимките ти оказаха накаква роля! :lol:
Той горе-долу е със същите габарити: ръст - 175 см, тегло - 104 кг, ръка - 47 см. Решихме да започне по твоя метод след 3 седмици като ще направим пълни измервания. Ще му съставим и диета с 3800-4000 кал. с около 250 г. белтъчини, тренировката няма да я пипаме - тя и без това му е добра. Няма да оставим нищо на случайността!  Дано даде резултати подобни на твоите, то дори и наполовина на твоите пак ще е супер!

Още веднъж благодарско за споделения ти опит, joropower!

P.S. Бих предложил на модератора да прехвърли темата към раздел “Хранителни добавки за покачване на теглото”.

Бих искал да попитам... в основен период как го пиете креатина? Само в дните с тренировка или всеки ден?

17.12.05
16:26

Аве тва наистина е много интересно, ама като говорих с лекар и с един инструктор ми казаха, че в черния дроб се съдържат 100 гр креатин по-принцип, а като пиеш по най-разпространения начин го удвояваш до 200гр и повече не може да се скалдира щото просто няма къде...

RH

19.12.05
03:11

Чел съм че ако приемаш повече от 5-10 гр. креатин на ден се товари доста черния дроб. Жоро ти как се чустваше при тия дози от 25 гр. някакви проблеми имал ли си.

19.12.05
16:00

не съм имал някакви проблеми с черния дроб досега, още по - малко пък такива, които да свържа по някакъв начин с приема на креатин.а иначе дали не е бил прекален този прием не мога да се ангажирам да отговоря, защото все пак нямам лекарско образование ( то не че много от лекарите разбират, но все пак ), но пък в онзи период предпочетох да се застраховам с големи дози, отколкото да ближа някаква мизерийка и да се залъгвам , че правя нещо:). а иначе никой все още не може да каже с категоричност дали употребата на креатин има някакви дългосрочни странични ефекти по простата причина, че дори първите атлети , които са го вземали, още не са остарели:):):) всички си носим риска.

RH

19.12.05
19:35

Ами ще пробвам и аз с малко по-високи дози след нова година че да видим какво ще стане 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1