Kak ще коментирате това мнение?

Прескочи до:

17.11.05
10:30

Значи сякви протеини и други “добавки” са пълна глупост!
Прецакват ЕСТЕСТВЕНИЯ МЕТАБОЛИЗЪМ и след като спре човек
с тренировките (както аз за година и повече) става доста тлъстичък...
Иначе всичко тва може да се набави по естествен път, но иска диети
и разбира се занимавка, както и може би в крайна сметка повечеко
парички.Но аз пак си пия мляко и си хапвам пилешко
(майната му на птичия грип) и заедно с някои витамини са ми
достатъчни за тонос, а колкото до явното зобене и креатина
-> това се взима при лекарски контрол момчета!
И ако се ровнете в интернет ще видите колко млади хора
са си отишли от инфаркт употребявайки витамини и ... креатин!
Внимавайте какво взимате и къде ходите .
Тва е, не вярвам някой да оспори казаното от мен

пс:Мнението е на човек тренирал 3 години...

largozol

17.11.05
11:24

[quote author=“BULTRAS”]И ако се ровнете в интернет ще видите колко млади хора
са си отишли от инфаркт употребявайки витамини и ... креатин!


Това е вярно 8)

17.11.05
11:43

Ами  това е поредния болен мозък които минавайки  покраи SNC си  е казал “бреи колко голяма опашка има и  вместо да си пипам пи*ката следобед в празната си сладкарница отсреща на улицата да взема да кажа някоя простотия за ББ белким земе някои клиент да доиде”. Като  според мен това мнение може единствено да се конкурира  по тъпота в пром. количества с по долната тема в която е обсадено как като фанеш дъмбел още при първото влизане в залата пи*ката ти увяхва като маиска роза 
аиде със здраве и ако искаш  изчакаи да видиш кво  щи кажат момчетата от форума които тренират не 3 а 13 години

17.11.05
11:49

Еми айде да се “ровне” в интернет и да намери такъв случай. Няма да намери. А в тоя текст има толкоз простотия, че си мисля, че човекът, който го е писал не е съвсем в час. Какъв птичи грип го гони? Какъв естествен метаболизъм? Какво “явно зобене и креатин”?
Ахахаха.

®off™ Ninja

17.11.05
12:00

Така хора и аз да се изкажа по темата. Метаболизма не се променя, защото протеина е добавка, а не заместител на храната. Ако храната се замести напълно от протеина на прах (което практически не може да стане), тогава вече могат да последват усложнения. От креатина може да се получат усложнения за сърцето, но само ако си предразположен (докато се взима креатин се увеличава приема на вода, което от своя страна натоварва допълнително сърцето). Но пък от друга страна ако страдаш от някаква болест на сърцето, изобщо няма да можеш да вдигаш тежести или да правиш кардио, защото тогава сърцето отново се натоварва много, а не вярвам някой да взема креатин без да е тренирал (ако е така пак остава много малък процента шанс да има болест на сърцето, а ако има пак не е сигурно, че ще има усложнения).

=> Всекакви ги има. А и не си казал като е тренирал 3 години какви резултати е постигнал.

17.11.05
12:09

Toя е на 25 години.Каза ми като съм бил на 16 нямало нужда се занимава с мен :wink:

Slayer4o

17.11.05
12:27

Абе я си е** м******!!! Тия ги разправяй на баба ти, това са натурални добавки! Все едно да твърдиш, че от храната ще умра ологофрен!

Айде по кротко с квалификациите за да няма наказателни мерки.Благодаря ти за вниманието ivan.shishmanov

17.11.05
16:06

Това за креатина много ме изненадва, защото той просто си е една комбинация от 3 амино к-ни, които така или иначе си присъстват в храната. Интерестно ми е да го видя тоя сайт и какво точно пише, само да не излезе накрая, че не става дума за креатин, а нещо друго. Като стана въпрос за умрели от него хора, какво тогава за тези ‘’изпитатели’‘, при които няма и един страничен ефект при прием на нормалните дози, давани от производителите. И защо тогава не е забранен в САЩ като е вреден. Вярно е, че фитнеса натоварва ставите, черния дроб (от натоварването и повечето протеин, а не само при употреба на стероиди), сърцето, зрението и т.н., но при нормални тренировки и умен подход, при един здрав организъм няма място за притеснения.

