22.11.05
20:37
Според вас добре ли е на всяка тренировка да се правят коремни преси?Тренирам 5-пъти в седмицата, и на тренировка правя по 300 коремни преси.Дали е добре това или трябва да тренирам пресата само 1 път в седмицата?
22.11.05
20:45
Според мен е много. Тренирай я само два пъти.
предмишница , корем , прасец = 3 пъти в седмицата всяко
По малко естесвено това си е мускул като всеки друг не трябва да го унищожаваме
не знам за вас как го тренирате аз го тренирам секи пат в края на тренровката тренирам 4 пати в седмица е разбира се не правя много серии и повторения две серии по 50 повторения за горна а за долна по 20-30 :)
Коремът е като останалите мускули не трябва по толкова много сичко в норматаси за да не го изтощиш и да го обаркаш :wink:
Не е точно така.Мохамед Беназиза е правил всеки ден дори и в почивните,докато други правят само в състезателен период така че всичко е до ген :roll:
29.11.05
20:33
Аз правя друго всеки път като тренирам в края на тренировката си избирам по едно упражнение и правя по3,4 серии до отказ ,един път за долната част другия за горната третия път с тежест и.т.н.
29.11.05
22:51
аз го тренирам 2 пъти в седмицата на края на тренировката с допълнителна тежест 3 серии по 20 + дигане на крака от вис и силови преси .. за релеф ти трябва кардио и при повечето хора хранителен режим но както с др МГ зимата се качва маса пролетта ще орефляваме :)
Не съдете по професионалистите зд колко правят всеки един от тях има различен ден и всеки с максимално го изучил какво и колко как му действа.А с какво искаш голям релеф трябва и добра диета сега влизаме в зимата ти релеф
Пиши на киирилица !!!! не използвай 4-ки и 6-ци .Поста ти бе преведен от мен.
DJGorgio-Astor
А на теб кой ти каза че пък не може да се чисти зимата ? , а вече е друг въпрос че пресите няма да изчистят от самосебе си
Аз не съм казал че неможе то когато си искаш може но зимата няма кой да ги види няма смисъл правиш диети да се бъхтиш като луд зимата по трудно се чисти
Пиши на кирилица.Мнението Ви бе преведено от мен .следват наказания !!!
DJGorgio-Astor
Целта оправдава нещата.Представи си че имаш състезание декември няма начин трябва да изчистиш.Професионалистите имат състезания през годината във всеки период
Като любител наистина по добре да се направи това през лятото
За организма през зимата е по лесно да ‘трупа’ мазнини отколко да сваля просто така е ‘програмирано’.Друг е въпроса дали не искаме да се помъчим повече.
Корема се тренира в супер сери и почивката за него е от 30сек. до 1мин. не повече.Най добре да се правят примерно 3 различни упражнения за него бес почивка м/у тях.
02.12.05
20:11
Първо здравейте на всички! :P та така да питам...Може ли някой да ми изготви някаква малка “програмка” за оформяне на “долните” плочки?Мерси много!
Долна част - Вдигане на краката от вис, повдигане на краката от лег, крънчове и др.
04.12.05
03:48
Аз коремни преси никога несъм правил, а както виждате на аватара , нямам шкембе . Ама мисля да почна да правя, има едни много яки , каде си въртиш тялото на една страна , после на другата . Оформяли не само корема, но и едни други мусколи.
Ето една много добра програмка за корем, от която направо гориш след това. Програмата представлява една гигантска серия влючваща 7 упражнения, които се изпълняват кръгово (без почивка). Повторениятя са около 20 -30. След първия кръг се почива около 1-2 минути и се повтаря отначало.
1. римско столче
2. повдигане на краката от лег/ вис
3. повдигане на торса в двете посоки (последователно), като краката са опънати и сочат нагоре
4. едновремено повдигане на торс и крака, като ръцете са опънати назад
5. повдигане на торса, при крака сгънати под ъгъл 90
6. повдигане на седалището от лег (краката са опънати и сочат нагоре)
7. странично усукано повдигане на торса, при което краката са кръстосани в другата посока.
Който има време и желание нека опита :D
10.01.06
14:49
и преди съм казвал -250 сутрин и 250 вечер
това всеки ден! така се постига релефен стомах
10.01.06
15:12
[quote author=“Miguel”]и преди съм казвал -250 сутрин и 250 вечер
Айде сега. Релефен “стомах” се постига с добре оформени коремни мускули и с ниско съдържание на подкожни мазнини.
Какви са тия цифри...не е толкова просто.
за да се намалят мазнините на корема трябва да се правят преси(суперсерии по минимум 3 пъти на ден по 10 мин) целта е не трупане на мускул а изгаряне на мазнините в коремната част(чрез претрениране и постоянни приливи на кръв) ...пак повтарям.Така че ако искате хубава преса ..но имате мазнини ..отначало се почва с кардио и по няколко тренировки за преса и след като се изчистят мазнините(които в коремната област са не повече от 500-600 гр) се правят тренировки за играждане на мускула
и преди съм казвал -250 сутрин и 250 вечер
Бройката въобще не е водещ фактор! Има преси, при които и хиляда на ден да правиш може да не ти се “запали” коремната преса + това за една седмица ще привикнеш към този режим!
за да се намалят мазнините на корема трябва да се правят преси(суперсерии по минимум 3 пъти на ден по 10 мин)
:shock: :shock: :shock:
[quote author=“MiRaCuLiX”]за да се намалят мазнините на корема трябва да се правят преси(суперсерии по минимум 3 пъти на ден по 10 мин) целта е не трупане на мускул а изгаряне на мазнините в коремната част(чрез претрениране и постоянни приливи на кръв) ...пак повтарям.Така че ако искате хубава преса ..но имате мазнини ..отначало се почва с кардио и по няколко тренировки за преса и след като се изчистят мазнините(които в коремната област са не повече от 500-600 гр) се правят тренировки за играждане на мускула
Мазнини с преси не се горят. Изобщо локалното горене на мазнини е невъзможно. Тялото не работи така. Ама защо ли се мъча за хиляден път да обяснявам елементарни неща :roll:
[quote author=“MiRaCuLiX”]http://www.bb-team.org/women/000128.php
Чел съм го. Просто не съществува точкова редукция.
11.01.06
13:06
[quote author=“MiRaCuLiX”]Всеки си има мнение ..а ти опитвал ли си тоя метод??
Дори и на теория да има подобно нещо, на практика много трудно да се забележи нужния ефект. Що се занимаваш с тия работи. Направи си силни и здрави коремни мускули. И после сваляй мазнини....
[quote author=“MiRaCuLiX”]Всеки си има мнение ..а ти опитвал ли си тоя метод??
Поне половин час всеки ден коремни преси в продължение на месеци? Стотици повторения дневно? Да, опитвал съм, навремето. Ефекта беше нулев.
Както каза Палпалтин, дори и да има някакъв минимален ефект, не си струва загубените усилия и време.
11.01.06
22:00
[quote author=“DjoNi”][quote author=“gnom”]Според мен е много. Тренирай я само два пъти.
предмишница , корем , прасец = 3 пъти в седмицата всяко
съгласен съм с това
19.01.06
09:36
Не мога да разбера как някой хора взимат такива крайни позици - НЯМА НЕМОЖЕ АЗ ЗНАМ!!!
Като толкова сте богове що не си слагати вашите преси на снимките на форума а само некви яки пичпве. Къде са ви пресите вие с крайните мнения?!?!!! Нещо се не връзва
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече