Кофти травма..

PE

08.12.05
22:14

Здравейте!! :)

Имам един не толкова малък проблеми и ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате нещо. Та ето за какво става въпрос - преди приблизително 4 месеца бях във фитнеса и уж бях загряла добре..и опитах да направя шпагат и почти се получи, когато мн силно ми изпука  тазобедрената става(предполагам,4е така се казваше) от към десния крак..няма да ви разправям как съм се прибрала! Ходих при личния и той ми предписа Диклак и Фастум гел..след около 2 седмици вече си ходех нормално..след това ми се наложи да спра с тренировките за около месец и половина и уж се бях въстановила напълно, но откакто отново започнах да тренирам  усещам силна болка на същото място..ии не мога дори да си разтегна като хората:(..не се издържа вече, а най-лошото е, че няма изгледи да минава - напротив! Нямам представа какво точно съм направила - дали съм скъсала мускулни влакна,дали съм разтегнала нещо.. Сега тренирам 3 пъти в седмицата (кик бокс), въпреки болката. Никак не ми се иска да прекъсвам тренировките, а пък се страхувам и да не си отежня положението. Не знам и аз какво точно да ви питам, просто кажете какво мислите по моя проблем.
Благодаря предварително!

ПоЗдрави!:)

09.12.05
09:18

[quote author=“PeBaLs”]Здравейте!! :)

Имам един не толкова малък проблеми и ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате нещо. Та ето за какво става въпрос - преди приблизително 4 месеца бях във фитнеса и уж бях загряла добре..и опитах да направя шпагат и почти се получи, когато мн силно ми изпука  тазобедрената става(предполагам,4е така се казваше) от към десния крак..няма да ви разправям как съм се прибрала! Ходих при личния и той ми предписа Диклак и Фастум гел..след около 2 седмици вече си ходех нормално..след това ми се наложи да спра с тренировките за около месец и половина и уж се бях въстановила напълно, но откакто отново започнах да тренирам  усещам силна болка на същото място..ии не мога дори да си разтегна като хората:(..не се издържа вече, а най-лошото е, че няма изгледи да минава - напротив! Нямам представа какво точно съм направила - дали съм скъсала мускулни влакна,дали съм разтегнала нещо.. Сега тренирам 3 пъти в седмицата (кик бокс), въпреки болката. Никак не ми се иска да прекъсвам тренировките, а пък се страхувам и да не си отежня положението. Не знам и аз какво точно да ви питам, просто кажете какво мислите по моя проблем.
Благодаря предварително!

ПоЗдрави!:)

Най-глупавото, което може да направи човек когато се контузи е да продължи да тренира!! Така нито тренираш пълноценно , нито се възстановяваш от травмата и тя се хронифицира( това го знам от собствен опит) Винаги трябва да се спазва правилото : Ако не можеш да направиш пълноценна тренировка по-добре въобще не я прави! Ако пропуснеш няколко тренировки няма да потъне света я :roll:
Така , че почивай и ти пожелавам бързо възстановяване!

26.12.05
12:13

КАка аз бях отлепил мусколно влакно на раката така каза поне лекаря де та спрях за 2 седмици и се мажех с фастум гел и лед и ми мина  но през тези 2 седмици ни6то несъм дигал 4е затова по4ини кум 2 3 седмици мажи се с крема  :P и дано има успех :twisted:

26.12.05
15:57

Абе човек спирай веднага с всякакви тренировки и други глупости и отивай на лекар, ортопед и т.н. каквото трябва.

Ако ти се бе появила от изневиделица тази болка може6е да не е толкова  опасна, ама то при тебе е ИЗТРЕщЯЛО бе брат!

Зарязвай всички глупости и разбери какъв ти е проблема и го лекувай, че иначе туко виж ти трябвала проходилка, ама за ПОСТОАННО.

Ако имаш късмет, 6те се окаже нещо възстановимо.

Късмет!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1