17.11.05
19:33

Абе кви са тия простотии мине се малко време и веднага някой измисли поредния опит за Сензация

17.11.05
19:49

[quote author=“Slayer4o”]Абе я си е** м******!!! Тия ги разправяй на баба ти, това са натурални добавки! Все едно да твърдиш, че от храната ще умра ологофрен!

Тва за мен ли е ?Ако е така,просто прочети темата от начало!АКо не си забелязал това не е мое мнение  :twisted:

SeLeCt

17.11.05
20:01

донякаде има и малко истина
Никой от нас не знае ко се съдържа в хранителните добавки може да нямат нищо общо от това което е дадено на етикета примерно затова най добрия начин за качване на маса но въпреки това аз продължавам да си ги пия и усещам ефекти но не знам кфи ще са последствията след това .

Animal

18.11.05
11:18

Може да е умрял човека от креатин. даже ако е бил напълно здрав, само че за тази цел трябва да е предозирал жестоко, така че няма никакво основание това изказване. А мен ако питаш този се бърка с ефедрин, което е съвсем друго ниво.

NO

18.11.05
17:43

Сега, аз разбирам, че всички ние приемаме тези добавки, но това в никакъв случай не означава, че те са безвредни дори аз съм много далеч от тази мисъл! Никой от нас не знае какво точно има в тези хранителни добавки защото може това което е написано на етикета да не е цялата истина. Дори съм чувал, че се слагат в много малки количества вещества съдържащи се в анаболи, стероиди и т.н.(целта да се прави това е повече от ясна и смятам, че тя не би трябвало да е под въпрос)
Моето мнение е че маса се прави на маса. :)

18.11.05
19:03

Прекалено крайно е изказано...

18.11.05
21:34

[quote author=“noble”]Дори съм чувал, че се слагат в много малки количества вещества съдържащи се в анаболи, стероиди и т.н.(целта да се прави това е повече от ясна и смятам, че тя не би трябвало да е под въпрос)

Може много неща да си чувал, но не са истина. Мен повече ме притеснява хигиената при производството на българските добавки, все пак се правят от яйца и т.н. В чужбина контролът си е железен.
ПП Я дефинирай “анаболи”, че ми е интересно да чуя. :D

NO

19.11.05
01:05

Най-после разбрах!

19.11.05
05:15

[quote author=“noble”]Хубаво е че смяташ, че се правят от яйца... но по темата виж сега всичко е въпрос на пари и бизнес както тук така в Европа и в целия свят, така че контрола е доста смешно нещо. Същото се отнася и за разни изследвания, които повярвай ми никога няма да подбият едно от най-печелившите пера на производителите на лекарства!!!
Аз като казвам, че съм чувал значи е от сигурен източник, чието име няма да споменавам (само ще кажа, че той внася добавки). Целта е ясна! Борбата между производителите за “най-добра” добавка от която се трупа най-много маса е сериозна. Всички знаем, че един от ефектите на лекарствата, които някой приемат за да стимулират растежа на мускулите си е засилване на белтъчния синтез като по този начин тялото може да усвои повече протеини от храната и се възтановява по-бързо, което като се замислим би било много важно за една хранителна добавка, нали?
Мисля, че няма смисъл да спорим, всеки си има мнение и аз нямам намерение да променям ничие такова, но все пак е доста наивно да разчиташ на “контрола в чужбина” и да си мислиш, че приемаш нещо, което е безвредно и още повече да се смееш на хората, които твърдят обратното. И ако питате мен, в думите на този човек има доста верни неща.

Стига глупости... Замислял ли си се колко хора умират от хранително отравяне, главно от месо, кайма, риба, млечни продукти с влошени качества или алкохол?! Такива неща наистина се случват ежедневно, а аз още не съм чул някой да е умрял, защото след тренировка си пиел добавките. Аз употребявам добавки и да ти кажа, че никога не съм се чувствал зле от тях - не ме е боляло стомах, не ми се е гадило, не съм имал обриви и т.н., а предполагам знаеш как е с многото храна. И да те светна, че суплементите са 100% фармацевтично чисти, за разлика от храната която е токсична! Пък и в тая тема не целим да преброим недобросъвестните производители, а да обсъдим нещо друго, което ти явно не си схванал.

