14.11.05
10:23
Здравейте;)
Тренирам от горе долу 7-8 месеца ходя на аеробика и карам велоаргометър в вкъщи. Спазвала съм диети, но не по повече от 1 седмица. Висока съм 168 и тежа 67кг искам да сваля около 7-8кг. Реших да тренирам по усилено и да се лиша от тестените изделия изцяло. Позволявам си на седмица само по 1-2 филийки пълнозърнест препечен хляб. От 1 Ноември тренирам всеки ден по 1 час на велоаргометъра.Дали претренирвам според вас?
За тези 14 дена съм имала само един ден почивка. Имам доста добър ефект. Губя по 1.5кг на седмица и съм много доволна. Храня се разумно. :P
Ако може да ми кажете някакви начини за каране на колелото, за да имам по-добър ефект върху краката.
Благодаря ви предварително!
По принцип от аеробна тренировка май не може да се претренира.
Може да се преумориш и да се чувстваш отпаднала, да нямаш желание да спиш и т.н.
Като гледам май нямаш такива оплаквания.
Дори самия факт, че имаш положителни резултати показва, че не си претренирала, а и едва ли ще претренираш.
Под по добър ефект върху краката сигурно имаш предвид, че искаш да ги стегнеш.
Този ефект се постига с повече мускулна маса за сметка на мазнините(не говоря за някакви големи крака).
Това става с по-анаеробна тренировка(мускуло изграждаща).
За да стане една тренировка по-анаеробна трябва да се увеличи интензитета.
Предполагам, че велоергомеъра има някакви степени на трудност.
Пускаш на някаква по-висока степен.Тогава ти е по-трудно да въртиш, защото ти трябва повече сила.
Тогава ще усетиш болка в краката(от напрежение).
Това означава, че в последвалото възстановяване(след тренировката) краката ще растат повече от обикновено.
Ако краката почнат да те болят прекалено много може да се починеш 3-4 минути и после пак да продължиш на велоергометъра(тоест това са нещо като серии).
Другия начин е да се правиш спринтове по 50м.
Правиш примерно 10 спринта или колкото можеш така че краката да ги чувстваш натоварени.
14.11.05
11:58
здравей! :P :P :P
как си? :P
претренираване знаеш ли какво означава :D :wink:
ако се чустваш отпаднала...болят те мускулите...имаш големи проблеми със съня...и куп други гадни работи
ти има6 ли някакжи оплаквания? :P
няма колело с по-голям ефкет върху краката :P
за тая цел отиваш в залата :wink:
или поне правиш клекове някакви там...
е има и други методи..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
14.11.05
12:02
а ве,баба ванго!
какви серии на колело ве :lol: :lol: :lol:
ти уби коня :P
и чак да и пораснат краката :lol: :lol: :lol:
да взема и аз тогава да карам :lol:
а за бягане тя не е споменавала :P
Еми ако не знаеш, за да растеж не са важни упражненията.
Важно е вида на натоварването и диетата.
Ако например правиш по 200 клякания трудно ше качиш маса.
А пък колелото може да се използва за мускулна хипертрофия макар и по трудно.
Мисля че обясних как.
14.11.05
21:47
кво обясни бе?!
ти така ли си направил супер масата на краката,дето я имаш :lol: :lol: :lol:
смешен си с повечето си изказвания :P
14.11.05
22:31
Еее момчета не искам да качвам маса:) Просто искам да постигна максимално изгаряне на мазнини през тренировките си и ви питам как може да стане :P :wink:
[quote author=“BabaVanga”]Ако например правиш по 200 клякания трудно ше качиш маса.
Един приятел прави по 1500 лицеви упори на ден!Има огромен ефект.
[quote author=“Engel”]Здравейте;)
Тренирам от горе долу 7-8 месеца ходя на аеробика и карам велоаргометър в вкъщи. Спазвала съм диети, но не по повече от 1 седмица. Висока съм 168 и тежа 67кг искам да сваля около 7-8кг. Реших да тренирам по усилено и да се лиша от тестените изделия изцяло. Позволявам си на седмица само по 1-2 филийки пълнозърнест препечен хляб. От 1 Ноември тренирам всеки ден по 1 час на велоаргометъра.Дали претренирвам според вас?
За тези 14 дена съм имала само един ден почивка. Имам доста добър ефект. Губя по 1.5кг на седмица и съм много доволна. Храня се разумно. :P
Ако може да ми кажете някакви начини за каране на колелото, за да имам по-добър ефект върху краката.
Благодаря ви предварително!
Грешиш на 100 % с времетраенето на колело както и с килограмите седмично, твърде много са 1,5 кг за седмица - това не са само мазнини, а примерно 500 грама мазно, и едно кило мускул и вода ;)
Което ще направи този твой “Ефект” краткотраен ;)
[quote author=“marry jane:P”]кво обясни бе?!
ти така ли си направил супер масата на краката,дето я имаш :lol: :lol: :lol:
смешен си с повечето си изказвания :P
Първо аз не съм казал, че имам супер маса на краката, а че си ми вървят без да ги тренирам много много.
Не знам защо ми извърташ думите.Т’ва е много тъпо между другото.
Второ т’ва, че ти си тъп и не можеш да разбереш не означава, че аз съм смешен.
[quote author=“BULTRAS”][quote author=“BabaVanga”]Ако например правиш по 200 клякания трудно ше качиш маса.
Един приятел прави по 1500 лицеви упори на ден!Има огромен ефект.
Така...Нещо много интересно.
Прави по 1500 лицеви опори на ден!
Обаче не ги прави на 1 серия,нали?
Сигурно прави 30 серии по 50 повторения.Тогава определно ще получи мускулна хипертрофия.
Но ако направи 1500 лицеви опори без почивка(което си е меко
казано героизъм)ще предизвика топене на мазнините.
Не съм се изказал правилно.
Като казах 200 клякания имах предвида без почивка(в една серия).
Аз имам един приятел, който е супер здрав.
Той всеки ден прави по 300-400 кофички.
Ама ги прави на серии по 20.
И той има е*ати гръдния кош.Не ходи редовно на фитнес, обаче всеки ден е на лостовете да прави кофички.