Добре ли е фитнес след 2 часа трен. по баскетбол?

B_

07.11.05
18:24

Питам защото не съм компетентен по тези въпроси ама от някъде съм дочул ли к’во .... тялото било вече изморено и неможело да се правят мускули????

та въпроса ми е започвам тренировка в 19.30 свършваме около 21.20-30 добре ли е след това да се прехвърля във фитнеса за около 40-50 минути :?:  :?:

и още едно въпросче ... тренировката по баскет действа ли като загрявка за фитнеса :wink:  :?:

07.11.05
18:38

Според мен е крайно неправилно... Аз също тренирам баскетбол и не знам за тебе, но след 2 часа съм прекалено уморен, за да се захващам с друг вид физическо натоварване! По-добре ходи сутринта на фитнес или ако си 1ва смяна веднага след даскало(ако въбоще си ученик, разибра се).  :wink:

07.11.05
20:58

След баскета тялото ти е умеренои ти още след това да го натоварваш не е добре пък и много късно ти отиват тренировките след 21:30 късно е!Тренираи преди или след обяд т.е към 10:30/11:00 или 15:00/15:30.Зависи кога се храниш и кога ставаш сутрин

SE

07.11.05
21:30

ми може да се преумориш и няма смисъл ,ходи на фитнес когато не си на тренирофки

07.11.05
21:35

Въобще зарязвай фитнеса.
Аеробна тренировка от 2 часа не може по никакъв начин да предразположи тялото към анаболизъм(изграждане на вещества).
В един ден не може да има аеробна тренировка и анаеробна и целта да е покачване на мускулната маса и сила.
Не знам колко пъти тренираш баскетбол в седмицата, но трябва да тренираш в дни, в които не ходиш не фитнес.
Тогава пак ще ти е трудно да качиш маса, но ако тренираш и двете в 1 ден още по-малко вероятно е да качиш нещо.
Един съвет ако нямаш много мазнини и не си качил много маса яж много храна.Ама наистина много.
Тези тренировки от 2 часа горят много калории и ако ядеш здраво каквото ти падне може и да успееш да качиш маса.
Ама трябва да се тъпчеш като невидял.

07.11.05
23:13

избирай-или едното или другото :cry:

B_

07.11.05
23:22

абе аз съм машина бе ...... качвам и свалям когато си поискам  :wink:  :lol:  :lol:  :lol:
обаче май ше тренирам в дните без баскетбол ..... обаче има 1 проблем немам дни без баскетбол(освен събота и неделя)

08.11.05
09:13

Не е възможно да качваш маса след 2 часа аеробна тренировка.
Освен ако не тренираш нищо през тия 2 часа.

09.11.05
21:39

Не е добре естествено по добре обратното  :)
П.С. Хубав аватар

B_

09.11.05
22:02

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Не е добре естествено по добре обратното  :)
П.С. Хубав аватар

мерси за комплимента :wink:  :lol:  :lol:  :lol:

09.11.05
22:21

Спорет мен не е хубаво и двете.Избираш си едно и тва е.
ако тренираш баскет после ще си изморен и няма да направиш хубава тренировка в залата :wink:
сам си решевай кое ще избереш но в накакав случай и двете. :wink:

10.11.05
08:11

Дори и обратното не става.
Тоест първо фитнес и след това басткетбол.
Пак ефекта ще е отслабване.

10.11.05
23:14

[quote author=“BabaVanga”]Дори и обратното не става.
Тоест първо фитнес и след това басткетбол.
Пак ефекта ще е отслабване.

Мислиш ли че е така?

11.11.05
09:58

Ами първо мисля така, второ в един брой на Iron Man пише така.
По време на тренировката с тежести си изхабяваш гликогена,изхабяваш си и мускулите.
И като правиш аеробна тренировка остава само да топиш мазнини.
Тогава тялото преминава на катаболизъм и трябва да се наядеш много здраво, за да предотвратиш катаболитни процеси.
Предполагам, че пак няма да може да качи.
Може и да греша.

11.11.05
17:02

Кой е казал че веднага след тренировката следва баскет той е казал че тренира баскет в 19.30 а сутрин не може ли да си тренира , а да не говорим за хората които правят редовно кардио след тренировка с тежести

11.11.05
22:03

Еми не знам.Така сигурно ще стане.