JI

19.11.05
09:01

мисля че темата е за и против хранителните добавки или нещо такова :) , интресно ми е само как ще слагат анаболни препарати в протеините , та от евтините протеини 0,5 кило е 15 лева де ти пари и за стериоиди вътре , второ като някое лапе влезе във фитнеса и каже кво да пия и му продадат протеинче и го занесе във тях и майка му каже я дай да видя кви ги пиеш ти ,и случайно занесе тва чудо за изследване ... ? ... пък може и да е вярно това със анаболните медикаменти , но мисля че е доста по токсично да ядеш всякакви боклуци ,отколкото да си спазваш диетата и да си приемаш добавките .
Под боклуци разбирам ( храната на нормалния човек , този който не тренира ,яде си дюнери и си хапва гръцки сладки след вечеря ) .

NO

19.11.05
10:04

Извинете ме... сбъркал съм!

19.11.05
12:28

Продължаваш с “анаболите” си. Какво точно е анабол според теб? Анабол означава нещо, което изгражда, тоест това е месото, хляба, картофите и чушките, това са и белтъците на прах. :)  Обясни ми какво имаш предвид под анаболи, за да знам как да ти отговоря. Ензимни препарати ли имаш предвиш, анаболни стероиди или прохормони, билки или нещо друго?
Мислиш доста примитивно, борбата за по-добра добавка викаш. Знаеш ли колко проблеми би си навякъл някои производител ако не спазва санитарните изисквания, да не говорим за състава и чистотата на продукта си.
Айде кажи “достата верни неща”, че някой умрял от креатин и витамини? Че като спреш с добавките ставаш дебел? Че добавките са пълна глупост? Нищо друго не се казва, а тези неща просто не са верни.

NO

19.11.05
14:00

Грешката е моя!

19.11.05
16:42

[quote author=“noble”] Знаеш ли с какво се хранят рибите в живарниците? Знаеш ли с какво се хранят бройлерите, които ние ядем?

Сигурно нямат много разнообразно меню :cry: , а разликата е че ние не ядем каквото и те, а натрупаното от тази храна месце :P

[quote author=“noble”]Знаеш ли от какво се правят “натуралните” сокове, които пием? Знаеш ли как се прави част от прясното и киселото мляко еле пък кисело мляко с 0,1% масленост, което след разбиване не можеш дори да изпиеш като мляко от 2%? А да имаш идея как се отглеждат не малка част от зеленчуците на пазара и от къде се внасят? Знаеш ли че в някой кашкавали се слага мас? От какво се правят най-евтините кренвирши според теб ако кило сланина е по-скъпо от тях? А замислял ли си се с какви химикали се правят цигарите “1”? Не искам изобщо да споменавам за макдоналдс и техните подобия!А какво остава за някакви добавки, които повярвай ми, нямаш и представа къде, от кой и как се произвеждат и че голяма част от тях се внасят и ПРОИЗВЕЖДАТ незаконно! “Санитарни изисквания”? Но се чудя защо да се мъча да ти отворя очите като ти няма да го направиш... Това е живота в днешно време, примиряваме се с тези факти и всеки сам си решава какво да консумира.

Бих те попитал дали знаеш какво представляват санитарните изисквания, но виждам, че тая част ти куца. Това, че в натуралния сок няма нищо натурално, а има вода, подсладители, оцветители, ароматизатори, консерванти и т.н., не означава, че не се прави под СТРОГ САНИТАРЕН КОНТРОЛ. Същото важи и за мляко, кашкавал, кренвирши... Бай дъ уей влизал ли си в МакДонълдс? Ако си влизал трябва да си забелязал как се спазват всички хигиенни изисквания. А в баничарница влизал ли си? Е, там трябва да си виждал как циганките правят баници без никаква хигиена. Но тук вече си говорим за стандарти. Колкото повече е развита една страна, толкова по-високи са здравните изисквания!

[quote author=“Mr_Muskul”] Мен повече ме притеснява хигиената при производството на българските добавки, ... В чужбина контролът си е железен.

Ето за това става въпрос! Даже съм убеден, че на Запад ако в добавките има вещества застрашаващи здравето и живота на човека, то производителите влизат в графа Терористи!

