13.12.05
19:34
Искам да попитам за пилешките гърди-как да си ги приготвям,щот не съм мн наясно с тея неща-да ги пека,да ги сваря или как?? И относно изварата,купих си кашкавалена и до сега не съм пробвал та също искам да запитам как я правите вие,които сте запознати и да ми дадете некакви насоки...Мерси предварително! :D
Варени са най добрия вариант, печени след това, не ти препоръчвам пържени заради мазнините
Изварата ако я смесиш с кисело мляко не се усеща чак така гадният и вкус
djgorgio-ASTOR,мерси отново за съвта,само да попитам-тей както казваш явно изварата е гадно нещо,няма ли начин да я смеся с нещо др,освн с кисело мляко или да стискам зъби и да гълтам...??Мерси отново
ами виж сега.Първо те съетвам преди да си купуваш нещо първо прочети съдържанието.Кашкавалената извара според мене не е удачна щото има голямо водно съдържание и мисля 4е не повече от 5% белтъци и около 15%мазнини.Вземи си обезмаслена,тя е по-добра ,вкуса е ужасен(то няма вкус де),а освен да я посоляваш малко или я мешаш с кисело мляко или със сирене.АйДе.
Да прав си-белтъчините са 5%,маслеността е 12-14%,но кфо да се прави като тука у В.Търново др не намерих...Толкоз мн търсих из големите магазини ама тей са случи... :(
Наистина не е много подходяща
По принцип няма проблем да я вземаш и с нещо друго няма да стане нещо
Не знам що му набивате предварително в главата, че изварата е гадна. Ще си купи, ще я опита(абсолютно предубеден) и ще си каже”верно,че е много гадна” :wink: :wink:
Аз си купувам насипна от Пикадили, в 200 грамови кутийки, отварям я, взимам една лъжичка и ник`ва прошка!! Е, не е вкусна, но чак пък гадна..
Извара си купувам от ФФ , 200гр опаковка , обезмаслена (Дядо .... нещо си пише на опаковката ) . Истината е ,че не е гадна , защото няма никакъв вкус . Общо взето омлет с извара , или някаква салата с извара , стават най-вкусни ( според мен ) .Случвало се е да ям директно от пликчето , но то е само от мързел .
И все пак , някои видове са наистина отвратителни .
Наистина е малко гадна аз малко я приемам но мисля че намерих
един що годе поносим вариант
намазвам я дебело на тънка филия черен хляб и отгоре намазвам
малко лютеница но има и обезмаслена извара по добре ползваи нея
АЗ пък си куопувам обезмаслена “Мероне” 250гр 85стотинки безвкусна но иначе...трепач :lol:
16.12.05
16:07
#10
Изварата ДЯДО ЛИБЕН е добра. МЛЕЧЕН ПЪТ според етикета има 17% белтъчини! Намерих я само в МЕТРО. И двете са обезмаслени като съдържание втората е п-добра. Най е вкусна със зеленчукова салата (чушки и домати).
Точно така между другото я пробвах вчера и ми се стори мн приятен вкуса,мерси на всички за съветите :D
19.12.05
14:59
#13
Аз си слагам в/у нея олио, червен пипер, сол и чубрица....;)
19.12.05
19:05
#14
Абе кви сте вие хора бе :shock: :shock: :shock: изварата си я ям чиста и много си ме кефи :?
Кажи го това на сина ми, вчера докато си хапвах ми вика “тате дай силенце” , викам му ” ще ти дам ама само да не го изядеш” дадох му започна да дъвче и след малко започна да му се повдига щеше да повърне :lol: аз паднах от смях :lol: :lol: ! ( иначе протеинчето му харесва :) )
Между другото някаде из форума бях прочел една рецепта и я изпробвах,па то се че се оказа че е вкусно.Става дума за това-варите там колко-не знам,2-3яйца и махате жълтъка и месту него намазвате с изварата и отгоре поръсвате със сол или чубрица,получи се доста вкусно! Иначе с млякото и банана на закуска пак го бива :P
В тиган от тия тефлоновите .... за да няма олио!!!Слагаш първо изварата 150-200 грама ,след 5мин 2-3 яйца и така до леко запичане ... аз жълтъците ги оставам ровки и като се разлеят върху изварата става нещо добро на вкус!!!Може да ядеш с това краставица и 100% ще ти е вкусно!!! Това за едно ядене е достатъчно ... може по 2-3 пъти на ден да го пробваш!!!Може и да сложиш смачкани варени картофи да се смесят с изварата ....