23.06.04
14:21
Знам, че няма универсална препоръка за честотата на трениране, но все пак ме интересува каква е вашата. По-точно за честота в седмицата да кажем и продължителност на една тренировка за един работещ човек. Колко време може един такъв човек да посвещава на престой в залата?
Един пропуск виждам в сайта, Няма нищо за така нареченото претрениране, за неговите симптоми и последствия.
Всекидневно трениране ли - ами не знам, все пак човешкото тяло не ми прилича на перпетуум-мобиле! Това само ще ти докара по-близко във времето смърт! Не се шегувам! Проучи начините и времето за възстановяване на изтощените от тренировката системи системи (мускули, нервна, ендокринна...)! Ако решиш, че можеш да живееш без нормално функционираща нервна, ендокринна, та дори и кръвоносна (пък и други) системи, може и да пробваш!
Извинявам се за сърказма, но едно логично мислене (без много познания по физиология) ще доведе до един извод - нищо хубаво няма да се случи на тялото, ако го подложом на подобен стрес!
horica ne znam no az treniram vseki den. na edna trenirovka pravq samo edna muskulna grupa + korem(ne vseki pat).plusa na tozi na4in na trenirane za men e 4e mrazq da kisna po 4as i poluvina 2 vav fitnesa i drugoto e 4e po rano kato trenirah po 2 muskulni grupi ne mi ostavashe sila za 2-rata 4ast ot trenirovkata.sigurno nqkoi shte kaje 4e ne ostavqm vreme da se vaztanovqt muskulite? ne e taka po prosta smetka idvat pove4e ot 72-ta 4asa koito sa neobhodimi za vaztanovqvane na muskulna grupa(razbira se pri vseki e induvidualno).i oshte nestho koeto ne vaji za vsi4ki ot nas, no na mene mi e bez pari fitnessa tai 4e kato imam tazi vazmojnost zashto da ne se vazpolzvam.
За пореден път ще кажа, че всичко е индивидуално, но ако човек прави качествени тренировки, не вярвам да желае да посещава фитнеса всеки ден!
Лично тренирам 3 пъти седмично, не повече от час, което прави горе-долу 3 часа на седмица. Доста съм доволен, като се има предвид, че съм трудно покачващ.
Fly, в твоя случай всекидневно трениране е нормално, въпреки че ми е интересно с какво точно се занимаваш.
Аз лично тренирам около час и половина, 3 пъти седмично, нямам време за повече. Обаче имам приятел, който тренира 2 часа и повече, 3 пъти в седмицата, а освен това още два пъти седмично играе футбол по час и половина. В крайна сметка се поразболя и не може все още да се възстанови напълно.
Аз смятам, че толкова интензивно трениране е вредно за организма, намалява имунитета, вместо да те направи по-здрав. Вманиачаването покрай фитнеса е доста срещан проблем, нали виждам какво се обсъжда в залата и какво се гооври: “Ти кво ядеш...Сваляш ли...Пиеш ли нещо...Колко ти е обиколката на еди кво си...”. Луда работа е това. Има маниаци киснат ежедневно с часове. Питам се как ли са физически през останалото време... :)
24.06.04
13:43
Аз тренирам с тежести четири пъти седмично по около 50-60 минути и веднъж семично правя кардио 50-60 минути. Май това е оптимално. Два дена в седмицата си правя пълна почивка.
24.06.04
15:09
Аз тренирам така-Казвам си че ще отида понеделник-сряда и петък(залата ми не работи във вторник и четвъртък),а отивам само в понеделник,после цял уикенд си се чудя зашо съм такъв тъпак и дали да не си взема почивка!Вземам почивка която трябва да е една седмица и 1 удължавам на 2!После пак почвам да тренирам и първата седмица правя 3 тренировки после пак се връщам на 1 още 3 седмици и пак седмица,2 почивки!Тоя метод деиства безотказно за тоя които иска да качи бърза маса...............казах бърза не чиста!
treniram 3 puti v sedmizata po okolo 45-60 min, po 2 muskulni grupi na trenirovka s po 3-4 uprajneniq i 3-4 serii vsqka. Intenzivnata trenirovka dava nai dobri rezultati pri men :D
Аз съм баш кат неоника. Разлика може да имаме само в сплитовете :)
Интензивната тренировка е истината. Който лежи на кълката, че може да почива и да тренира едновременно да ходи си ляга по-добре :)
Блъскайте яко, че пот да хвърчи от вас :lol:
25.06.04
12:13
Ходя по 3 пъти седмично и не виждам смисъл от по-често трениране.А и нямам пари за всекидневна тренировка и след това за възстановяване със протеини,витамини или други добавки.Чувствам се супер при такива тренировки,като всеки 2 от 3-те пъти правя корем.