B_Ball_P

19.11.05
16:44

Абе според мен всеки си решава дали да взима добавки ..... и хората са запознати и си преценяват риска ... никой не може да те разубеди да не вземаш(в някой форум или на живо) ако си си решил сериозно
така че тези теми за напълно излишни .....  :wink:

19.11.05
18:25

Noble, отновоне ми отговоряш на въпросите. Едно си знаеш и едно си говориш. Нека те попитам последно 3 въпроса по темата и ще преценя дали да продължава спора или не:
1)Според теб в американския протеин, който пия в момента, има стимуланти за коне и лекарства против детски паралич, астма и т.н.?
2)Според теб голяма част от добавките в България се внасят и произвеждат незаконно?
3)Съгласен си с всичко от първото мнение на темата?

19.11.05
19:03

Поне за соковете BBB съм сигурен че няма добавки влизал съм 1000 пъти приятелите ми работят там но и при друтите е така и какво общо има това .......

NO

19.11.05
21:11

Отворихте ми очите! Благодаря ви! Бил съм заблуден!

20.11.05
00:49

Незнам кой ти е напълнил главата с глупости, но не всичко е толкоз черно както ти го мислиш. Българските фирми за добавки са лицензирани от министерството на здравеопазването и носят съдебна отговорност за съдържанието и чистотата на продуктите си. Даже може да им изискаш контролен анализ в държавна лаборатория.

NO

20.11.05
01:13

[quote author=“Mr_Muskul”]Незнам кой ти е напълнил главата с глупости, но не всичко е толкоз черно както ти го мислиш. Българските фирми за добавки са лицензирани от министерството на здравеопазването и носят съдебна отговорност за съдържанието и чистотата на продуктите си. Даже може да им изискаш контролен анализ в държавна лаборатория.

Не ме карай да се смея по нощИте... :lol:

20.11.05
12:18

Ае братле разбираш ли че ставаш вече супер смешен. Чул недочул отнякъде и вече се прави на супер осведомения черноглед. Ти нашите очи отвори, според теб всичко е незаконно, всичко е боклук, всички зимат подкупи, нищо не е под котрол. Вече се убедих, че нищо не разбираш и само се правиш на интересен. Съжалявам те само, че си такъв песимист. Единственият ти довод е, че си чул нещо от някъде. Въобще незнам защо се занимавам с теб.

20.11.05
13:56

Не може да се каже,че много хора са получили инфаркт от витамини и креатин.Всичко е комплексно.Добавките може да са “помогнали” за това,но да са основна причина...Виж просто във форума колко хора сме и никой не се е оплакал от добавките(освен леки неразположения)Това дали ще вземаш или не си е лично решение.Това за спирането е пълна глупост.То е ясно,че като се тъпчеш с ядене и по цял ден си чешеш гъза ще качиш кила.Кажи на някой неспортитс да се тъпче и резултатът пак ще е същия.Тва е най-лесното оправдание за тия дет нищо не правят.Аз човек дет се е занимавал със спорт и после се е разплул като торба не познавам.

Ами точно е това мнение

Все едно да твърдиш, че от храната ще умра

Естествено, че да.
Не в 100% от случаите, но в повечето случаи на преждевременна смърт една от основните причини е ХРАНАТА. Или по - точно прекаляването с някои съставки.
Заболяването диабет познавате ли? Сигурно. На какво се дължи то според вас в поне 80% от случаите?
Трябва да ви въведа, че то  далеч не поразява само хора, изяждащи по две кутии шоколадови бонбони всеки ден.
То поразява сигурно поне 5% от хората над 50 годишна възраст.
Инфаркти, инсулти? Висок холестерол викат, висок инсулин, високо кръвно. Ами те от какво са причинени?
Даже и някои видове рак. Съставките в хрната, които предивикват рак, се отбелязват с “канцерогенни”. Варират от съставки в пържолата на скара до съставки в пържжените във фритюрника картофи.
Ами нитратите? Металите и други елементи, които се натрупват в организма и нямат изхвърляне? Айде, те а пак по - скоро причинени от антропогенната дейност, изкуствени са... Но и такива има.
И какво излиза? Необходимо ли е да говоря повече?

