14.11.05
11:50
Здравейте! Аз пак се появих тук, след огромно прекъсване от 6 или 8 месеца, вече не помня. Също толкова време не бях тренирал до преди 2 седмици.
Проблема, който ме мъчи е, не толкова че постиженията ми са много ниски, това го очаквах, а факта, че мускулната треска, която получавам е странна. Под странна разбирам не толкова двудневното закъснение между тренировка и болка (при мен това е нормално), а интензивността й - като ме хване съответния мускул не мога да го разтегна, трудно го съкращавам, даже при натиск ме боли. Едва спя по същите тези причини. Нещо такова случвало ли ви се е след много дълъг период на нетрениране, и как сте се справили? В залата не се товаря много, упражненията ми са с едно по-малко от преди , тежестите са на 70, максимум 80% от предищните. И все пак става така лошо 2 дни след тренировката. И ме държи 3-5 дни. Особено гърдите от четвъртък (тренировка във вторник) ме боляха много лошо до събота, сега в понеделник при разтягане все още ме наболяват малко)
А вече за гръб имах 2 тренировки - постиженията се подобриха драстично, мускулна треска нямах втория път...макар че на мен гърба ми е най-силен по принцип. Този приоблем ми е при краката, корема и гърдите. С ръцете никога не съм имал такива случки като сковаваща мускулна треска...
поред мен си се натоварил много след паузата и затова ти е толкова силна мускулната треска. раздвижвай се редевно и чакай да ти мине. трябвало е да пийнеш сода за хляб за да разкара млечната киселина (след тренировка).
14.11.05
18:58
Типичен пример на претрениране. Вземи си АК, сметни си храненето и започни да правиш встъпителна част в тренировкаста си -> загрявка...
АК няма да си взема, изобщо добавки няма да ги бъде...храненето няма как да си го сметна...нямам условията да правя подобни неща.
Утре имам тренировка за гърди, ако пак стане подобно нещо ще търся по-конкретен съвет, защото явно ще е претрениране. Ако е съм ок - знчи е било заради голямата пауза. Благодаяр за помощта :)