HR

21.11.05
18:39

Вие защо си мислите, че той ходи на фитнес със същите цели като вас? Когато играеш баскет на съзтезателно ниво, ролята на щангите е много по-различна. Не може да го съветвате или едното или другото-то ако беше така, силовата подготовка (фитнеса) нямаше да е задължителена във всеки контактен спорт, особено баскетбол. Говоря защтото съм бил национален съзтезател по баскет преди години като кадет, и в Щатите съм играл и знам как седят нещата-няма “или едното или другото”, без щанги не може в баскета.
Най-добре е да вдигаш или в нетренировъчен ден (по баскет) или през другата половина на деня когато играеш. То повече от три пъти седмично щанги не трябва щом играеш баскет. В най-лошия случай, ако ти се налага да играеш и да дигаш едно след друго, няма голямо значение кое ще е след кое. Ако можеш между двете да мушнеш един протеинов шейк набързо ще си бомба :wink: 
П.С. В дни когато трябва да правиш трицепс, нямаш друг избор освен да го направиш след баскет тренировката, щото ако го направиш преди, знаеш че тройки нема да можеш да стреляш  :lol:
Мир и играй със сърце

22.11.05
12:19

[quote author=“HomeBoy Recz”]Вие защо си мислите, че той ходи на фитнес със същите цели като вас? Когато играеш баскет на съзтезателно ниво, ролята на щангите е много по-различна.

А може би, защото в първия си пост пише за правене на мускули.
Не знам това на теб какво ти говори, но на мен ми говори, че има същите цели като мен.
А пък никъде не пише(или може би не съм видял), че играе на състезателно ниво.
Ти го удари малко на гадаене и предсказания.

TW

22.11.05
13:49

Ако тренираш сутринта ходи на фитнес вечерта
Така сьм чел че прави Lebron James и вижте ква физика има

HR

22.11.05
17:35

[quote author=“BabaVanga”][quote author=“HomeBoy Recz”]Вие защо си мислите, че той ходи на фитнес със същите цели като вас? Когато играеш баскет на съзтезателно ниво, ролята на щангите е много по-различна.

А може би, защото в първия си пост пише за правене на мускули.
Не знам това на теб какво ти говори, но на мен ми говори, че има същите цели като мен.
А пък никъде не пише(или може би не съм видял), че играе на състезателно ниво.
Ти го удари малко на гадаене и предсказания.

Май че наистина го ударих на гадаене  :D

22.11.05
19:35

Добре ли е фитнес след 2 часа трен. по баскетбол?

He.

B_

22.11.05
22:03

[quote author=“B_Ball_P”]започвам тренировка

аматьорите не тренират, а играят ..  :wink:  :) а аз тренитам в БК  :wink:  8) та целите ми са като на всеки друг ама по малки за определени части от тялото .... примерно не искам 150 гръб(и да искам, и да не искам  :lol:  :lol:) ....

искам да съм масивен и релефен(да нема кой да ме бутне като съм в защита, и да нема кой да ме спре когато съм в нападение и да има релеф :arrow:  ...)щото вече в мъжкия баскетбол .... след няколко години .... всичко е на ниво физика :wink:

^V

22.11.05
23:52

[quote author=“B_Ball_P”][quote author=“B_Ball_P”]започвам тренировка

аматьорите не тренират, а играят ..  :wink:  :) а аз тренитам в БК  :wink:  8) та целите ми са като на всеки друг ама по малки за определени части от тялото .... примерно не искам 150 гръб(и да искам, и да не искам  :lol:  :lol:) ....

искам да съм масивен и релефен(да нема кой да ме бутне като съм в защита, и да нема кой да ме спре когато съм в нападение и да има релеф :arrow:  ...)щото вече в мъжкия баскетбол .... след няколко години .... всичко е на ниво физика :wink:

Тренирай и стрелбата  :wink:  :)

B_

22.11.05
23:56

епа аз тренирам баскетбол ... а там нема само бегане и скачане  :)  :wink:

^V

24.11.05
02:50

Аз съм ходил на фитнес след 2 часа футбол и едвам имах сили. Така че не е много добре 
По-добре първо фитнеса после баскета  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1