06.12.05
13:46
ще ми кажете ли какво да правя че да стана по-гъвкав и по специално с краката, дайте някой линк или кажете как най ефективно мога да подобря гъвкавостта си. мерси предварително!
С разтягане преди и след тренировка, нещо което е много важно и никой не го прави.
Ето ти някои упражнения:
1. Сядаш на земятя и си опъваш краката, които са събрани. От тази позиция заповаш да опъваш и прибираш падиома (стъпалата) в контра шпиц 15- 20 пъти
2. От позиция 1 започваш да протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
3. Предна “жабка”- сядаш като събираш краката пред теб и ги разтваряш, така че колената да сочат надолу. От тази позиция започваш да натискаш с ръце колената надолу, като периодично задържаш в напрежение. Прави го 2-3 мин.
4. Задна “жабка”- лягаш по корем, така че коленете да са разтворени встрани, събираш стъпалата и се опитваш да докоснеш пода с тях без да повдигаш корема (най- добре е някой да те натиска)
5. Сядаш и разтваряш краката максимално встрани, след което протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
Има още много, но и тези стигат :D
09.12.05
11:08
прави се така наречения stretching който всеки сериозно трниращ трябва да прави преди и след тренировка, като това ти помага и да се пазиш от евентуални контузии.Прави упражненията които buhtata написа по-горе и ще видиш резултати.
ПО ЗДРАВИ!
09.12.05
13:02
[quote author=“buhtata”]С разтягане преди и след тренировка, нещо което е много важно и никой не го прави.
Ето ти някои упражнения:
1. Сядаш на земятя и си опъваш краката, които са събрани. От тази позиция заповаш да опъваш и прибираш падиома (стъпалата) в контра шпиц 15- 20 пъти
2. От позиция 1 започваш да протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
3. Предна “жабка”- сядаш като събираш краката пред теб и ги разтваряш, така че колената да сочат надолу. От тази позиция започваш да натискаш с ръце колената надолу, като периодично задържаш в напрежение. Прави го 2-3 мин.
4. Задна “жабка”- лягаш по корем, така че коленете да са разтворени встрани, събираш стъпалата и се опитваш да докоснеш пода с тях без да повдигаш корема (най- добре е някой да те натиска)
5. Сядаш и разтваряш краката максимално встрани, след което протягаш ръце напред, като гърбът е прав, а погледа напред и прожинираш внимателно 15- 20 пъти
Има още много, но и тези стигат :D
нищо не разбрах.може ли да дадеш снимки или клипче.
:D Опитай се да го разбереш пак (доста подробно съм го описала), иначе трябва да се снимам.
Да! 8) И нали каза че има други - Напиши ги ! :wink: Много ще помогнат на всички от форума и всеки ако може да напише кот знае. Ще стане супер темата . Аз сам на ред ! :lol: :
1.От изправено положение се навеждаш на страни с изправен грабна4ен сталб и се опитваш да доскоснеш земята.
2.Лякаш на пода по корем , хващаш си краката като целиш да се добрат до главата ти без да се отляпя корема от пода. Незнам ма туи да не е онази жабка ?
П.С.: Между другото , ако някои знаи саит на тази тема да даде! :wink:
Ще взема да се снимам, че така ще ми е най- лесно да покажа всичко, само незнам как да си пусна снимките?
09.12.05
15:47
давай,късмет.снимайсе и ги качи някъде.
2. не е “жабка”.
Това, което си написал е хубава разтяжка за коремната преса и предната част на бедрата.
09.12.05
23:48
[quote author=“buhtata”]Ще взема да се снимам, че така ще ми е най- лесно да покажа всичко, само незнам как да си пусна снимките?
Пускаш снимките в някакъв сайт и даваш линкове към него :)
А някой недобронамерен тип може ли да ми свали снимките?
Ако ДА ще пропусна снимките и ще попиша.
10.12.05
14:56
[quote author=“buhtata”]А някой недобронамерен тип може ли да ми свали снимките?
Ако ДА ще пропусна снимките и ще попиша.
може,но рядко.няма как ако не е от форума,а и ти нема да прайш стриптииз,а упражнения нали?(освен ако не съчетаеш едното с другото :lol: )
Уточнявайте се на ЛС че пак оспамихте темата ще я почиствам скоро май ... !!!!
Ако имаш желание, прави йога упражнения (асани), 3-4 пъти на седмица по 30-60 минути. Намери си някакво видео за начинаещи и започни с него, стъпка по стъпка. Ако искаш мога да ти дам линк към видео на английски.
Освен това прави и стречинг, както ти препоръчват по-горе. Специално краката аз ги разтягам и преди и след упражненята за крака.
11.12.05
09:46
ооопс.извинявай,спирам(поне аз)(помниш кво съм обещал,и ще го спазвам)