12.06.04
23:27
Кой е мускулът, от който най много зависи силата с която удряш ?
Тоест примерно айде бокс , но най вече визирам Street Fight-a.
Тоест за да имаме силен “тупаник” кои мускули да развиваме ???
САМО КОПМЕТЕНТИ И АРГУМЕНТИРАНИ ОТГОВОРИ!
БЕЗ НИКАКЪВ СПАМ ИЛИ ЧАТ !
12.06.04
23:31
ха за удар с крак или с ръка или с глава???
По принцип за ударите в бокса наи важен е трицепса!Логично е!
Но не масата а силата на трицепса!
Е ясно е, че трицепсът. Той се съкръщава и изпъва ръката. Колкото е по-голям и по-бързо се съкръщава, толкова и по-силен удар ще имаш. Естествено, че и други мускули участват вторично, но трицепсът е основен според мен.
Един кикбоксьор беше казал , че големият бицепс пречи. Важни за него са трицепса и рамото.
13.06.04
03:37
Трицепс? Не! Това не е истина! Удъра идва от цялото тяло. Ако удряш само с трицепса паднал си или си си счупил ръката в лакътя :) . Има различни видове удъри. Ако удряш с прав на нивото на главата си полустатично, т.е. без цялостно да променяш местоположението на тялото си в пространството, в удъра участват най-вече трицепс, делтуидеус, коси коремни и дълги гръбначни мускули и разбира се глутеуси, но... това което описах не е удар :) . Удъра идва от краката, от крачката (стъпката). За да е силен трябва да увлечете цялата маса на тялото си със цялата скорост, на която си способен в 1 точно определена точка - мястото на удъра, а то е малко по-назад от реалната цел. В противен случай само сте “одраскали” боксовата круша. На такава тема в един друг форум фаворит, сигурно са изписани над 20 страници. Не малко от участниците му са не само майстори на бойните изкуства, но и физици. Ще оставя задълбочаването на тях.
13.06.04
20:43
Ами естествено, че с цялото тяло. Треньора ми по карата така ме учеше да удрям и успя да ме научи. Много е важно като удряш да започваш удара отпуснат и изведнъж да се стягаш. Защото по този начин се удря много бързо и отсечено. Само 1 се удря и не се повтаря ;) Някой ако не ми вярва да пробва да удря със стегнати мускули..... е получава се доста бавно нали? А като удряте с отпуснати ръце се получава бързо, но ако не се стегнеш може да си счупиш, а някоя китка или направо цялата ръка. Затова се стягаш много малко преди момента на удара и става поразително. Изпробвайте го!
13.06.04
21:15
Маи Киме се наричаше :wink: !