И някъде тук идва креатина.
Кой доктор тук във форума каза, че е безопасен, колкото и да го гълташ?
Напротив, той е много опасен за бъбреците, по - слабо за инсулина, може би и за кръвното и са открити множество - косвени наистина засега връзки - на креатина с някой видове рак.
Но да оставим креатина. Това, което тъпчете като спортни храни като изключим, че сигурно в 9 от 10 случая е пълен или частичен фалшификат, е концентрирано хранително вещество.
Доколко сте сигурни, че приемът му наведнъж и в голямо количество е безвреден за организма и без странични ефекти?
А приемът му пак така и то продължително време?
100% съм сигурен, че сигурни в безвредността тук няма. Има вярващи. Да направим разликата между двата типа.
И какво значи естествен произход? Аз пак казвам: Соматотропният хорммон например се състои от 17 ли бяха аминокиселини във верига. От 20 - тината, които употребяваме всеки ден. Даже и холестерол мисля, че нямаше. Супер естествено вещество. Защо да не се натъпчем със него?
Всичките вещества, и тези, които укрепват организма ви, и тези, които го унищожават, са биологично активни. И най - често са съставки, влизащи чрез храната. Най - често са с органичен произход. И какво от това?

20.11.05
16:55

[quote author=“D3BEP”]Кой доктор тук във форума каза, че е безопасен, колкото и да го гълташ?
Напротив, той е много опасен за бъбреците, по - слабо за инсулина, може би и за кръвното и са открити множество - косвени наистина засега връзки - на креатина с някой видове рак.

Никой не казва, че е безвреден колкото и да го пиеш. Но посочи ми всичките тези млади хора, умрели от инфаркт при употребата на креатин и витамини.
[quote author=“D3BEP”]Това, което тъпчете като спортни храни като изключим, че сигурно в 9 от 10 случая е пълен или частичен фалшификат, е концентрирано хранително вещество.

С това не мога да се съглася! Защо пък веднъж не предположим, че протеина на прах е наистина протеин на прах, писа се тук че в тях има лекарства, стимуланти за коне и незнам си какво още. Ми че ако имате доказателства айде да заведем дело срещу производителите на добавки.
[quote author=“D3BEP”]И какво значи естествен произход? Аз пак казвам: Соматотропният хорммон например се състои от 17 ли бяха аминокиселини във верига. От 20 - тината, които употребяваме всеки ден. Даже и холестерол мисля, че нямаше. Супер естествено вещество. Защо да не се натъпчем със него?

Примера не го разбрах напълно...На кое мнение опонира? Иначе има голяма разлика от 17 аминокиселини подредени по 1 начин и по друг. Би ли искал да ти се размени аминокиселинната последователност на някой ензим например? Пак ще е “естествен”, каквото и да значи това, но няма да ти върши работа вече.


Прочети пък ти ето тази статия за креатина:

The antitumor activity of Creatine and Creatine analogs, such as Phosphocreatine or Cyclocreatine, has been recognized since a number of years. Numerous studies investigating the effects of Creatine and Creatine analogues on a variety of different cancer cells, either in cell cultures (in vitro) or implanted into experimental animals (in vivo), have been published by different groups of scientists in peer-reviewed scientific journals over the last decades. Creatine-depletion or Creatine-replacement with Creatine analogues, especially beta-guanidino-propionic acid (beta-GPA) or Cyclocreatine have consistently shown significant effects on cancer cell proliferation (inhibiton of growth and survival of different types of cancer cells, among them many types of human cancer cells, either freshly explanted or establishe cell lines (see numerous refs. below) and in addition rendered these cancer cells more sensitive (by several orders of magnitude) to chemotherapy and/or radiation treatment (see Teicher et al.1995), inhibited cell cycle progression (Martin et al. 1994) and inhibited stimulated motility (potential for metastasis) (Mulvaney 1998).

In the some of these studies, Creatine has either shown similar, less pronounced or no anti-cancer cell growth and proliferation effects, but in none of the studies reported has Creatine ever been shown to enhance cancer cell growth in vitro or in vivo in a statistically significant manner. This is strong evidence that Creatine does not promote the growth of cancer cells nor enhance cancer cell survival in vivo, Furthermore, there is no evidence that orally-taken Creatine would act as a mutagenic or carcinogenic compound or that Creatine-supplementation would increase the risk of cancer, or generate cancer.
Да не се окаже накрая, че дори бил полезен при рак.

JI

20.11.05
17:48

моля спора да продължи  :)  става наистина интересно .

