Мъртва тяга

05.11.05
16:34

Кажете сега, кой от 2-та варианта да правя, с приклякане или без приклякане....кое е по-доброто ???

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

05.11.05
17:26

значи с приклякане, както казваш ти, е упражнения засягащо основно гърба, а без приклякане или още с изпънати крака е по-скоро за 3адната част на бедрото.В зависимост от целите си избери кое от двете да правиш :)

Августинов_Sv

05.11.05
18:37

Ако не приклякаш твариш много кръста и рискуваш да се травмираш!По добрия варян за мен е с приклякане

05.11.05
19:09

Някой може ли да ми обясни като на олигофрен как се прави това, а ако може да даде и снимки няма да е зле, щото от обяснението на сайта не разбирам нищо... :oops:

05.11.05
19:52

http://bb-team.org/exercise/000161.php enjoy!

05.11.05
20:25

[quote author=“kibi”]значи с приклякане, както казваш ти, е упражнения засягащо основно гърба, а без приклякане или още с изпънати крака е по-скоро за 3адната част на бедрото.В зависимост от целите си избери кое от двете да правиш :)

мерси много, сега правих и се чувствам страхотно, много добре ми натовари гърба, аз забелязъх, че задължително трябва гърба да е прав при клякането, защото ако не се прави се товари много кръста  :wink:

05.11.05
20:46

наблюдателен си...

05.11.05
20:51

[quote author=“BACARDI”]наблюдателен си...

мерси за констатацията

06.11.05
02:53

[quote author=“kibi”]http://bb-team.org/exercise/000161.php enjoy!

:!:

filatov

06.11.05
04:32

Аз специално по този въпрос съм говорил и с щангисти. Движението ТРЯБВА да е с приклякане иначе е много лошо за кръста. Веднъж травмираш ли сериозно кръста си половин човек. Гръбнака не теябва да се извива в дъга, а да си изпъчен

M_

06.11.05
10:59

прави го задължително с приклякане....и с прав кръст..дигаш така погледа нагоре..да не забиеш главата в пода: ) и се изправяш

^Vlastelina^

06.11.05
14:51

За да не пускам нова тема ще попитам тук.
Ако реша да включа мъртва тяга в тренировка си за гръб, кога е най-добре да се прваи, в началото или края на тренировката  :?:  :?:  :?

06.11.05
15:10

аз лично я правя накрая

M_

06.11.05
15:18

последно упражнение...  :lol:

06.11.05
15:49

правил съм я в началото и в края ;) сега ги редувам. ако искаш пробвай така и ти...

06.11.05
16:03

мътрвата тяга я правя в началото и така е наи добре, защото се изразходва наи много енергия при нея(усилието е наи голямо от другите упражнения за гръб, както и напрежението), а колкото до приклякването при нея според мен е индивидуално вярно е че ако не се прикляква кръста се товари малко повече, но все пак има колани и ако техниката ти е исчистена не би трябвало да се получават травми.

06.11.05
17:30

[quote author=“Player”]мътрвата тяга я правя в началото и така е наи добре, защото се изразходва наи много енергия при нея(усилието е наи голямо от другите упражнения за гръб, както и напрежението), а колкото до приклякването при нея според мен е индивидуално вярно е че ако не се прикляква кръста се товари малко повече, но все пак има колани и ако техниката ти е исчистена не би трябвало да се получават травми.

не съм съгласен. Ако не приклякаш не товариш повече кръста,а повeче 3адната част на бедрото.

06.11.05
23:35

И аз да не добавям тем да кажа и да попитам - като правя тяга я правя леко със приклякане но съм изправен и след серията ме боли мн повече района на кръста отколкото гърба. така ли трябва да е ?

07.11.05
01:57

kibi ти ако усещаш натоварване в задната част на бедрото е твои проблем аз до сега от толкова много време я правя така и до сега не съм усетил натоварване там явно техниката ти не толкова чиста при самото испулнение и напрагаш прекалено много други мусколни групи.

XaMaLLa слагай си колан ако толкова много те боли или вобще не я прави.Посъветвай се с инструктора или там някои които разбира повече в залата да те наблюдава когато я правиш и да ти каже дали е правилно испълнението, защото пак ще се повторя техниката при тягата и клека е много важна :!:

08.11.05
17:54

[quote author=“Player”]kibi ти ако усещаш натоварване в задната част на бедрото е твои проблем аз до сега от толкова много време я правя така и до сега не съм усетил натоварване там явно техниката ти не толкова чиста при самото испулнение и напрагаш прекалено много други мусколни групи.

:!:

Грешка си ти.Когато се прави без клякане се товарят краката отзад.Казвам го от личен опит.Явно твоята техника нещо куца.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1