25.11.05
00:16
Интересува ме става ли се по нисък от някои упражнения и ако да ме интересува от кои точно за да ги избягвам или поне да ги правя с по-малки тежести. Благодаря предварително.
Абе по нисък няма да станеш, но упражнения като мъртва тяга и клек, ако имаш малък стаж не са препоръчителни, но с леки тежести може да опиташ. Всичко си зависи от теб самия :D
25.11.05
01:29
ОК благодаря. Аз точно за тях и предполагах, но все пак да питам.
25.11.05
12:56
Абе не можиш да станеш по-нисък споко :wink:
Опасенията са неоснователни ;) Не сме щангисти за да си набиваме ставиоте :)
Няма такова нещо колкото ти е написал гена толкова ще порастнеш аз тренирам от 12 годишен пък си станах 1.90 няма такъв в родата :wink:
Те и щангистите не се набиват, просто ниските хора са подходящи за този спорт. Наим Сюлеймануглу докато е брал тютюн пак си е бил висок лев и двайсет. :lol: :lol:
Няма спиране на растежа друг е ?-са че може да се окаже някфо минимално забавяне на растежа но то не фатално.Следователно няма от какво да се притесняваш!
28.11.05
10:56
Здравей. Можеш да станеш по-нисък (и най-вероятно ще станеш), но като остарееш. С времето интервертебралните дискове (това, което стои между прешлените на гръбнака) се смачква и съответно изтънява като височина. Точно заради това възрастните хора са по-ниски + това се прегърбват! Това е!Вдигай си спокойно!
29.11.05
00:10
На колко си години
Пиши на кирилица Моля стар юзер си . :wink: преведох ти поста
DJGorgio-Astor
Ако не си навършил поне 16 години може да останеш по-нисък от постоянното натоварване върху ккостната система. При големи натоварвания тя не се развива нормално. Това съм го чел в учебник по биология.
Явно ти е стар учебника. Между другото, във фитнеса няма никакви постоянни и/или големи натоварвания.
Явно ти е стар учебника. Между другото, във фитнеса няма никакви постоянни и/или големи натоварвания.
За това дали във фитнеса има постоянни и/или големи натоварвания зависи само от това как тренираш. До колкото се отнася до учебника може и стар да е, но това не пречи информацията в него да е вярна. Освен това има различни теории и аз просто ви запознавам с една, ако иска да не се съобразява с нея.