20.11.05
18:41

[quote author=“D3BEP”]Ами точно е това мнение

Все едно да твърдиш, че от храната ще умра

Естествено, че да.
Не в 100% от случаите, но в повечето случаи на преждевременна смърт една от основните причини е ХРАНАТА. Или по - точно прекаляването с някои съставки.
Заболяването диабет познавате ли? Сигурно. На какво се дължи то според вас в поне 80% от случаите?
Трябва да ви въведа, че то  далеч не поразява само хора, изяждащи по две кутии шоколадови бонбони всеки ден.
То поразява сигурно поне 5% от хората над 50 годишна възраст.
Инфаркти, инсулти? Висок холестерол викат, висок инсулин, високо кръвно. Ами те от какво са причинени?
Даже и някои видове рак. Съставките в хрната, които предивикват рак, се отбелязват с “канцерогенни”. Варират от съставки в пържолата на скара до съставки в пържжените във фритюрника картофи.
Ами нитратите? Металите и други елементи, които се натрупват в организма и нямат изхвърляне? Айде, те а пак по - скоро причинени от антропогенната дейност, изкуствени са... Но и такива има.
И какво излиза? Необходимо ли е да говоря повече?

На мен ми е необходимо да ми обясниш какво общо има това с протеина или аминокиселините, като хранителна добавка? Без да засягате за еди-кой-си път темата за “фалшивите” добавки. Ако има такива тях не ги коментираме. Всичко това, което си написал за храната е вярно, но май не важи и за добавките? :wink:

[quote author=“D3BEP”]И какво значи естествен произход? Аз пак казвам: Соматотропният хорммон например се състои от 17 ли бяха аминокиселини във верига. От 20 - тината, които употребяваме всеки ден. Даже и холестерол мисля, че нямаше. Супер естествено вещество. Защо да не се натъпчем със него?

Също така бих искал да ми кажеш от кое животно/растение бих си набавил хормон на растежа под формата на храна? По тази логика може да ползваме всички хормони като “естествени”, тъй като са белтъци... Въобще не виждам какво общо имат хормоните и добавките.

[quote author=“AbSs”]На мен ми е необходимо да ми обясниш какво общо има това с протеина или аминокиселините, като хранителна добавка? Без да засягате за еди-кой-си път темата за “фалшивите” добавки. Ако има такива тях не ги коментираме. Всичко това, което си написал за храната е вярно, но май не важи и за добавките? :wink:

Eто го отговора, писал съм го, и съм го писал, щото забелязвам ,че много хора така мислят, вярвам че твоето мнение дава в известна степен отговор и на Мистър Мускул:

Аз пак казвам: Соматотропният хорммон например се състои от 17 ли бяха аминокиселини във верига. От 20 - тината, които употребяваме всеки ден. Даже и холестерол мисля, че нямаше. Супер естествено вещество. Защо да не се натъпчем със него?

Ясно ли е или не е ясно? Да го обясним: живите организми градят аминокиселини, но не всичко съградено от аминокиселини е манна небесна, има и вредни, че дори и опасни съединения.
А от кои аминос се състои безвредния креатин? Ще ме подсетите ли?
Вярвам, че вече виждате връзката.
Аз статии не чета, Чета книги по медицина и физиология, когато ми се налага, Всеки сам решава за себе си. Щом считате че протеините 100% отговарят на етикетите си, ок. Аз знам за много малко направени у нас проби и често с несъответствия. Но твърдението, че

за храната е вярно, но май не важи и за добавките?

е пълен абсурд. Нали цялата хипотеза ви е, че добавките са храна? Излиза че вие, защитниците на непланирания прием на добавки всъщност нямате една хипотеза, която защитавате, а действате на случаен принцип - който каквото се сети. Храна ли са добавките или не са храна? Установете го помежду си и да продължим да говорим.
Общо взето даже планираният спортен прием на добавки пак надвишава възможностите на организма. После си говорим за белтъци в урината или билирубини, креатинини и чудеса на млада възраст. Не убиват веднага; то никоя храна не убива веднага, въпросът е неумереното взимане на разни неща с четене на статии и много малко полезна информация дали си струва примерно 10 години живот?
При цялостно нулева култура на храненето сигурно няма да струва 10 години живот. Все едно е всъщнот дали ще умреш по - млад заради много креатин или много пържено като резултат. И доста хора всъщност нямат култура на храненето, може би и аз в това число, за тях нещо друго, някаква добавка отгоре е рисков фактор плюс едно. При риск и без това 90%....
Но абсурдното е в случая тези хора да експонират своята култура на храненето върху другите хора. Това, че го правиш не значи, че е за пример. За резултат в спорта - може би! Аз също доскоро вземах креатин и съм сменял добавки. Но не не мисля ,че това е героизъм, или пък пример за подражание, щом съм оцелял. То е ясно, че няма д аме убие моментално. Напротив, по - скоро мисля ,че това е взето от мен решение при ясно съзнаване на риска.
Това е, което м исе иска да постигнем заедно. Да осъзнаете и вие риска, не непременно да спрете с прахчетата. Осъзнавайки този риск ще започнете да осъзнавате и другите рискове. И може би с времето ще започнете да се храните здравословно. И да удължите живота си, вместо да го скъсявате.


