Кофеинът

16.06.04
09:05

Имаше един пост в някоя от темите, в която се казваше че кофеинът спомага горенето на мазнините. Та, ако може някой да разясни малко повече. интересно ми е също пиете ли кафе сутрин и въобще през деня. По колко кафета пиете? Аа и да не забравя КАКВО кафе (защото има най-различни видове)? Питам за кафета, защото не вярвам някой да пие кола, а за друг продукт с повечко кофеин аз лично не знам :roll: Кажете си мнението моля :wink:

LE

16.06.04
09:46

1.Стимулира нервната система,повишава вниманието,подобрява настроението енергията и силата.
2.Стимулира изгарящият мазнините метаболизъм и освобождава мастни киселини
Започни с ниска доза 200мг. 15-30мин преди тренировка!
Ако се получи ефект няма нужда да се повишава дозировката.
Ако ефектът не е достатъчн повишаваи дозата постепенно.
Чаша кафе съдержа 50-100мг кофеин.Някои по тъмни сортове съдържат по малко кофеин.Еспресото е по концентрирано.

16.06.04
20:59

Четох едно скорошно проучване относно приема на кафе. В него се казваше че кафето (прието сутрин на гладно) вдига нивото на ИНСУЛИНА, което е много странно. Така че ако искаш да топиш мазнини не трябва да приемаш кафето на гладно!

Но иначе кафето много ми вдига силата когато правя маса!!!

BA

16.06.04
22:01

Кофеина има свойството временно да покачва кръвното налягане, неприятното е че то пада след намаляване на концентрацията кофеин при това рязко. Това може да доведе до замайване и влошаване на зрението за няколко минути докато кръвното се нормализира. Лошото е, че чувството на умора настъпва също така рязко. Кофеина е стимулатор на ЦНС, като такъв той дава илюзиорно чувство за свежест манипулирайки рецепторите Ви. Не прекалявайте с кафетата! Към кофеина се придобива резистентност. Старите кафеджии пият много силни и много на брой кафета, за да почувстват свежестта. Кофеина става токсичен след преминаване на определена концентрация. Такава е концентрацията на 10 - 12 кафета.

Ето и още малко информация: http://free.bol.bg/bbuilding/kofeina.htm

FL

17.06.04
15:20

men kafeto me prave6e adski nerven :x
p.s.ve4e ne piq kafe,4ai s kofein sa6to :)

17.06.04
15:24

А аз съм пристрастена безвъзвратно към кофеина!Само като ми замирише на кафе и се побърквам ,адски много го обичам :)Не съм забелязала да ме действа зле -напротив даже,ама то май е нормално да не забелязвам след като съм пристрастена ;)

17.06.04
15:28

Не пия кафе (или по-скоро мнооооого рядко)! Достатъчно кофеин (на хапчета) пия, заради ниското си кръвно и произтичащото ужасно главоболие!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1