20.11.05
20:43
Здравеите ! Искам да попитам дали някои има представа на какво се далжат болките ми в раменете след тренировка на наклонен лег ? Благодаря
Пишете заглавието на темите си на кирилица!
Mr_Muskul
Ами прекалено ги вкарваш в вдигането от лег свали градусите на лежанката защото го отнася рамото а не гърдите там където е целта
Може и да е от претренирване, защото при лег участва пак рамото и ако го вкарваш повече него.
30.11.05
23:18
продължавам мисълта на алфредо,ще се радвам, на отговор,имам следния проблем: Първия ден от тренировъчната ми програма е гърди и тази седмица направих следното:започнах със загрявка преди гърдите (махове ,въртене на раменете,въртене на китки,лакти и.т.н. След това загрях с лоста и през 20 кг тръгнах към макса,като отдавна не бях правил ,а преди ми беше 90кг. И тръгнах първо на 40-десетка,на 60,8-ца.на 80-1диница,и от там усетих че 90 няма да са ми проблем и с един пич от фитнеса качихме на 100кг да се пробвам на 1-ница. Извадих ги но преди да ги сваля се забавих и като свалих щангата ,точно като тръгнах да я вдигам екплозивно нагоре ми залитна леко към корема,тоя пича дето ми пазеше обаче я дръпна леко и пак ми доиде насд гърдите и от там я дигнах сам после на 95 направих още едно повторение сам ,по4ти по същия начин само дето долу неми залитна ,и си я дигнах без проблем.на следващия ден (тоест днес) ми е тренировката за гръб направих загрявка и по4нах на скрипеца да дърпам пред гърди пак през 20кг kato po`nah piramida 15-12-10-i ot tam 8-7-6 kolkoto imam sila на 80 завърших сериите-7ца И СЛЕДВАЩОТО УПРАЖНЕНИЕ МИ БЕШЕ СКРИПЕЦ С ПРАВ ЛОСТ ЗАД ВРАТ.Почнах направо от 45кг хем като загряваща ,хем като първа серия за 15-кама 6-то,7-мо повторение усетих остра болка ,все едно от пробождане отзад в рамото (в областа м/у задно и средно рамо ама на дълбоко точно м/у двете.Реших да спра серията и да почина добре ,починах около 3,4мин и започнах нова серия ама пак тоя път даже на 3,4-то повторение усетих същата болка и се отказах това упражнение да го правя повече.След това си завърши тренировката с гребане около 6 серии с различен хват .Но като си равъртях ръцете както при загрявката усетих същата болка,както и да е и като правих задно рамо пак я усещах леко.Като се прибрах си намазах рамото с фастум гел .Та въпроса ми е : какво да правя на следващата тренировка в която участва рамото ? В момента не ме боли но има определена позиция в която като си изпъна ръцете на зад пак усещам леко неразположение не точно болка.Как да процедирам дайте някъв съвет от опит или друго? 10x
Така ме наболяваше и мен преди да позакъсам сухожилие и аз при лег точно като теб вкарах малко рамо щангата напред и стана белята .
Не искам да те плаша но мисля че може да стане лошо.Вземи го предвид
Вероятно е да си разтрегнал и някое сухожилие.За да си сигурен най добре иди на доктор за да те прегледа и ти каже какво е..едва ли е нещо сериозно щом те боли само при определено движение, а не постояно.
УсПЕх!
01.12.05
14:56
в момента болката я няма аз по-принцип след лежанка рамената винаги ги чуствам натоварени много ,и преди съм го имал същия проблем ама тогава килограмите бяха доста по-сериозни ,и се чудя дали само съм разтегнал нещо или си е вече някъв вид контузия? Има ли някакви кремове,мазила дето да помагат ако имате нещо пред вид споделете ,моля :-)
Прекалено ги вкарваш в тренировката за гърди щом така ги чувстваш.Особено ако и на хоризонтален лег е така значи лимитиращата ти група са те което е много лошо
Имай предвид, че причините не винаги са толкова лесно предвидими. Имам абсолютно същите симптоми като теб, боли ме дясното рамо само на лежанка, в едно определено положение на ръката. Пих фелоран, мазах се, топлих го, компреси и т.н... ама не. След като дълго се водих по акъла на всяк`ви разбирачи и философи в залата, най-накрая се наканих да се прегледам при ревматолог, мисля, най-добрият във Варна. Причината - високо съдържание на пикочна киселина в кръвта, нищо, че съм под долната граница, в следствие на завишения прием на белтъчини.Следствието - натрупват се кристали на определени места в организма, в моя случай така, че притискат сухожилието при определено движение. Кофти, но поне е лечимо.
Та мисълтта ми е, не бъди толкова първосигнален - боли те рамото, значи сигурно го вкарваш повече от лег.. Иди и се прегледай. Ще загубиш няколко часа, ама хората за това са учили все пак...
02.12.05
17:58
еми момчета днеска ходих пак до залата и правих само макс на хоризонтална лежанка и не ме заболя грам ,но ако пак усетя същата болка ще отида преди да е станало твърде късно и да се наложи да спра да тренирам :shock: :? :( :cry: