креатин & глутамин

13.12.05
00:26

Искам да ми кажете как е най-правилно да се взимат :

1во . Само креатин ( преди-след тренировка ... колко минути преди-след ... какво количество )

2ро. Само глутамин ( преди-след тренировка ... колко минути преди-след ... какво количество )

3то. При прием на двата суплемента ( преди-след тренировка ... колко минути преди-след ... какво количество )

4то. С какви други суплементи е добре да се взимат тези суплементи.


Благодаря ви предварително

Ето за първите 2 въпроса намерих отговор:

Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.
- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър. Ако видите на етикета, че пише Creapure - купувайте без притеснения.

Л-Глутамин:
- прием: Приема се по 5 грама след тренировка, може и по 5 грама преди лягане.
- особености: Може да се комбинира с всички останали добавки. Препоръчително е да се взема с креатин и протеин.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, Scitec, Universal Nutrition

Моля не пускайте 2 поста един след друг. Използвайте бутона “Промени”. Спазвайте правилата на форума. Благодаря за вниманието!
Йода

13.12.05
09:38

Креатин:  1вите 5 дена зареждащ период да напълниш депата вземаш 4 пъти по 5 г дневно. Вече след петия ден  си е твой избора можеш 30 мин преди трен 5 г и след трен пак 5 г, преди трен не е задължително го пииш ама е хубаво.
А глутамина начи  е възможно да го пиеш сутрин след сабуждаме, преди и след трен и вечер преди лягане. Дозите варират от 5 до 10 г зависи какви килограми си но предполагам че 5г ще са ти достатъчни.
И двата суплемента можеш да си ги пиеш със сичко.Примерно след трен добавяш ги към протеиновия шейк и няма никакви проблеми.

MI

13.12.05
10:06

[quote author=“PaKo”]
И двата суплемента можеш да си ги пиеш със сичко.Примерно след трен добавяш ги към протеиновия шейк и няма никакви проблеми.

дам , но според мене , то вярно че не е доказано изцяло научно , но не е препоръчително да приемаш кафе , или поне го разминавай с приемите на креатин и глутамин с 2 часа поне:)
по-здрави

Animal

13.12.05
13:58

PaKo написа дозировките, най-добре е да ги взимаш и двете, като добави и протеин.

13.12.05
18:58

мерси много ...

искам още да попитам ... един приятел сега започна да тренира ...
и иска по бързи резултати ...
примерно той сега е в първия месец ... и като стигне до третия и почне да тренира всяка мускулна група по отделно ...
Ако почне от тогава креатина за един месец и после го спре ... нали няма да му действа в по напредлас стадии по малко ? .. надявам се да ме разбрахте

[quote author=“pioneer”]Ако почне от тогава креатина за един месец и после го спре ... нали няма да му действа в по напредлас стадии по малко ? .. надявам се да ме разбрахте

Разбрахме те .. това не са хормони - естествено, че действието ще му е еднакво - е, поне теоритично. Другото е дълго за обяснение. Да не се притеснява твоя приятел.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1