ПП. Абс, че откъде се е взел хормона на растежа? Къв е този въпрос въобще? Естествено, че и свинята го има тоя хормон например, но въпросът е в концентрацията.
Ма тя има и креатин. Въпросът е пак в концентрацията.

20.11.05
19:33

1. Освен, че креатина се синтезира от аминокиселините глицин, аргинин и метионин, се приема и чрез храната. Креатина не е хормон, затова съпоставката ти с СТХ не е правилна. Сега май е ясно кое е естествено и кое не?

2. Разграничавам хрананителните добавки от храната тъй като те са фармацевтично чисти. Т.е. не са канцерогенни, нямат нитрати, тежки метали, не са токсични и т.н., за разлика от храната.


П.п. Ясно ми е, че не мислиш, че като ям свинско ще си набавя повече хормон на растежа. По-вероятно е да си набавя креатин. :wink:  Това исках да ти кажа.

NO

20.11.05
20:01

Браво D3BEP, ти обясни това, което аз се опитах и дори много повече, но не се получи поради лошите ми познания в сферата!!! Напълно съм съгласен с това, което си написал и смятам, че твърде много хора приемат тези добавки за чиста монета!

Между другото познавам няколко човека, които започнаха да тренират по едно и също време и вече дълги години се занимават с това и приемат добавки разбира се. Искам да спомена, че те всички вдигат кръвно сега, а единият от тях получи аритмия на сърцето!!!

20.11.05
20:18

[quote author=“D3BEP”]Аз статии не чета, Чета книги по медицина и физиология, когато ми се налага, Всеки сам решава за себе си.

Посочи ми къде е доказано в книгите, които четеш, че креатинът води до рак.
Чистият креатин не вреди по никакъв начин на тялото!/не повече от въздуха, който дишаме/ Всички изследвания, сочещи че креатинът причинява рак са необосновани, недоказани и грешни. Доказано е, че кратининът в месото е предшественик на канцерогенни вещества, които се образуват при печенето на месото при високи температури. Но чистият креатин по никакъв начин не вреди. Дори нещо повече, доказано е, че чистият креатин/при мишките са давали креатин колкото за 40-50гр. човешка доза/ и резултатът било намаляване на развитието и забавяне на деленето на туморните клетки. Скоро креатин ще взимат стари хора, за да възстановяват мускулатурата, следоперативно за рехабилитация и т.н.
И аз разграничавам добавките от храната дотолкова, че са много по-чисти и безвредни.

20.11.05
20:47

[quote author=“Mr_Muskul”]Посочи ми къде е доказано в книгите, които четеш, че креатинът води до рак.

В промишлен мащаб креатина се произвежда чрез химичен синтез от две изходни вещества - от цианамид или от тиоурея. Креатинът, произведен от тиоурея, има различни примеси - дихидротриазин, дицианамид, остатъчни количества тиоурея, поради които, ако се приема по-дълго време, може да окаже вредно въздействие върху организма и да предизвика алергии, нарушения във функцията на бъбреците и рак.

Това е написано в сайта!Ако някой може да го успори ок.

20.11.05
21:14

Всъщност цялата тая работа с креатина и рака, ако не ме лъже паметта, беше измислена от някакви френски учени и опровергана в свтовен мащаб. А сайта определено не е книга по медицина :”)

20.11.05
21:27

[quote author=“AbSs”] А сайта определено не е книга по медицина :”)

Хората ,които са го писали според мен разбират повече от вас!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1