15.12.05
23:49
Интересно ми е как се хранят трибойците. Кога и какво ядат. Какви диети спазват. Преди тренировка какво хапват. След тренировка какво хапват. Ако не се лъжа до сега е нямало такава тема и мисля че ще е интересно и на останалите.
Имаше правописна грешка в заглавието на темата, поправих я
DJGorgio-Astor
[quote author=“marin_g_m”]Интересно ми е как се хранят трибойците. Кога и какво ядат. Какви диети спазват. Преди тренировка какво хапват. След тренировка какво хапват. Ако не се лъжа до сега е нямало такава тема и мисля че ще е интересно и на останалите.
Няма разлика във диетите при култоризъмът и силовия трибои
разликата идва от тренировките
17.12.05
20:10
Как тогава как си поддаржат теглото за съответните категории? При културистите е лесно удрят едно НВД + обезводняване и готово. Но това ми се вижда неприложимо при трибойците, защото ако го направят това няма да имат сила за тренировките, а пак те са си доста изтощителни.
Винаги сам мислел че има разлика в храненето, според мен при силовите спортове трябва така да се балансират несхтата че хем да можеш да тренираш палноценно , хем да си задържаш килограмите за категорията.
[quote author=“marin_g_m”]Как тогава как си поддаржат теглото за съответните категории? При културистите е лесно удрят едно НВД + обезводняване и готово. Но това ми се вижда неприложимо при трибойците, защото ако го направят това няма да имат сила за тренировките, а пак те са си доста изтощителни.
Винаги сам мислел че има разлика в храненето, според мен при силовите спортове трябва така да се балансират несхтата че хем да можеш да тренираш палноценно , хем да си задържаш килограмите за категорията.
Да прав си култористите смъкват за състезание и по 20кг. докато
трибоиците не могат да си го позволят при загуба на 3кг тегло месечно
не се забелязва спад на силата и трябва да си направиш предварително
сметката във коя категория би искал да си мисля че
професор ОСТЕПЕНКО имаше подробна таблица за спадането на килограми
и силата а при култористите изобщо не лесно пробваи и ще видиш
17.12.05
21:11
Все пак може ли да дадеш някакви примери за това какво и кога хапвате преди тренировка.
Също ми е интересно дали трибойците ползват някои от по неразпространените суплементи като ванадил сулфат , адаптогени, фитин или нещто от този род. Не питам за стероиди.
[quote author=“marin_g_m”]Все пак може ли да дадеш някакви примери за това какво и кога хапвате преди тренировка.
Също ми е интересно дали трибойците ползват някои от по неразпространените суплементи като ванадил сулфат , адаптогени, фитин или нещто от този род. Не питам за стероиди.
Преди тренировка не се набухваи със шоколади вафли
тоест бързи въглехидрати защото ще ти се доспи и ще си
развалиш тренировката да кажем 2 часа преди
тренировка изяж 300-400гр. месо със 5-6 филии черен хляб
от суплементите са по распространени глутамина креатина
трибестана и тн. за нещо повече ако може да ти одговорят
по компетентните аз отскоро започнах със този спорт
24.12.05
20:19
трибоиците се хранят с лъжица и вилица