Какво и е на микровълновата?

16.12.05
09:06

Прочетох, че когато си на НДВ не трябва да ползваш микровълнова. Чудно ми е защо? Аз принципно готвя само там. Примерно 200гр пилешки гърди като ги сложа в една торбичка за печене, стават точно като сварени за 4м. За варене на котлон ще отиде сума време и ток :idea:
Не разбирам идеята като цяло?

16.12.05
10:13

Звучи ми несериозно ,просто невиждам с какво термичната обработка в микровълнова може да попречи на диетата :shock:

16.12.05
10:31

Чувал съм, че когато се готви в микровълнова, могат да се разпаднат междумолекулните връзки на храната, които след това да не се подредят в правилен ред и от там спада усвояемостта на храната и нейната пълноценност.
Отделен въпрос е теорията, че стоенето до работеща микровълнова фурна, води до импотентност.

16.12.05
11:29

Питам, защото го прочетох в статията “Релеф при едноморфен тип жени” на сайта и ми се струва, че зад това мнение има аргумент, който пропускам.
Теория №1 - водните молекули в храната вибрират, получава се триене и храната се затопля - нищо не се мести....
Теория № 2 - то и за мобилните телефони има такава теория, но не познавам мъж, който да не си е купил телефон от страх... даже някои са маниаци на тази тема.
Чакам по-сериозни аргументи.

valio

17.12.05
11:18

ако ти е такав проблем че храните стават бавно и хабиш много ток готви на гас :wink:

17.12.05
19:01

Ако питаш мен, микровълновите трябва да ги забранят.Иначе спестяват много време и ток в кухнята. Напоследък се опитвам да я заобикалям отдалеч да не и обръщам внимание. :?
Бях попаднал в нет-а на инфо за вредата от микровълновите печки и там се казваше, че ако някой подценява вредата от тях, може да си направи опит. Ако засееш две еднакви семенца на различни места и едното го поливаш с нормална вода, а другото с изстинала вода, загрявана на микровълнова печка, то второто няма никога да поникне, нито дори да покълне.  :idea:

Владимир Недков

29.12.05
14:12

[quote author=“mother”]Прочетох, че когато си на НДВ не трябва да ползваш микровълнова. Чудно ми е защо? Аз принципно готвя само там. Примерно 200гр пилешки гърди като ги сложа в една торбичка за печене, стават точно като сварени за 4м. За варене на котлон ще отиде сума време и ток :idea:
Не разбирам идеята като цяло?

Повечето хора не знаят колко време, да подлагат на микровълново награвяне храната и при каква мощност. Често се получава свръх нагряване на течностите в кратък интервал от време. Много витамини са чувствителни на каквито и да било температурни покачвания, камо ли на скокобразни. Някой ценни вещества в храната са протеини. Те, започват да се разпадат при далеч по ниски температури от около 40 градъса Целзий. В статията обаче, се има в предвид да не се консумират ястия пригодени за микровълнова фурна -> полузамразени ястия, пици, лазания, и пр. т.е. това е контекстът.

Miguel

30.12.05
10:29

витамини и дриги -мини си заминават

30.12.05
13:48

микровълновата е гадна, за ме н се използва за некви аламинути, т.е. за нещо полуфабрикат, определено натуралния метод е по добрия избор :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1