Акцент върху Гърба

18.11.05
05:06

Здравейте, имам въпрос относно програмата ми, правилно ли съм подредил мусколните групи. Търся по- добро развитие на гърба, т.к. ми е изоставаща група. Тренирам 2дена 2почивам и друг сплит не мога да ползвам т.к. работата не ми позволява. Програмата е следната:

1.ден Гръб 
1. Набирания 4 х колкото мога(12-15)
2. Чукове 4 х 12
3. Придърпване на долен скрипец 4 х 12
4. Мъртва тъга 4 х 10

2.ден Гърди и Рамо
3.ден Почивка
4.ден Почивка
5.ден Крака и Гръб 
1. Набирания 5 х 12
2. Чукове 4 х 12

6.ден Ръце
7.ден Почивка
8.ден Почивка

и после вс. се повтаря. Описвам упражненията само за гърба, т.к. той ме интересува. На 22г. съм, в момента стажа ми е 2 месеца, бях прекъснал поради травма. Ако ви интересува др. ще кажа, моля посъветвайте ме как ще е най - добре.  :cry:

MA

18.11.05
10:46

Според мене задължително вкараи гребане със  щанга това според мене е наи доброто за маса в гърба(поне за да ти изглеждат изродски плешките сус сигурност).Аз го правя веднага след скрипеца тоест 2-ро подред за да имам достатъчно сила опитаи го за 1,2 месеца и ако после не си доволен влез във форума и ме напсувай с чиста съвест.

18.11.05
10:57

А чуковете какво са, ако не гребане с щанга?
Аз бих препоръчал да намалиш повторенията и да вдигнеш тежестите. Прави пирамида на чукчетата и тягата, като стигнеш до 5 - 6 повторения в последната серия. Набирането също го прави с тежест, щом правиш повече от 10 набирания. Първата серия без тежест, после почваш да товариш. Също така, не е лошо да сменяш хвата в различните тренировки - веднъж широко, веднъж тясно.

18.11.05
12:48

Само едно не ми харесва.Тяга 4х8 :shock:  :shock: Казвам аз лично какво правя: 2 загряващи тяга и една основна с 6 повторения.Нека някой друг сподели дали така е удачно ?

18.11.05
13:06

[quote author=“BB_SenTineL”]Само едно не ми харесва.Тяга 4х8 :shock:  :shock: Казвам аз лично какво правя: 2 загряващи тяга и една основна с 6 повторения.Нека някой друг сподели дали така е удачно ?

Да, и аз това съм му казал. Пирамида от примерно 4 серии, като последната само е с максималната тежест - 5 - 6 повторения. 2 серии загрявка стигат, ако тежестите не са много големи, аз лично на тяга правя три, докато стигна работната тежест, като първата е само за раздвижване, с 60 кг.

18.11.05
16:30

Ами основни упражнения с тежести + тренировка след почивка , ти горе долу си го направил това

18.11.05
16:52

[quote author=“BB_SenTineL”]Само едно не ми харесва.Тяга 4х8 :shock:  :shock: Казвам аз лично какво правя: 2 загряващи тяга и една основна с 6 повторения.Нека някой друг сподели дали така е удачно ?

И спорет мен така е удачно. :wink:

18.11.05
17:17

Мерси за отговорите, ще намаля повторенията и ще овелича тежестта, в първата ми и основна тренировка, но мисля във втората да ги оставя така, защота с по-малка тежест се чуствам по- напомпан, а и не искам да претренирам(колкото и да ми се иска да ръста по- бързо). Пък ще видим след няколко месеца какво ще стане.  :D

25.11.05
04:41

Ами сега ми възникна едно друго въпросче, имам доста енергия, чуствам се добре свалил съм за 2 седмици 3 кг., но съм качил на размери(ръка 1см. гърди 2см. рамене 4см. бедро 1см.), та питането ми е такова: Може ли да модефицирам програмата така   :?:

1.ден Гръб,Бицепс
2.ден Гърди , Рамо и Трицепс

3.ден Почивка
4.ден Почивка

5.ден Крака и Гръб
6.ден Ръце

7.ден Почивка
8.ден Почивка

Храня се добре по 2гр протеин на кг. тегло и по 4гр въглехидрати. Общо взето 2:1. Има ли опастност вече от претрениране  :?:  Искам пак да спомена, че след 2-та дни почивка се чуствам отлично(мога да карам на двуразови тренировки всеки ден- в кръга на шегата разбира се) :lol:  :lol:  :D Или да карам по тази щом дава резултати  :?:

Не пускай последователни постове
DJGorgio-Astor

25.11.05
09:50

Ами пробвай, щом се чувстваш добре, възстановяваш се и резултатите ти растат, не е проблем ;) Все пак - крака и гръб наведнъж е изтощително, и е възможно само ако не правиш клек и тяга в тази тренировка (но ти май не правиш).
А опастност от претрениране винаги има, но ти ще си усетиш ;)

25.11.05
22:14

Еми и аз мисля да я пробвам, пък ако не се чуствам добре ще си върна стария вариант.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1