13.06.04
16:02
Значи... от около 2 месеца ходя “сериозно” на фитнес и мога да кажа, че “загряващия” ми период или там както го наричате, свърши... и тялото ми е готово за нещо по така...
За 2 месеца съм вдигнал 4 кила ( което мисля, че е нищо ). А всъшност това ми е проблема... доста съм слаб.
180см - 62 кг (смях в залата).
Не искам да изглежда така че искам всичко на готово, но колкото повече чета из форума, толкова повече се обърквам... всеки пише различно.
Та... харесах си една програма от вашиа форум:
I ден: гърди + бицепси 3 упражнения
II ден: крака + прасци 3 упражнения
III ден: почивка (корем в домашни условия)
IV ден: рамо + трицепс 2 упражнения
V ден: гръб + трапец 3 упражнения
VI и VII ден: почивка
Ако е добре да карам по тази - потвърдете. Ако не - препоръчайте някоя друга...
Търся маса... определено търся маса. Поне до 75-80 кила ще вдигам са маса. Затова препоръчайте ми някаква програма!
Също така малко съвети относно суплементите биха ми дошли добре. Имайте в предвид, че бих отделял максимум по 6-7 лв на седмица за “хапченца”...
Храната мисля, че ми е здравословна... доста месо хапвам, салатки, плодове, алабала... но и там малко помощ би ми била от полза.
Това е... очаквам отговори и не ми се смейте много 8)
Програмата ти е добра, но не се знае дали при теб ще действа, при мен има резултат, макар и минимален за сега. За всички др. твои въпроси ще намериш отговор из форума 8)
Geek za6to ne spre6 lutaneto i ne pro4ete6 otna4alo v saita za splitovete. Tuk vuv foruma vseki 6te ti kaje razli4no(obiknoveno kakvoto toi pravi v momenta ili e pravil niakoga) Tova ne ozna4ava oba4e, 6te tazi trenirovka 6te ima optimalen efekt vurhu teb. Prosto 4eti pove4e i 6te si otgovori6 na vsi4ki vuprosi. Kupi si niakoia knijka za fitnes, spisania ili po-profilirana literatura. Za na4alo o6te 1 put te podkaniam da pro4ete6 vsi4ko vuv na4aloto na www.bb-team.org
13.06.04
17:55
Да... всъшност секцията за начинаещи била доста полезна...
мерси все пак!
Само 1 не разбрах (за сега:))
Протеините. Коя марка препоръчвате и как се вземат...
10x предварително, пак...
Zavisi kolko pari ima6. Estestveno ako ima6 pove4ko-po-hubava marka. Unicersal, Optimum, Musashi. Ina4e ne6to po-eftinko. Osven tova da ti kaja na tvoite kilogrami niama6 nujda ot protein, a samo ot dieta. 6te ostane6 u4uden kolko mnogo 6te ka4i6 samo ako se hrani6 pravilno. Proteina koi kakvoto 6te da kazva si e za po-naprednali. Ne 4e ne moje da se vzima ot na4inae6ti, no prosto pri tiah(nas de. :) ) samo dietata dava predostatu4nen material na muskulite za rastej. Su6toto vaji i za trenirovkata. Tia ne e tolkova vajna v na4aloto. Zatova ti preporu4vam vmesto da har4i6 pari pomoli niakoi da ti napi6e dieta. Image mnogo mi pomogna na men. Ima i mnogo drugi vuv foruma, koito znaiat dostatu4no mnogo, za da te oputiat.
13.06.04
18:32
Ми възможно най-хубавата марка, която можеш да си позволиш. Аз в момента си купувам протеини на ISOSTAR с 85% белтъчини. Ако ги пиеш с мляко белтъчените се увеличават.
Като за начало пробвай да станеш 70 кг. Това значи, че трябва общо на ден да имаш около 150 гр. белтъчени в менюто си. Направи си някаква груба сметка, колко можеш да взимаш от храната и другите ги допълни с протеина.
Направи си една диета за качване на килограми. Можеш да видиш примерни диети във форума.
Изпълнявай упражненията стриктно и правилно и не гони тежестите.
Почивай си добре, което ще рече да спиш поне по 8-9 часа.
След тренировка вземи възможно най-бързо протеина смесен с мед или захар или друг прост въглехидрат. Препоръчвам ти ди смесваш с прясно мляко, но не много, за да не се одрискаш.
Не се сещам какви други насоки да ти дам в момента...
Питай ако нещо те интересува.
13.06.04
20:58
Ами теа протеини, като кажеш “Се вземат”, по колко грама имаш в предвид?
А също така, кажете добре ли е да вземам по 2-3 хапчита бирена мая след ядене, и ако не е - как да я вземам и нея.
[quote author=“Geek”]Ами теа протеини, като кажеш “Се вземат”, по колко грама имаш в предвид?
На кутията си пише! 8)
ПП - едно запомни, това че някои протеини действат при други, не значи че и при теб ще действат.
13.06.04
21:37
Ми повече от 40 гр. трудно се усвояват, така че си ги раздели за деня. След тренировка вземи по-голяма част.